Ο Πανθηραϊκός επικράτησε με 5-4 στα πέναλτι του Ο.Φ. Ιεράπετρας και προκρίθηκε στην επόμενη φάση του κυπέλλου Ελλάδος

Έγραψε νέα… χρυσή σελίδα στην ιστορία του

  • Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2019 - 06:10
  • /   Eνημέρωση: 17 Σεπ. 2019 - 17:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Ο Πανθηραϊκός μετά από ένα συναρπαστικό παιχνίδι το οποίο κρίθηκε στα πέναλτι, επικράτησε με 5-4 του Ο.Φ. Ιεράπετρας και προκρίθηκε στην επόμενη φάση του κυπέλλου Ελλάδας. Θα πρέπει να σημειώσουμε στο σημείο αυτό πως το παιχνίδι της Γ’ φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος διεξήχθη στη Νάξο, καθώς η προκήρυξη του θεσμού αναφέρει πως από την φάση αυτή οι ομάδες θα πρέπει να διαθέτουν γήπεδο με χορτάρι. Ο Πανθηραϊκός αναγκάστηκε να… ξενιτευτεί και να ταξιδέψει μέχρι τη Νάξο για το παιχνίδι κυπέλλου.

Τώρα όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι της αναμέτρησης, οι αθλητές του Γιάννη Σιλεβίστα ακολούθησαν όλα όσα είχαν σχεδιαστεί από τον προπονητή τους και ακολούθησαν κατά γράμμα τις οδηγίες του. Αρχικά οι τυπικά γηπεδούχοι έκλεισαν όλους τους διαδρόμους που οδηγούσαν στην εστία του Ζωντού και στη συνέχεια κυριάρχησαν στην μεσαία γραμμή. Ο Πανθηραϊκός είχε πολύ καλή αγωνιστική παρουσία και δημιούργησε αρκετές καλές στιγμές. Έφτασε πιο κοντά στο γκολ και στάθηκε άτυχος σε κάποιες φάσεις. Από εκεί και πέρα στο δεύτερο μέρος της παράτασης οι δύο ομάδες έπαιξαν αμυντικά καθώς ήθελαν να διασφαλίσουν την εστία τους. Το 0-0 έμεινε μέχρι το τέλος και της δεύτερης περιόδου και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα πέναλτι. Εκεί όπου Κατσικοκέρης έστειλε το πρώτο πέναλτι που εκτέλεσε στο δοκάρι και κάπου εκεί κρίθηκε η διαδικασία. Αυτό γιατί οι παίκτες του Πανθηραϊκού ήταν εύστοχοι και στα πέντε πέναλτι που εκτέλεσαν.

 

Το φιλμ της αναμέτρησης

2'  ο Πανθηραϊκός μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και με το σουτ του Φουάση δημιούργησε την πρώτη του καλή στιγμή στην αναμέτρηση.

15' Ο Συριανός ποδοσφαιριστής επιχείρησε σέντρα σουτ αναγκάζοντας τον Μπένκο σε μία δύσκολη επέμβαση.  

29' άουτ πέρασε το σουτ του Περιάλη από πλεονεκτική θέση.

31στα χέρια του Μπένκο η μπάλα έπειτα τη σέντρα του Λούκα και την γυριστή κεφαλιά του Κορέτα.

46' ο Πανθηραϊκός μετά το μαρκάρισμα και την πτώση του Περιάλη μέσα στην περιοχή της ομάδας της Κρήτης ζήτησε πέναλτι, όμως ο διαιτητής της αναμέντρησης διέταξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

52' ο Ζώντος με υπερένταση κράτησε το μηδέν για την εστία του έπειτα το πολύ καλό σουτ του Χιντζίδη.

54’ Ο Μηνάς με παράλληλη πάσα έφερε την μπάλα μέσα στην περιοχή, όμως κανείς συμπαίκτης του δεν βρέθηκε στην πορεία της.

62’ ο Αποστολόπουλος με ατομική ενέργεια βρέθηκε σε θέση βολής, ο Ζώντος ήταν στη σωστή θέση και απόκρουσε χωρίς πρόβλημα.

80’ Άουτ πέρας το φάουλ που εκτέλεσε απ’ ευθείας ο Χιτζίδης.

83’ δύσκολα ο Ζώντος στο φάουλ που εκτέλεσε και πάλι ο Χιτζίδης.

97’ ο Σέχου έδιωξε την τελευταία στιγμή τη μπάλα έπειτα την σέντρα του Κόντι.

100' άουτ πέρασε η μπάλα έπειτα το σουτ που επιχείρησε ο Σκόνδρας.

101’ ο Σέχου πήρε την κεφαλιά έπειτα το φάουλ που εκτέλεσε ο Χιτζίδης, όμως η μπάλα πέρασε εκτός αγωνιστικού χώρου.

105’  ο Χούσα με ωραία σέντρα βρήκε τον Κόντι ο οποίος πήρε τη κεφαλιά όμως η μπάλα κατέληξε άουτ.

 

Η διαδικασία των Πέναλτι

 

Κατσικοκέρης δοκάρι

Κόντι 1-0

Χρυσοφάκης 1-1

Μπιρμπίλι 2-1

Σέχου 2-2

Παληγεώργος 3-2

Καραγιάννης 3-3

Μαναριώτης 4-3

Αναστασόπουλος 4-4

Λούκας 5-4

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Μπαϊρακτάρης με βοηθούς την Δέτση και τον Αραβίδη

ΠΑΝΘΗΡΑΪΚΟΣ (Γιάννης Σιλεβίστας) Ζωντός, Τσόπελας (79' λ.τρ Σέιτι), Χούσα, Λαμπρόπουλος, Μπριμπίλι, Λούκας, Παπασάββας (38' λ.τρ. Κοντι), Παληγεώργος, Περιάλης,Φουάσης (47' Μαναριώτης), Κορέτα (111' Νομικός).

ΟΦΙ (Γιάννης Μάγγος) Μπένκο, Μπάμπης (91' Σκόνδρας), Χιτζίδης, Τζελεπης, Σέχου, Αναστασόπουλος, Βογιατζής, Αποστολόπουλος (67' Χρυσοφακης), Μηνάς, Παπαδόπουλος (91' Καραγιάννης), Κατσικοκέρης.