Η ομάδα του Γιώργου Ρούσσου επικράτησε με 2-1 της Μυκόνου στο ντέρμπι της 6ης αγωνιστικής

Νίκη μετά από καλή εμφάνιση

  • Κυριακή, 24 Νοεμβρίου, 2019 - 17:09
  • /   Eνημέρωση: 25 Νοε. 2019 - 18:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Ο Α.Ο. Σύρου ήταν ο νικητής στο ντέρμπι της 6ης αγωνιστικής καθώς επικράτησε με 2-1 του Α.Ο. Μυκόνου στο γήπεδο της Ερμούπολης – ΕΠΣ Κυκλάδων. Το συγκρότημα του Γιώργου Ρούσσου έφτασε τις 5 νίκες σε έξι αναμετρήσεις και συνέχισε να βρίσκεται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα έχοντας 16 βαθμούς.

Τώρα όσον αφορά το αγωνιστικό σκέλος της αναμέτρησης, ήταν ένα από τα καλά παιχνίδια που πραγματοποιήθηκαν στο Σύρο, καθώς το γρήγορο τέρμα που σημείωσαν οι γηπεδούχοι βοήθησαν στην γενική εικόνα του ματς. Υπήρχε ρυθμός, ωραίες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες, αλλά και σκληρά μαρκαρίσματα, όμως μέσα σε αθλητικά πλαίσια. Βέβαια υπήρξαν αρκετές κίτρινες κάρτες στο ματς και στο τέλος είχαμε και μία κόκκινη – αποβολή, καθώς ο Γιογιός πήρε πρόωρα το δρόμο προς τα αποδυτήρια.

 

Μπήκαν δυνατά το παιχνίδι

Το συγκρότημα του Γιώργου Ρούσσου μπήκε δυνατά στο παιχνίδι καθώς από το ξεκίνημα επέβαλε το ρυθμό του και ουσιαστικά για όλο το πρώτο μέρος έπαιζε… μόνο του. Κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 6’ με την πολύ ωραία γυριστή κεφαλιά του Μουλίδη και στο 29΄με τον Μαραγκό να κάνει το 2-0. Οι γηπεδούχοι είχαν τις ευκαιρία να σημειώσουν κι άλλα τέρματα, όμως δεν καθαρό μυαλό στην τελική προσπάθεια. Ιδιαίτερα ο Γολιδόπουλος, πέταξε στον κάδο τον αχρήστων μία μοναδική ευκαιρία, αφού βρέθηκε μόνος απέναντι στον Μπουρντένη κι έστειλε τη μπάλα εκτός αγωνιστικού χώρου.

Η Μύκονος στο φινάλε του πρώτου μέρους ατύχησε στην μοναδική ευκαιρία της καθώς είδε τη μπάλα να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι του Βαμβακούρη στην προσπάθεια του Δημητρανόπουλου.

 

Άλλαξε το… σκηνικό στο δεύτερο μέρος

Η εικόνα του αγώνα άλλαξε στο δεύτερο μέρος καθώς οι Συριανοί είχαν παθητικό ρόλο μιας και… κάθισαν στο 2-0. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν στο ματς με μοναδικό στόχο να γυρίσουν την εις βάρος τους κατάσταση. Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους Συριανούς ο Δημήτρης Βαμβακούρης, καθώς όποτε χρειάστηκε ο γκολκίπερ των Συριανών ήταν… εκεί. Κράτησε το μηδέν στις πρώτες καλές ευκαιρίες της Μυκόνου και στη μοναδική φορά που νικήθηκε ήταν από τα… έντεκα βήματα. Μετά το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Αλεξανδρόπουλου στο 78’. Από εκεί και πέρα τίποτα δεν άλλαξε και οι γηπεδούχοι πανηγύρισαν μία μεγάλη νίκη.

 

 

 

Οι καλύτερες φάσεις και τα γκολ της αναμέτρησης

 

3’ο Αλμπάνης με σουτ προσπάθησε να νικήσει τον Βαμβακούρη, όμως ο γκολκίπερ της Σύρου δεν είχε πρόβλημα και μάζεψε εύκολα τη μπάλα.

4΄ο Μουλίδης στην… κόντρα έφερε με ωραία σέντρα τη μπάλα μέσα στην περιοχή, όμως κανείς από τους συμπαίκτες του δεν έφτασε σε αυτήν, με αποτέλεσμα να περάσει η φάσης χωρίς κανένα κέρδος για τους Συριανούς.

6’ οι Συριανοί έχουν κατασκηνώσει στα καρέ της Μυκόνου, καθώς το συγκρότημα της ομάδας του Γιώργου Ρούσσου κέρδισε τρία διαδοχικά κόρνερ. Στο τελευταίο ο Μουλίδης με πανέμορφη γυριστή κεφαλιά νίκησε τον Μπουρντένη κι άνοιξε το σκορ για τον Α.Ο. Σύρου. Νωρίτερα οι γηπεδούχοι είχαν διπλή ευκαιρία με την Κεφαλιά του Μαραγκού και το εξ επαφής σουτ του Μουλίδη.

19’ ο Καλογεράς μετά τη σέντρα του Αμπντούλ, πήρε την κεφαλιά όμως ο Βαμβακούρης απέκρουσε χωρίς πρόβλημα.

23’ σε κόρνερ κατέληξε το σουτ του Ζουμπουνέλη από μακρινή απόσταση καθώς βρήκε η μπάλα σε σώμα αμυντικού κι άλλαξε πορεία.

29’ ο Μαραγκός πιο ψηλά από όλους μετά το φάουλ από πλάγια θέση του Οικονομόπουλου, η μπάλα σύμφωνα με την υπόδειξη του επόπτη πέρασε τη γραμμή και ο Α.Ο. Σύρου έκανε το 0-2. Στη φάση του γκολ οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα τόσο στον διαιτητή όσο και στον βοηθό, αρχικά για επιθετικό φάουλ πάνω στον Μπουρντένη και στη συνέχεια είχαν αμφιβολία αν η μπάλα πέρασε τη γραμμή του τέρματος. Διαιτητής και βοηθός όμως αμέσως έδειξαν και έτρεξαν στη σέντρα.

32’ τεράστια ευκαιρία για τους γηπεδούχους με τον Γολιδόπουλος, ο οποίος βρέθηκε μόνος στα αριστερά της μεγάλης περιοχής, όμως το πλασέ που επιχείρησε πέρασε εκτός αγωνιστικού χώρου.

36’ ο Μουλίδης βρέθηκε στα πλάγια της μεγάλης περιοχής, έφερε τη μπάλα στο σημείο του πέναλτι, όμως κανείς από τους συμπαίκτες του δεν κατάφερε να σουτάρει.

44’ τεράστια ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους με το πολύ δυνατό σουτ του Δημητρανόπουλου λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή του Α.Ο. Σύρου, με την μπάλα να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι του Βαμβακούρη.

Η εικόνα του αγώνα στο δεύτερο μέρος άλλαξε με τους φιλοξενούμενους να κερδίζουν μέτρα εντός αγωνιστικού χώρου, πιέζοντας τους Συριανούς. Μεγάλος πρωταγωνιστής στην επανάληψη ήταν ο Δημήτρης Βαμβακούρης ο οποίος ήταν αυτός που κράτησε τη νίκη για την ομάδα του.

47’ ο Συριανός γκολκίπερ έδιωξε με υπερένταση την κεφαλιά του Γιογιού.

60’ στα σώματα βρήκε η μπάλα στην απευθείας εκτέλεση φάουλ του Αλεξανδρόπουλπου από το ύψος της μεγάλης περιοχής.

63’ νέα δύσκολη στιγμή μπροστά στην εστία του Α.Ο. Σύρου, με τον Βαμβακούρη να βγαίνει νικητής και να κρατά το… μηδέν μετά την επικίνδυνη κεφαλιά του Αλμπάνη.

78’ ο Αλεξανδρόπουλος από τα… έντεκα βήματα νίκησε τον Βαμβακούρη και η Μύκονος μείωσε σε 1-2, μπαίνοντας και πάλι στο παιχνίδι. Ο διαιτητής είδε το χέρι του Γολιδόπουλου μέσα στην περιοχή κι αμέσως έδειξε το σημείο του πέναλτι.

86’ άστοχο το σουτ του Κουντουρά και οι φιλοξενούμενοι έχασαν την ευκαιρία να φέρουν το ματς στα ίσα.

89’ ο Γιογιός αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα του διαιτητή και πήρε πρόωρα το δρόμο προς τα αποδυτήρια, αφήνοντας την ομάδα του με παίκτη λιγότερο.  

 

ΑΟ ΣΥΡΟΥ (Γιώργος Ρούσσος)  Βαμβακούρης, Σαμανίδης, Φιλίππου (Ντόγος), Μαραγκός, Αργυρός, Βαμβακούσης, Ζουμπουνέλης, Γολιδόπουλος, Οικονομόπουλος (91’ Φωτεινιάς), Λιέας (84’Ραμπαβίλας), Μουλίδης (64’ Νταβαρίνος)

ΑΟ ΜΥΚΟΝΟΥ (Θεοφύλακτος Παχατουρίδης) Μπουρντένης, Κουντουράς, Μπαλής, Αχμετάι (39’ λ.τ. Καρατζάς), Αλεξανδρόπουλος, Καρφαρίδας, Δημητρανόπουλος, Γιογιός, Ραζάκ (78’ Θεοδώρου) Αλμπάνης, Καλογεράς(50’ Σουλιόπουλος).