Πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ της ΕΠΣ Κυκλάδων, των διαιτητών, προπονητών και της Επιτροπής πρωταθλήματος

Μέτρα για την προστασία των διαιτητών

  • Τρίτη, 4 Φεβρουαρίου, 2020 - 06:11
  • /   Eνημέρωση: 4 Φεβ. 2020 - 19:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Στα γραφεία της ΕΠΣ Κυκλάδων συναντήθηκαν και συζήτησαν η διοίκηση της Ένωσης, μαζί με τον Σύνδεσμο διαιτητών, τον Σύνδεσμό προπονητών και την Επιτροπή πρωταθλήματος. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης πάρθηκαν αποφάσεις για την αποφυγή διαφόρων άσχημων φαινομένων που είδαμε τόσο κατά τη διάρκεια της φετινής σεζόν όσο και τα προηγούμενα χρόνια. Βέβαια οι αποφάσεις που πάρθηκαν αφορούν κυρίως την προστασία των διαιτητών, ενώ θα έπρεπε να υπάρξουν πιο γενικές αποφάσεις που να αφορούν και τα ίδια τα σωματεία και τους προπονητές. Τώρα οι αποφάσεις αυτές στάλθηκαν στα σωματεία με ΆΜΕΣ ισχύει και αναμένουμε να δούμε από εδώ και πέρα πως θα εξελιχθούν τα πράγματα.

 

«Ομαλή διεξαγωγή αγώνων»

Μετά από εισήγηση της επιτροπής πρωταθλήματος, της Επιτροπής Διαιτησίας / ΕΠΣ Κυκλάδων, των διαιτών και του Συνδέσμου προπονητών του Νομού, το Δ.Σ. της ΕΠΣ Κυκλάδων ομόφωνα αποφάσισε τα κάτωθι, τα οποία και έχουν ΑΜΕΣΗ εφαρμογή.

ΕΠΣ Κυκλάδων – Επιτροπή Διαιτησίας ΕΠΣ Κυκλάδων

Α) Συνεχής επιμόρφωση (δύο φορές το μήνα) και λειτουργία Σχολών διαιτησίας με σκοπό την επιμόρφωση και εξεύρεση νέων διαιτητών.

Β) κάλυψη οποιουδήποτε Νομικού Ζητήματος προκύψει από τους διαιτητές, κατόπιν συνεννόησης με την Ε.Δ/Ε.Π.Σ.Κ. από το ταμείο της Επιτροπής Διαιτησίας και άμεση επαφή με τη Νομική Σύμβουλο της Ένωσης κα Θεοδώρα Καρτάνου.

2) Διαιτητές

α) Αυστηρή τήρηση των Κανονισμών.

β) Αυστηρή τήρηση ώρας έναρξης του αγώνα (εκτός ανωτέρας βίας)

γ) Αυστηρός έλεγχος εκπροσώπων σωματείων, προπονητών καθούμενων στον πάγκο.

δ) Αυστηρός έλεγχος δικαιούχων παροχής τεχνικών οδηγιών (οδηγίες μόνο από τον δηλωθέν στο Φ.Α. πτυχιούχο προπονητή).

ε) Αυστηρά ορισμός παρατηρητή αγώνα εάν δεν υπάρχει και περιφρούρηση των αποδυτηρίων και γραφείου διαιτητών από αυτόν και την γηπεδούχο ομάδα.

στ) Προσωρινή διακοπή του αγώνα κατόπιν υβριστικών συνθημάτων ή άλλων δυσφημιστικών ενεργειών για το άθλημα και οριστική διακοπή μετά την επανέναρξη και επανάληψη των ανωτέρων ενεργειών.

ζ) Σωστή και ευανάγνωστη συμπλήρωση του Φύλλου Αγώνα και άμεση αποστολή στην ΕΠΣ Κ. μαζί με την έκθεση παρατηρητή.

3) Γηπεδούχα σωματεία

α) Αυστηρή τήρηση των ανωτέρων σε συνεργασία με τον διαιτητή και τον παρατηρητή του αγώνα.

β) Προφύλαξη (αν απαιτηθεί) των διαιτητών μέχρι την αποχώρηση από το γήπεδο ή και το νησί.

γ) Καθαριότητα γραφείου διαιτητών.