Η ομάδα του Βαγγέλη Βλάχου επικράτησε στον τελικό της Ελλάς Σύρου με 0-2 και αναδείχθηκε κυπελλούχος Κυκλάδων

Δίκαια κυπελλούχος η Α.Ε. Μυκόνου

Η Μύκονος επικράτησε στον τελικό με 2-3 της Ελλάς Σύρου και αναδείχθηκε κυπελλούχος Κυκλάδων για την σεζόν 2022-23. Ο τελικός του κυπέλλου πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο της Ερμούπολης παρουσία περίπου 400 φιλάθλων. Βέβαια οι καιρικές συνθήκες δεν επέτρεψαν να έρθουν περισσότεροι, καθώς την ώρα του τελικού έβρεχε.

Τώρα όσον αφορά το αγωνιστικό σκέλος της αναμέτρησης, η Μύκονος επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί, καθώς αγωνίζεται σε μία κατηγορία παραπάνω και μάλιστα ήταν από  τα καλύτερα συγκροτήματα της Γ’ Εθνικής. Από την άλλη πλευρά, η Ελλάς Σύρου κοίταξε στα μάτια τη Μύκονο, όμως το γρήγορο γκολ που σημείωσαν οι φιλοξενούμενοι έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη συνέχεια της αναμέτρησης. Οι παίκτες του Κώστα Παπαδόπουλου έδειξαν έτοιμοι για τη συνέχεια, καθώς σε δέκα ημέρες θα ταξιδέψουν στο νησί των… ιπποτών όπου και θα αγωνισθούν με την πρωταθλήτρια Δωδεκανήσου, στην πρεμιέρα των αγώνων μπαράζ ανόδου.

Για τη Μύκονο ο τελικός ήταν το τελευταίο επίσημο παιχνίδι της χρονιάς και οι ποδοσφαιριστές με την επιστροφή τους στο νησί των ανέμων θα φύγουν για τις ιδιαίτερες πατρίδες τους. Η ομάδα του Βαγγέλη Βλάχου θα είναι και τη νέα σεζόν στην Γ’ Εθνική (είχε εξασφαλίσει την παραμονή πολύ πριν ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα) και πλέον περιμένει την Ελλάς Σύρου να πετύχει τον στόχος της και τη νέα σεζόν να αγωνίζονται μαζί στο εθνικό πρωτάθλημα.

Με γκολ ξεκίνησε ο τελικός

Η Μύκονος όπως ήταν αναμενόμενο μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και πριν ακόμη συμπληρωθούν πέντε λεπτά αγώνα κατάφερε να πάρει το προβάδισμα. Ο Λαλλάς στο 2’ ανέτρεψε τον Ζγκούρη και ο κ. Ανδρικόπουλος αμέσως έδειξε την παράβαση και το πέναλτι. Ο Βαναβανόπουλος έστειλε τη μπάλα στην αντίθεση γωνία που έπεσε ο Παπαδόπουλος κι άνοιξε νωρίς – νωρίς το σκορ για την ομάδα του.  Η Α.Ε. Μυκόνου κράτησε το 0-1 μέχρι το τέλος του ημιχρόνου και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με τους φιλοξενούμενους να έχουν το προβάδισμα. Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου η Ελλάς πίεσε ψηλά, δημιούργησε 2-3 καλές ευκαιρίες, αλλά στην μεγαλύτερη ο Ντούνης είπε… όχι.

Η Μύκονος από την πλευρά της βρήκε χώρους και σε μία κόντρα επίθεση κλείδωσε τη νίκη έπειτα από ένα εξαιρετικό τέρμα σε δημιουργία και εκτέλεση με τον Πινέιρο στο 57’, το οποίο και διαμόρφωσε το τελικό 0-2.

«Ήταν ένα δυνατό τεστ για εμάς»

Ο προπονητής της Ελλάς Σύρου Κώστας Παπαδόπουλος μετά το τέλος του τελικού μίλησε στην «Κοινή Γνώμη» για την ομάδα του, αλλά και το που πιστεύει ότι κρίθηκε το παιχνίδι. Αρχικά ο κ. Παπαδόπουλος σημείωσε «ήταν ένα δυνατό τεστ για εμάς ενόψει των αγώνων μπαράζ που έχουμε μπροστά μας. Πιστεύω ότι σε γενικές γραμμές τα πήγαμε πάρα πολύ καλά καθώς κοιτάξαμε στα μάτια τους αντιπάλους μας. Η Μύκονος ήταν μία από τις κορυφαίες ομάδες της Γ’ Εθνικής κι αυτό για εμάς ήταν μία μεγάλη πρόκληση. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον κόσμο που ήταν κοντά μας και πλέον όλη μας η προσοχή είναι στραμμένη στα παιχνίδια που έχουμε μπροστά μας. Θέλουμε την άνοδο και πιστεύω να τα καταφέρουμε».

Για τις ομάδες που έχει μπροστά της η Ελλάς κι αν έχει κάνει τον προγραμματισμό του ο προπονητής της Ελλάς είπε: «Σ’ αυτά τα παιχνίδια πρέπει να κοιτάμε κάθε αγώνα ξεχωριστά. Δεν μπορείς να κάνεις προγραμματισμό καθώς τα πάντα μπορούν να αλλάξουν από τη μία μέρα στην άλλη. Θα πάμε αρχικά στην Ρόδο και θα παίξουμε για το θετικό αποτέλεσμα. Όπως είπα και πριν θέλουμε την άνοδο, είναι ο μεγάλος μας στόχος και με την βοήθεια του κόσμου πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε».

Πήραμε το πρωτάθλημα πάμε για την άνοδο

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ελλάς Σύρου έδωσε το δικό του… σύνθημα, καθώς μετά τον τελικό του κυπέλλου, απονεμήθηκε το κύπελλο της πρωταθλήτριας ομάδας. «Είναι μία σημαντική ημέρα για εμάς, μπορεί να μην πήραμε το κύπελλο κόντρα σε μία δυνατή ομάδα όπως είναι η Μύκονος, όμως κατακτήσαμε το πρωτάθλημα που ήταν ένας από τους στόχους μας. Πλέον απομένει το μεγαλύτερο μας όνειρο που δεν είναι άλλο από την άνοδο στη Γ’ εθνική. Ο κόσμος έχει δείξει από την πλευρά του ότι αγαπά την ομάδα και την στηρίζει και πιστεύω πως στα παιχνίδια μπαράζ το γήπεδο θα είναι γεμάτο. Θέλουμε τη νέα σεζόν να αγωνιζόμαστε σε εθνική κατηγορία. Πάμε βήμα – βήμα για την άνοδο». 

 

  • Πριν την έναρξη του τελικού η Ελλάς Σύρου βράβευσε τον πρόεδρο της Α.Ε. Μυκόνου Αλέξανδρο Κουκά, τον Πέτρο Γιαβρούτα και τον τεχνικό της Μυκόνου Βαγγέλη Βλάχο.
  • Ο κ. Κουκάς ευχήθηκε στην Ελλάς Σύρου να πετύχει τους στόχους της, να ανέβει στην Γ’ Εθνική και την επόμενη αγωνιστική περίοδο να αγωνίζονται μαζί στην ανανεωμένη Εθνική κατηγορία. Αυτό γιατί σύμφωνα με αυτά που ισχύουν την επόμενη αγωνιστική περίοδο η Γ’ Εθνική θα απαρτίζεται από 18 ομάδες και τέσσερις ομίλους.
  • Ο Βαγγέλης Βλάχος ευχαρίστησε τους ανθρώπους της Ελλάς Σύρου για την βράβευση αυτή και την εκτίμηση που δείχνουν σε όλα όσα έχει προσφέρει στο Ελληνικό ποδόσφαιρο.

 

Οι καλύτερες στιγμές του τελικού

2’ ο Λαλάς ανέτρεψε στον Ζγκούρη στην περιοχή και ο κ. Ανδρικόπουλος έδειξε αμέσως της παράβαση και το σημείο του πέναλτι.

3’ ο Βαλαβανόπουλος ευστόχησε στο πέναλτι που κέρδισε η ομάδα του και άνοιξε το σκορ για την ομάδα της Μυκόνου (0-1).

18’ ο Πινέιρο γύρισε παράλληλα με το τέρμα του Παπαδόπουλου, όμως ο Λαλάς ήταν εκεί και πριν προλάβει παίκτης της Μυκόνου να επωφεληθεί την έδιωξε μακριά.

44’ διπλή μεγάλη ευκαιρία για την Μύκονο με τους Βαναβανόπουλο και Σπυρόπουλο και τον Παπαδόπουλο να λέει όχι ισάριθμες φορές. Ο γκολκίπερ της Ελλάς Σύρου με υπερένταση και τις δύο φορές έσωσε την εστία του και κράτησε εντός παιχνιδιού την ομάδα του.

46’ στα χέρια του Παπαδόπουλου η μπάλα στην κεφαλιά του Βαναβανόπουλου έπειτα την σέντρα του Σπυρόπουλου.

47’ ο Μπακατσέλος γύρισε στον ερχόμενο από πίσω Παυλόπουλο, όμως ο φορ της ομάδας της Σύρου δεν βρήκε όπως θα ήθελε τη μπάλα κι αυτό πέρασε εκτός αγωνιστικού χώρου.

54’ στα χέρια του Ντούνη η μπάλα έπειτα το σουτ του Λαλά έξω από τη μεγάλη περιοχή.

57’ ο Πινέιρο με ωραίο απευθείας σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή έκανε το 0-2 για την Α.Ε. Μυκόνου.

60’ άουτ πέρασε το σουτ του Παπαδόπουλο έξω από τη μεγάλη περιοχή.

63’ τεράστια ευκαιρία για την Μύκονο με την κεφαλιά του Βαναβανόπουλου από το σημείο του πέναλτι. Η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Παπαδόπουλου.

65’ εκτός αγωνιστικού χώρου η μπάλα στο σουτ του Μουρίκι από τα 20 περίπου μέτρα.

70’ σε κόρνερ έδιωξε ο Αρκούδας την κάθετη πάσα του Παυλόπουλου προς τον Σκούπρα.

71’ εκτός αγωνιστικού χώρου πέρασε η μπάλα έπειτα το σουτ που επιχείρησε ο Πινέιρο από μακρινή απόσταση.

72’ τεράστια ευκαιρία για την Ελλάς Σύρου με τον Σταμούλη. Ο παίκτης της ομάδας της Σύρου επιχείρησε το σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή, όμως η μπάλα πέρασε πάνω από το τέρμα του Ντούνη.

74’ στα χέρια του Ντούνη η μπάλα έπειτα την κεφαλιά του Κολιάκου.

80’ ο Μουρίκις βρέθηκε στην καρδιά της μεγάλης περιοχής της Ελλάς Σύρου, πήρε την κεφαλιά όμως η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από οριζόντιο δοκάρι του Παπαδόπουλου.

83’ ο Μουρίκι δέχθηκε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα από τον κ. Ανδρικόπουλο κι άφησε την ομάδα του με παίκτη λιγότερο.

84’ ο Μανουδάκης με φάουλ βρήκε τον Έντσεφ και ο δεύτερος δεν πήρε τη κεφαλιά όπως θα ήθελε με αποτέλεσμα η μπάλα να καταλήξει εκτός αγωνιστικού χώρου.

90’ στα χέρια του Ντούνη η σέντρα από τα δεξιά του Λαλά.

Ελλάς Σύρου (Παπαδόπουλος): Παπαδόπουλος, Λαλάς, Σταμούλης (89’ Σταμούλης), Κολιάκος, Οικονομόπουλος, Έντσεφ, Ογκνιάνοφ, Σκούπρα, Παυλόπουλος, Περιάλης (76’ Μανουδάκης), Παράβαλος (44’ Μπακατσέλος).

 

Α.Ε. Μυκόνου (Βλάχος): Ντούνης, Σπυρόπουλος (87’ Γιαννόπουλος), Κέμπε, Μαντζανάς, Αρκούδας, Τράκας, Ζγκούρη, Μουρίκι, Βαλαβανόπουλος (73’ Αχίμαστος), Πινέιρο (80’ Οικονομίκος), Παπαδόπουλος (73’ Ράγια).