Τα βασικά άρθρα της προκήρυξης της ΕΠΣ Κυκλάδων

Επιστρέφει το πρωτάθλημα της Κ18

  • Τετάρτη, 26 Ιουλίου, 2023 - 06:10
  • /   Eνημέρωση: 26 Ιουλ. 2023 - 19:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Η ενοποίηση των δύο κατηγοριών έφερε αλλαγές και στα πρωταθλήματα υποδομής. Η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων μετά την ενοποίηση της Α’ και Β’ κατηγορίας, επανέφερε και το πρωτάθλημα της Κ18, ώστε να δώσει την ευκαιρία σε ποδοσφαιριστές να πάρουν ακόμη περισσότερα παιχνίδια στα πόδια τους, προκειμένου να είναι έτοιμοι να παίξουν όταν κληθούν στις ανδρικές τους ομάδες.
Οι ομάδες τώρα που θέλουν να δηλώσουν συμμετοχή θα μπορούν να το κάνουν μέχρι την Παρασκευή 18 Αυγούστου. Η ημερομηνία έναρξης του πρωταθλήματος δεν έχει καθοριστεί ακόμη, προφανώς γιατί η ΕΠΣ Κυκλάδων περιμένει να δει το ενδιαφέρον από πλευράς ομάδων και στη συνέχεια να ορίσει το πότε θα ξεκινήσει.

 

Τα βασικά άρθρα της προκήρυξης για το πρωτάθλημα της Κ18

 

Άρθρο  3 . Δήλωση συμμετοχής – Έναρξη

Οι Ομάδες έχουν την υποχρέωση να υποβάλλουν στην ΕΠΣ Κυκλάδων, έως την Παρασκευή 18 Αυγούστου 2023 και ώρα 14.00, Δήλωση Συμμετοχής σε ειδικό έντυπο, που θα χορηγηθεί από την Ένωση . Η Δήλωση πρέπει να συνοδεύεται από το σχετικό παράβολο των σαράντα (40) ευρώ (τραπεζική επιταγή ή ταχυδρομική επιταγή ή κατάθεση στο ταμείο της ΕΠΣΚ Τράπεζα Πειραιώς 5710-021703-881  IBAN GR3601727100005710021703881 ή Εθνική Τράπεζα 469/480228-46 ΙΒΑΝ GR1001104690000046948022846).

Μαζί με την Δήλωση Συμμετοχής θα κατατίθεται στην ΕΠΣ Κυκλάδων το Συνυποσχετικό Διαιτησίας/Δήλωση υπογεγραμμένη από τον Νόμιμο Εκπρόσωπο του Σωματείου, περί της αποδοχής των Καταστατικών, των Κανονισμών, των εγκυκλίων, των οδηγιών και αποφάσεων της F.I.F.A., της U.E.F.A., της ΕΠΟ και της ΕΠΣ Κυκλάδων .

Χωρίς την υποβολή του ως άνω Συνυποσχετικού Διαιτησίας καμία Δήλωση Συμμετοχής δεν θα γίνεται δεκτή .

Η Δήλωση συμμετοχής θα συνοδεύεται και από τα απαραίτητα δικαιολογητικά, που θα ζητηθούν από την ΕΠΣ Κυκλάδων, όπως βεβαίωση μη οφειλής στην ΕΠΣΚ και ΕΠΟ, Δήλωση Προσωπικών Δεδομένων  του Προέδρου και του Γεν. Γραμματέα του Σωματείου με βεβαίωση για το γνήσιο της υπογραφής κλπ .

 

 

Ομάδες που δεν έχουν τακτοποιήσει τις οικονομικές υποχρεώσεις τους, προς την ΕΠΟ και την ΕΠΣ Κυκλάδων, μέχρι την ημέρα της δήλωσης συμμετοχής τους, θεωρείται ότι δεν υπέβαλλαν Δήλωση Συμμετοχής .

Τα Σωματεία στη Δήλωση Συμμετοχής θα αναφέρουν υποχρεωτικά τον ΑΦΜ τους και το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο τους  (email). Για κάθε αλλαγή του email θα πρέπει να ενημερώνεται υποχρεωτικά και άμεσα η ΕΠΣ Κυκλάδων. Επίσης πρέπει να αναφέρουν τον εκπρόσωπό τους, ο οποίος εκτός του Προέδρου και του Γραμματέα θα μπορεί να επικοινωνεί με την ΕΠΣΚ .

Δηλώσεις συμμετοχής που δεν συμπεριλαμβάνονται και δεν δηλώνονται όλα τα απαιτούμενα στοιχεία δεν θα γίνεται δεκτές .

Η αλληλογραφία της ΕΠΣΚ με τις Ομάδες θα γίνεται με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (e-mail), σύμφωνα με το άρθρο 37 παρ. 5 του ΚΑΠ Ερασιτεχνικών Ομάδων .

Για την ημερομηνία έναρξης του Πρωταθλήματος θα ενημερωθείτε με νεότερο έγγραφο μας.

 

Άρθρο  4 . Αριθμός Ομάδων – Όμιλοι – Πρόγραμμα

Δικαίωμα συμμετοχής στην  Κατηγορία Κ-18  έχουν όλα τα Σωματεία μέλη της ΕΠΣΚ. Ένα σωματείο μπορεί να συμμετέχει με δύο (2) ομάδες στο Πρωτάθλημα Κ-18, αλλά με ξεχωριστούς παίκτες. Ένας παίκτης δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής και στις δύο ομάδες.   Η απόφαση για την κατάρτιση των Ομίλων θα παρθεί μετά την κατάθεση των δηλώσεων συμμετοχών και η ακριβής διαδικασία θα αναφερθεί σε συμπληρωματική προκήρυξη, που θα εκδοθεί εγκαίρως πριν την κλήρωση του Πρωταθλήματος .

Το αγωνιστικό πρόγραμμα στο σύνολό του θα κοινοποιηθεί αμέσως μετά την δημόσια κλήρωση, που θα πραγματοποιηθεί .  Η ημέρα και ο τόπος της κλήρωσης θα καθοριστεί με απόφαση του ΔΣ της ΕΠΣΚ .

Οι ποινές σε περίπτωση προσφυγής στα πολιτικά Δικαστήρια και η διαδικασία επιβολής αυτών αναφέρονται στο άρθρο 35 του Κ.Α.Π.

 

 

Άρθρο  10 . Προπονητές

Τα Σωματεία οφείλουν να προσλαμβάνουν Προπονητές κατόχους διπλώματος ανάλογου των αναφερομένων στον εν ισχύ Κανονισμό Προπονητών ποδοσφαίρου.

Επίσης ένας ποδοσφαιριστής μπορεί να είναι προπονητής στα τμήματα υποδομών του σωματείου που αγωνίζεται (άρθρα 6 και 13 Κανονισμού Προπονητών) χωρίς να επιβάλλεται σε αυτήν την περίπτωση να καταθέσει την ταυτότητα του.

Προπονητής και ο τυχών βοηθός Προπονητή (κάτοχος διπλώματος UEFA C τουλάχιστον)   οι οποίοι δεν κατέχουν το δελτίο πιστοποίησης, απαγορεύεται να εισέλθουν στον αγωνιστικό χώρο (τεχνική περιοχή), να παραμείνουν και να δίνουν οδηγίες στους ποδοσφαιριστές . Ο σχετικός έλεγχος διενεργείται από τους Διαιτητές του αγώνα, σύμφωνα με τον ΚΑΠ Ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων .

Η ΕΠΣ Κυκλάδων θα εκδίδει δελτία πιστοποίησης Προπονητών υπέρ του Σωματείου, για την ανδρική Ομάδα και τα τμήματα υποδομών, που συμμετέχουν στα Πρωταθλήματά της.

 

Άρθρο  11 . Ποδοσφαιριστές

Απαγορεύεται η συμμετοχή ποδοσφαιριστών σε αγώνα χωρίς τα δικαιολογητικά του άρθρου 18 του ΚΑΠ Ερασιτεχνικών Πρωταθλημάτων .

Υποχρεωτικά θα πρέπει να αναγράφονται στο Φ.Α. και να συμμετέχουν σε κάθε Ομάδα τουλάχιστον εννέα (9) ποδοσφαιριστές καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, με δικαίωμα συμμετοχής στις Εθνικές Ομάδες της Ελλάδας ή με Ελληνική Ιθαγένεια (Ελληνική Ταυτότητα ή διαβατήριο).

Επιτρέπεται η αναγραφή στο Φύλλο Αγώνα και η χρησιμοποίηση μέχρι τεσσάρων (4) ποδοσφαιριστών, που δεν δικαιούνται να αγωνίζονται στις Ελληνικές Εθνικές Ομάδες, από τους οποίους θα επιτρέπεται να αγωνίζονται μέχρι δύο (2) καθόλη τη διάρκεια του αγώνα . Η συμμετοχή σε αγώνα άνω των δύο (2) ποδοσφαιριστών της εν λόγω Κατηγορίας θεωρείται αντικανονική και σε περίπτωση υποβολής ενστάσεως ο αγώνας κατακυρώνεται υπέρ του αντιπάλου και επιβάλλονται οι λοιπές ποινές του άρθρου 23 του ΚΑΠ.

Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε δύο γύρους. Η σειρά των αγώνων θα προκύψει από κλήρωση. Διάρκεια αγώνων 90’ (2 Χ 45’).

Σε κάθε αγώνα επιτρέπονται μέχρι επτά (7)  αλλαγές ποδοσφαιριστών από κάθε Ομάδα και δήλωση έως 20 ποδοσφαιριστών στο Φ.Α.

Οι αλλαγές επιτρέπονται καθόλη την διάρκεια του αγώνα όταν το παιχνίδι (αγώνας) δεν είναι σε ροή (έχει σταματήσει), σε τρεις όμως συνολικά χρονικές στιγμές (διακοπές) για κάθε Ομάδα. (Δεν υπολογίζεται ως διακοπή οι αλλαγές που θα γίνουν κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου).

Οι Ποδοσφαιριστές που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο Πρωτάθλημα Κ-18 είναι οι γεννηθέντες τα έτη 2006, 2007, 2008, 2009 και 2010 εφόσον συμπληρώσουν ημερολογιακά το 14ο έτος της ηλικίας τους.

Ετικέτες: