Ο Πανναξιακός Α.Ο.Ν επικράτησε του Φοίνικα Σύρου με 3-1 σετ και κατέκτησε το πρωτάθλημα στην κατηγορία των Παγκορασίδων

Ιστορική κούπα

Το πρωτάθλημα Κυκλάδων κατέκτησαν οι Παγκορασίδες του Πανναξιακού Α.Ο.Ν., καθώς επικράτησαν με 3-1 σετ του Φοίνικα Σύρου και ολοκλήρωσαν αήττητες αυτή την “κούρσα”.

Ο τίτλος αυτός έχει ιδιαίτερη σημασία για τον Ναξιώτικο Σύλλογο, αφού είναι ο πρώτος στην ιστορία του σε επίπεδο Παγκορασίδων. Ο Γιώργος Δερμάτης καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς δούλεψε σκληρά μαζί με τις αθλήτριες του και στο τέλος επιβραβεύθηκε αυτή η προσπάθεια.

Στο αγωνιστικό κομμάτι της αναμέτρησης, ο αγώνας ήταν συναρπαστικός, αφού ήταν ντέρμπι με όλη τη σημασία της λέξεως. Μόνο το πρώτο σετ οι Ναξιώτισσες το κατέκτησαν εύκολα καθώς το πήραν με 25-9. Στη συνέχεια η ομάδα της Σύρου, ανέβασε την απόδοσή της και δυσκόλεψε αρκετά τις γηπεδούχες. Το δεύτερο και τρίτο σετ κρίθηκαν στις λεπτομέριες καθώς έληξαν και τα δύο 26-24, όπου οι δύο ομάδες μοιράστηκαν από ένα σετ. Η ομάδα του κ. Δερμάτη στο τέταρτο και τελευταίο σετ είχε μεγαλύτερη ψυχραιμία σε σχέση με τις Συριανές, αφού πήρε όλους τους κρίσιμους πόντους, κι έτσι έφτασε στην κατάκτησή του και την εξασφάλιση της νίκης.

Τα σετ: 25-9, 26-24, 24-26, 25- 19
Πανναξιακός ΑΟΝ: (Γιώργος Δερμάτης ) Αναγνώστου Ελίζα, Παντελιά Ιωάννα, Μαυρομάτη Ιωάννα, Ευαγγελίστα Ατζέλικα, Βασιλάκη Κυριακή, Τσιμπλάκη Ανδριανή, Χαριτίδη Σοφία, Νικολαράκη Μαρίνα, Σορώκου Ελεάννα, Κατσούλη Ελένη, Ρώτα Χριστίνα, Σέργη Χρυσοβαλάντου, Βαλληνδρά Ελένη.

Φοίνικα Σύρου: (Αλτουβάς Γιώργος) Ξαγοράρη Κ., Παναγιωτακοπούλου, Γιαλόγλου Ν., Βαρθαλίτου Ειρ., Ξαγοράρη Βικ., Χαλβαζή, Βασιλικού Φ., Μανώλη Αγγ., Ρούσσου Αννα, Ρούσσου Ν., Ξαγοράρη Αικ.