Ο Γ. Γραμματέας του Φοίνικα Θεόδωρος Δούνιας μίλησε στην “Κοινή Γνώμη” και έριξε “βόμβες” προς πάσα κατεύθυνση

Θέλει στήριξη και όχι αδιαφορία

Αλήθεια πως θα ακουγόταν η είδηση ότι ο Φοίνικας μπορεί κάποια στιγμή να κατεβάσει “ρολά”;

Μπορεί αυτό το σενάριο να μην υφίσταται αυτή τη χρονική περίοδο, όμως είναι ένα σενάριο που σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα της ομάδας μπορεί να γίνει και πράξη. Οι άνθρωποι του Φοίνικα σύμφωνα με τα όσα είπε στην συνέντευξή του στην “Κοινή Γνώμη” ο Θεόδωρος Δούνιας, είναι πικραμένοι με την αδιαφορία που υπάρχει. Ο Φοίνικας είναι το καμάρι του νησιού, είναι η ζωντανή διαφήμιση της Σύρου και παρόλα αυτά δεν αντιμετωπίζεται όπως πραγματικά του αξίζει. Έτσι είναι λογικό λίγες ημέρες πριν την έναρξη της προετοιμασίας του, να υπάρχει μία μικρή απογοήτευση, όχι από τους φιλάθλους και επιχειρηματίες του νησιού, αλλά για την τοπική αυτοδιοίκηση. Όταν τελείωσε το πρωτάθλημα, το πρώτο και βασικό θέμα που μπήκε ήταν το γηπεδικό. Έπρεπε και πρέπει να γίνουν κάποια έργα ώστε ο Φοίνικα να πάρει την άδεια για να συμμετάσχει στο Challenge Cup. Παρά τις συζητήσεις που υπήρξαν, σύμφωνα με τον κ. Δούνια αυτά που γίνονται στο γήπεδο είναι κάποιες διορθώσεις, την ίδια ώρα σε άλλες περιοχές γίνονται σημαντικά έργα βελτίωσης των εγκαταστάσεων. Σύμφωνα με ρεπορτάζ από την Αλεξανδρούπολη, ο Δήμος με γρήγορες κινήσεις μεγάλωσε κατά 500 θέσει την χωρητικότητα του γηπέδου και μάλιστα με ένα πολύ μικρό ποσό.

Τέλος, ο Φοίνικας ξεκινά τη ερχόμενη Δευτέρα την προετοιμασία του με τους παίκτες και την τεχνική ηγεσία να έρχονται σιγά – σιγά στο νησί. Οι μεταγραφές που έγιναν σε συνδυασμό με τον έμπειρο τεχνικό της ομάδας, κάνει τη διοίκηση να ελπίζει για μία καλύτερη χρονιά από την περσινή.

Ο Γενικός Γραμματέας της ομάδας του Φοίνικα Σύρου Θεόδωρος Δούνιας, μίλησε στην “Κοινή Γνώμη” για τις μεταγραφές, αλλά και όσα απασχολούν αυτήν την περίοδο το “Πειρατικό”. Ο κ. Δούνιας αρχικά μίλησε για τις μεταγραφές και το ρόστερ της ομάδας του Φοίνικα. “Το ευχάριστο είναι ότι φέτος δημιουργήθηκε η ομάδα που φανταζόμαστε. Μία ομάδα που θα την χαιρόμαστε να την βλέπουμε μέσα στο γήπεδο και θα χαιρόμαστε το βόλεϊ. Η συμβολή του προπονητή πάνω σ' αυτό το θέμα ήταν καθοριστική, αφού ο κ. Ανδρεόπουλος έχει τρία στοιχεία τα οποία μας κάνουν πολύ ευτυχείς που τον έχουμε μαζί μας. Το ένα είναι ότι βάζει στόχους και του κυνηγά με συγκεκριμένο τρόπο και δεν κάνει κανέναν συμβιβασμό μέχρι να τους πετύχει. Είναι άριστος επαγγελματίας και το τρίτο είναι, ότι είναι “τρελός” και δεν υπερβάλω καθόλου. Ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος είναι “τρελός” με την πραγματική έννοια του όρου για το βόλεϊ, καθώς “γυαλίζει” το μάτι του, όταν δουλεύει. Όταν μιλάω μαζί του “φοβάμαι”, “ψαρώνω”, άντε να του φέρεις αντίρρηση, δεν δέχεται αντιρρήσεις, μέχρι να πετύχει αυτό που θέλει. Η ομάδα θα έχει μέταλλο φέτος, δεν ξέρω αν κερδίζει ή αν χάνει, αυτό που γνωρίζω πολύ καλά είναι ότι όταν τελειώνει ο αγώνας οι παίκτες θα τα έχουν δώσει όλα”.

“Ο Φοίνικας θεωρείται ένα μεγάλο μέγεθος για το Ελληνικό βόλεϊ”

Η περσινή χρονιά ήταν πολύ “περίεργη”, παρόλα αυτά όμως ο Φοίνικας κατάφερε να τερματίσει στην πέμπτη θέση και να συμμετέχει και στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδος. Φέτος οι προσδοκίες της ομάδας ποιες είναι; έχουν μπει κάποιοι στόχοι για θέσεις;

“Το να μιλήσουμε για θέσει είναι εύκολο. Εγώ από την πλευρά μου θα πω αυτό που έχει πετύχει η ομάδα. Για μένα αυτά που έχει πετύχει αυτός ο σύλλογος είναι κάτι το “μαγικό”. Δεν είναι αυτά τα πέντε χρόνια του Παλιόπορτα, ή οι καταπληκτικές πορείες που έχει κάνει η ομάδα. Είναι ότι αυτή τη στιγμή στη λίγκα ο Φοίνικας θεωρείται ως το αντίπαλο δέος του Ολυμπιακού. Αντίπαλοι με την καλή έννοια του όρου, γιατί με τον Ολυμπιακό έχουμε άριστη συνεργασία. Ο Φοίνικας θεωρείται ένα μεγάλο μέγεθος για το Ελληνικό βόλεϊ και όχι μία φωτοβολίδα. Αυτή είναι η μεγαλύτερη επιτυχία του Παλιόπορτα, ο σεβασμός και η αναγνώριση που έχει η ομάδα από τους ανθρώπους του αθλήματος. Θέλω να πω σ' αυτό το σημείο πως η προσφορά αυτού του ανθρώπου είναι ανεκτίμητη. Χωρίς κανένα προσωπικό όφελος, έχει προσφέρει στον αθλητισμό, αλλά και σε άλλους τομείς όσο λίγοι άνθρωποι. Είναι μεγάλη αμαρτία να αντιμετωπίζεται αυτή η προσφορά του με τόση αδιαφορία και εχθρότητα, από ανθρώπους που κανονικά θα έπρεπε να είναι δίπλα μας”.

Είναι αλήθεια ότι ο Δημήτρης Παλιόπορτας έχει κάνει πολλά καλά τα οποία είναι άγνωστα στο κοινό, καθώς δεν έχουν πάρει τη δημοσιότητα που θα έπρεπε. Μάλιστα είδαμε πέρσι ότι υπάρχει ένα μικρό κορίτσι στο Αιγίνιο που ο πρόεδρος του Φοίνικα το βοηθά οικονομικά.

Πως αλήθεια θα μπορούσε κάποιος να ευχαριστήσει με κάποιον τρόπο αυτόν τον άνθρωπο που πραγματικά το επαναλαμβάνω έχει σταθεί δίπλα σε όλους όσους του έχουν ζητήσει τη βοήθειά του. “Σίγουρα δεν θα πρέπει να τον αγνοείς όταν έρχεται και σου ζητά κάτι, που στο κάτω – κάτω δεν είναι και δικό σου. Ας πούμε για το γήπεδο. Το γήπεδο που παίζουμε δεν είναι του Φοίνικα, είναι του νησιού. Κρίμα, η Σύρος με το όνομα που έχει να φιλοξενεί την αφρόκρεμα του Ελληνικού Βόλεϊ, σ' αυτόν τον χώρο. Έχουμε το χειρότερο γήπεδο στην Ελλάδα. Της Σαντορίνης ή της Νάξου είναι παλάτια μπροστά στο δικό μας. Σε συζητήσεις που έχουν γίνει, αλλά και με επιστολές που έχουμε στείλει, τους έχουμε κάνει και προτάσεις. Οι οποίες είναι ρεαλιστικότατες, που με πάρα πολύ λίγα χρήματα, μπορεί να γίνει μία αναμόρφωση του γηπέδου, η οποία θα είναι ριζική και θα το κάνει σαφώς πιο λειτουργικό, ώστε να μπορεί να πάρει τις άδειες λειτουργίας. Γιατί τώρα για να παίξουμε στον Ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά και στην Ευρώπη τρέχουμε συνεχώς και ασκούμε από την αρχή της σεζόν ότι επιρροή έχουμε, για να παίξουμε σ' αυτό το γήπεδο. Η απογοήτευση για τον πρόεδρο είναι πολύ μεγάλη, προσωπική μου γνώμη και από όσο τον ξέρω, είναι ότι αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση θα τα βροντήξει κάτω. Δεν νομίζω ότι θα μείνει άλλο. Από την πλευρά μου δεν μπορώ να καταλάβω γιατί υπάρχει αυτή η αδιαφορία για την ομάδα και στο πρόσωπό του. Σίγουρα δεν θα κάτσει να παρακαλέσει άλλο κανέναν και θα σηκωθεί και θα φύγει. Ο Δημήτρης Παλιόπορτας μην ξεχνάμε ότι πάνω από όλα είναι κι ένας υπερήφανος άνθρωπος.

Όταν παίξαμε στον τελικό κυπέλλου με τον Ολυμπιακό στην Κρήτη, μοναδική επιτυχία για Συριανή ή Κυκλαδίτικη ομάδα, συγχαρητήρια επιστολή έστειλε μόνο η Μητρόπολη. Λες και παίξαμε κανένα φιλικό παιχνίδι με καμιά ομάδα που δεν την ήξερε κανείς. Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που επικοινωνούμε σωστά και μπορούμε να συζητήσουμε. Ο Γιάννης Κεράνης, αν και έχουμε διαφωνίες σε διάφορα πράγματα, έχει βοηθήσει πάρα πολύ και χάρη σ' αυτόν κάποια πράγματα στο γήπεδο τα μαζεύουμε και μπορούν να γίνονται οι αγώνες. Από την Περιφέρεια ο Δημήτρης Γρυπάρης είναι δίπλα στην ομάδα και βοηθά, αλλά και ο αντιπεριφερειάρχης ο Γιώργος Πουσσάιος είναι δίπλα μας, ο οποίος έχει κάποιες καλές ιδέες, φτάνει όμως να βοηθήσει και στην υλοποίησή τους. Πιστεύω όμως ότι θα είναι δίπλα μας ο κ. Πουσσαίος, γιατί είναι πολύ καλός φίλος του βόλεϊ και πρώην αθλητής. Ας αφήσουμε όμως τις απογοητεύσεις και να περάσουμε σε πιο ευχάριστα θέματα. Κλείνοντας αυτό το θέμα, λέω πάντα στα παιδιά των ακαδημιών ότι είναι πολύ τυχερά που αυτή τη στιγμή ανήκουν σε μία ομάδα η οποία έχει πρόεδρο τον Δημήτρη Παλίοπορτα”.

Στην ερώτηση για τα έργα που γίνονται στη δεύτερη αίθουσα του Αθλητικού Κέντρου ο Γενικός Γραμματέας της ομάδας είπε: “Έργα δεν υπάρχουν, κάποιες διορθώσεις γίνονται και είναι αυτό που είπα πριν, ότι σ' αυτό το θέμα έχει βοηθήσει πολύ ο Γιάννης Κεράνης. Ξανά λέω και πάλι πως έργα δεν υπάρχουν. Η απάντηση είναι ότι βλέπουμε κάποιες ομάδες στην Λίγκα όπως είναι η Αλεξανδρούπολη, που με το που βγήκε Ευρώπη έβαλε 500 καινούργιες θέσεις με πολύ χαμηλό κόστος. Η Βόχα συνεργάζεται με την αυτοδιοίκηση της πάρα πολύ στενά, σε επίπεδο μάλιστα διοικητικό. Η Λαμία επίσης, Δήμαρχος και δημοτικοί σύμβουλοι είναι μέλη της ομάδας. Δεν μιλάω για βοήθεια σ' αυτές τις ομάδες, εδώ μιλάμε για συνεργασία, γιατί όλα αυτά τα σωματεία έχουν δυναμική. Αυτό το γνωρίζουν όλοι και τις πλησιάζουν, καθώς κερδίζει κι ο τόπος απ' αυτούς τους συλλόγους. Η ομάδα δεν είναι ζητιάνος, έχει προσφέρει και θα συνεχίσει να προσφέρει σ' αυτόν τον τόπο, πάρα πολλά. Θέλει βοήθεια για να συνεχίσει να προσφέρει, θέλει συνεργασία”.

“Οι φίλοι της ομάδας μας είναι το καλύτερο κοινό στην Ελλάδα”

Στη συνέχεια ο κ. Δούνιας μίλησε γι' αυτούς που βοηθούν την ομάδα όπως είναι η Λέσχη του Φοίνικα. “ Υπάρχουν θετικά πράγματα όπως είναι η Λέσχη της ομάδας με την οποία φέτος θα ασχοληθώ πιο ενεργά κι εγώ προσωπικά. Η Λέσχη βοήθησε πάρα πολύ ειδικά την περσινή χρονιά, όπου σχεδόν είχε αναλάβει τις ακαδημίες του συλλόγου. Θα προτείνω η συνδρομή να είναι συμβολική με ένα πολύ μικρό ποσό το οποίο ακόμη και σήμερα είναι αμελητέο. Αυτό θα γίνει ώστε να έρθουν κοντά άνθρωποι οι οποίοι θα θέλουν να βοηθήσουν. Φέτος μην ξεχνάμε ότι είναι και χρονιά εκλογών για τη Λέσχη και η κάθε ψήφος είναι σημαντική. Υπάρχουν φίλαθλοι που ακολουθούν την ομάδα από τα πρώτα της βήματα. Τα διαρκείας πήγαν και πάνε πολύ καλά και όλα δείχνουν πως για ακόμη μια χρονιά το γήπεδο θα είναι γεμάτο. Οι φίλοι της ομάδας μας είναι το καλύτερο κοινό στην Ελλάδα κι αυτό δεν το λέω εγώ, αλλά όλοι όσοι έρχονται να αγωνιστούν στη Σύρο. Όλοι οι αντίπαλοι χαίρονται που υπάρχει τέτοιο κοινό με αθλητικό επίπεδο και παίζουν με ευχαρίστηση τα παιχνίδια με τον Φοίνικα. Επίσης, υπάρχουν οι επιχειρήσεις που μας στηρίζουν που πραγματικά μας δίνουν αυτή τη στιγμή από το υστέρημά τους. Γι' αυτούς και μόνο γι' αυτούς η ομάδα θα κρατήσει το όνομα της Σύρου ψηλά”.

Μου δώσατε την ευκαιρία με αυτά που είπατε να αλλάξουμε θέμα, αφού είδαμε ότι ο ΟΠΑΠ φέτος θα δώσει λιγότερα λεφτά σε σχέση με πέρσι, αλλά και γενικά τα έσοδα της ομάδας θα είναι μειωμένα κατά πολύ. Ο κόσμος της Σύρου είναι κοντά στην ομάδα, αν και είπατε ότι θα διαρκείας πάνε πολύ καλά.

“Η ομάδα είναι ανοικτή στον κόσμο, όχι για οικονομική βοήθεια, αλλά, μπορεί να έρθει κάποιος και να μας πει την άποψή του και τις ιδέες του. Η ομάδα αυτή ανήκει στο νησί, στους φιλάθλους της και η γνώμη τους είναι σημαντική για εμάς. Θέλουμε ο κόσμος να έρθει κοντά μας. Όσον αφορά τα οικονομικά θα τα καταφέρουμε πάλι, θα προσαρμόσουμε τα δεδομένα μας και στο τέλος της χρονιάς ελπίζω να είμαστε σε πολύ καλό επίπεδο. Από τον κόσμο της Σύρου δεν έχουμε κανένα παράπονο. Φέτος θα ζήσουμε σημαντικές στιγμές που θα τις θυμόμαστε για χρόνια. Ελπίζουμε όμως με την απογοήτευση που υπάρχει με το τέλος της σεζόν να μην πέσουν και τα ρολά”.

“Αν συνεχίσουν να μας προσβάλουν έτσι, όλα είναι πιθανά”

Πολύ βαρύ αυτό που είπατε κ. Δούνια γιατί ο Φοίνικας είναι ένα ζωντανό κομμάτι της Σύρου, είναι μία ομάδα που έχει φέρει πολλές χαρές στον κόσμο του νησιού. Οι κάτοικοι της πρωτεύουσας των Κυκλάδων είναι περήφανοι που υπάρχει ο Φοίνικας. Αυτό ακούστηκε σαν μία τρομακτική είδηση. Αν συνεχιστεί δηλαδή αυτή η κατάσταση και δεν έχετε τη στήριξη που θέλετε σε τοπικό επίπεδο να τα “τινάξετε” όλα στον αέρα; “Η διοίκηση κι ο πρόεδρος αυτό που κάνουν, το κάνουν γιατί το νιώθουν μέσα τους. Δεν το κάνουμε ούτε για προβολή, αλλά ούτε για κάποιο άλλο όφελος. Αν συνεχίσουν να μας προσβάλουν έτσι, όλα είναι πιθανά”.

Ετικέτες: