Φοίνικας και ΑΕΚ πρόσφεραν πλούσιο θέαμα το Σαββατοκύριακο στους φιλάθλους τους

Έδειξαν και οι δύο καλά στοιχεία

Δύο πολύ δυνατά και ωραία παιχνίδια είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι φίλοι του Φοίνικα το διήμερο που μας πέρασε. Η Συριανή ομάδα φιλοξένησε στη Β' κλειστή αίθουσα του Αθλητικού Κέντρου του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης την ΑΕΚ, στο πλαίσιο των φιλικών αγώνων προετοιμασίας. Ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος έβγαλε χρήσιμα συμπεράσματα απ' αυτή την αναμέτρηση, καθώς η ΑΕΚ ήταν ένας δυνατός αντίπαλος, όπου κοίταξε στα “μάτια” το “Πειρατικό”. Οι δύο ομάδες μοιράστηκαν τις νίκες, αφού το Σάββατο ο Φοίνικας επικράτησε με 3-2 έπειτα από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι, ενώ χθες η ΑΕΚ πήρε τη ρεβάνς και ισοφάρισε στις νίκες, καθώς επικράτησε με 0-3 σετ.

Η αναμέτρηση του Σαββάτου μεταξύ του Φοίνικα και της ΑΕΚ δεν είχε να ζηλέψει τίποτα από ένα επίσημο παιχνίδι, αφού ήταν συναρπαστικό από τον πρώτο έως τον τελευταίο πόντο. Οι Συριανοί μετά από ένα καταπληκτικό παιχνίδι επικράτησαν της ΑΕΚ στο τάι μπρέικ με 3-2 σετ (20-25, 25-19, 25-16, 22-25, 15-9). Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι, πίεσαν τους Συριανούς από το σερβίς και ήταν δυνατοί κοντά στον φιλέ. Έτσι, η ομάδα του Γιώργου Κλαούδα έφτασε στην κατάκτηση του πρώτου σετ σχετικά εύκολα, αφού σε κανένα σημείο αυτό του σετ οι Συριανοί δεν κατάφεραν να πιέσουν την ΑΕΚ. Οι παίκτες του Δημήτρη Ανδρεόπουλου με την έναρξη του δευτέρου σετ ανέβασαν την απόδοσή τους και κατάφεραν να φέρουν το παιχνίδι στα ίσα και στη συνέχεια να πάρουν και κεφάλι στο σκορ αφού επικράτησαν και στο τρίτο. Στο τέταρτο σετ οι ομάδες πήγαν πόντο – πόντο μέχρι το δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ. Από εκεί και πέρα η ΑΕΚ με ένα μικρό σερί ξέφυγε στο σκορ και τη μικρή διαφορά την κράτησε μέχρι το τέλος του σετ κι έτσι έφερε το παιχνίδι στα ίσα. Το τάι μπρέικ ήταν ουσιαστικά μία τυπική διαδικασία, αφού οι Συριανοί έδειξαν ότι το ήθελαν περισσότερο και το πήραν σχετικά εύκολα.

Τέλος, οι δύο ομάδες έχουν δώσει ραντεβού για τις 12:00 το μεσημέρι, στο Αθλητικό Κέντρου του Δήμου Σύρου - Ερμούπολης.

Μετά το τέλος του πρώτου ματς ο τεχνικός της Συριανής ομάδας Δημήτρης Ανδρεόπουλος μίλησε στην “Κοινή Γνώμη” για την εικόνα του παιχνιδιού, αλλά κι αν αυτό το παιχνίδι ήταν ένα πρώτο δείγμα γι' αυτό που θα ακολουθήσει. Ο κ. Ανδρεόπουλος χαρακτήρισε το παιχνίδι μεταξύ της ομάδας του και της ΑΕΚ, ωραίο, δύσκολο και ποιοτικό. Για την ομάδα του είπε ότι σε γενικές γραμμές ήταν καλή, κι ότι κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια του τέταρτου σετ οι παίκτες του έχασαν την αυτοσυγκέντρωση τους, κι έδωσαν στην ΑΕΚ την ευκαιρία να το πάρει και να ισοφαρίσει σε 2-2. Δήλωσε ικανοποιημένος με την απόδοση των παικτών του. Ακόμη είπε ότι έχει τονίσει αρκετές φορές ότι το φετινό πρωτάθλημα θα είναι πιο δυνατό, αφού όλες οι ομάδες είναι ενισχυμένες και δεν θα υπάρξουν εύκολα παιχνίδια.

Γνώρισε την πρώτη του ήττα

Χθες το μεσημέρι ο Φοίνικας Σύρου γνώρισε την πρώτη ήττα, έπειτα από τέσσερις σερί νίκες. Οι Συριανοί εμφανίστηκαν πολύ κουρασμένοι από τα συνεχή παιχνίδια (5 σε μία εβδομάδα), κι αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να χάσει στο δεύτερο ματς από τη ΑΕΚ. Οι παίκτες του Δημήτρης Ανδρεόπουλου δεν είχαν καθαρό μυαλό και οι επιλογές τους δεν ήταν οι ιδανικότερες. Καθ' όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης το “Πειρατικό” δεν κατάφεραν να πιάσουν ρυθμό, κι έτσι η ΑΕΚ πήρε τη νίκη στο δεύτερο ματς. Ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος που στερήθηκε τις υπηρεσίες των Τσέργα και Λάππα, είδε τις αδυναμίες της ομάδας και το αμέσως επόμενο διάστημα θα δουλέψει πάνω σ' αυτά που διαπίστωσε.

Από την άλλη πλευρά η ΑΕΚ έδειξε για δεύτερη φορά μέσα σε δύο ημέρες πως διαθέτει πολύ καλή ομάδα και πως για να την κερδίσεις θα πρέπει να ιδρώσεις αρκετά. Ο Γιώργος Κλαρούδας είδε τους παίκτες του να ανταποκρίνονται με τον καλύτερο τρόπο απέναντι σε μία ομάδα που αναμένεται να πρωταγωνιστήσει τη φετινή χρονιά στο πρωτάθλημα της Volleyleague.

Πρώτο παιχνίδι

Φοίνικας – ΑΕΚ

Σετ: 3-2 (20-25, 25-19, 25-16, 22-25, 15-9)

Φοίνικας Σύρου (Ανδρεόπουλος): Τερζής 1, Ζατς 26 (20/32 επ., 4 άσους, 2 μπλοκ), Ντιάτσκοφ 16 (14/24 επ., 2 μπλοκ, 48% υπ.), Γιάνουσεκ 17 (15/22 επ., 24% υπ.), Τακουρίδης 4 (2/7 επ., 2 μπλοκ), Πελεκούδας 8 (8/10 επ.), Παπαδημητρίου (λ-70% υπ.-35% άριστες), Αρβανίτης, Σφενδυλάκης 1.

ΑΕΚ (Κλαρούδας): Γκενς 5 (2/3 επ., 3 άσους), Παγιάν 10 (10/22 επ.), Μαντέκας 7 (7/10 επ., 52% υπ.), Πέτρογλου 5 (3/13 επ. 2 άσους, 67% υπ.), Τόρρες 14 (11/17 επ., 2 άσους), Παπακυριακού 6 (1/5 επ., 4 άσους), Γκούζντα (λ-50% υπ.-46% άριστες), Ρουμελιωτάκης 5 (3/13 επ., 41% υπ.), Παπαδόπουλος 6 (5/8 επ.), Κρέτσης 1, Τοκάνης.

Δεύτερο παιχνίδι

Φοίνικας – ΑΕΚ

Σετ: 0-3 (25-23, 25-23, 25-23)

Φοίνικας Σύρου (Ανδρεόπουλος): Τερζής 3, Ζατς 13, Ντιάτσκοφ 11, Γιάνουσεκ 14, Πελεκούδας 4, Τακουρίδης 5, Παπαδημητρίου (λ), Σφενδυλάκης 1.

ΑΕΚ (Κλαρούδας): Γκενς 1, Παγιάν 5, Μαντέκας 3, Πέτρογλου 13, Τόρρες 9, Παπακυριακού 5, Γκούζντα (λ), Ρουμελιωτάκης 14, Παπαδόπουλος 4, Κρέτσης, Τοκάνης 3.