Η ομάδα της Νάξου κατάφερε σε μία δύσκολη χρονιά να φτάσει έως και τον τελικό του κυπέλλου βόλεϊ γυναικών

Περήφανος δηλώνει ο Κώστας Παπαδόπουλος

Ο Πανναξιακός μπορεί να μην κατάφερε να σπάσει το… αήττητο του Ολυμπιακού στο τελικό του κυπέλλου Βόλεϊ Γυναικών, όμως υπάρχει μεγάλη ικανοποίηση στην Ναξιώτικη ομάδα που κατάφερε να φτάσει έως εκεί. Σε μία χρονιά που ξεκίνησε με πολλά εμπόδια, ο Πανναξιακός δεν το έβαλε κάτω, δούλεψε, πάλεψε και τα αποτελέσματα μόνο ικανοποίηση φέρνουν. Αυτό φαίνεται και στις δηλώσεις του Έλληνα τεχνικού της ομάδας της Νάξου Κώστα Παπαδόπουλου, ο οποίος είπε πως είναι περήφανος για την έως τώρα πορεία του Πανναξιακού. «Το αποτέλεσμα αντικατοπτρίζει την εικόνα του αγώνα. Θέλαμε να κάνουμε παραπάνω πράγματα, αλλά παίζει ρόλο και τα περιθώρια που σου αφήνει ο αντίπαλός σου. Είμαστε ικανοποιημένοι από την πορεία μας. Θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους που πίστεψαν ότι αυτή η ομάδα δεν έπρεπε να σβήσει και έστω την τελευταία στιγμή της έδωσαν το φιλί της ζωής. Η αρχηγός μας, Αλίσα Κάλτερ, που για εξωαγωνιστικούς λόγους έλειπε ήταν μία σοβαρή απώλεια για εμάς. Θέλω να στείλω το μήνυμα μου στους Ναξιώτες. Πρέπει να είναι περήφανοι για αυτήν την ομάδα και να μην την αφήσουν ξανά να περάσει τέτοιες περιπέτειες».

Από την πλευρά της η  Άννα Καλαντάτζε η κεντρική του Πανναξιακού είπε: «Προσπαθήσαμε πολύ. Υπήρχε άγχος γιατί για τις περισσότερες αθλήτριες, ήταν ο πρώτος τελικός της καριέρας τους. Παίξαμε καλά όμως και είμαστε ικανοποιημένες από αυτό που πετύχαμε ως ομάδα». 

Τέλος η πασαδόρος της ομάδας της Νάξου Φαίη Κουνάδη τόνισε: «Πιστεύω ότι μπορούσαμε να κάνουμε το κάτι παραπάνω. Δεν ξέρω αν ήταν μόνο το άγχος αυτό που μας έφερε λίγο πίσω. Σημασία έχει που συμμετείχαμε σε αυτή την γιορτή του γυναικείου βόλεϊ. Κάθε ομάδα πήρε αυτό που της άξιζε». 

 

Τα ρεκόρ… μετά τον τελικό της Σαντορίνης

 

Τους 7 τίτλους έπιασε η αρχηγός του Ολυμπιακούς Στέλλα Χριστοδούλου, πιάνοντας την δεύτερη θέση την Μαρία Γκαραγκούνη και την Αρετή Τέζα

 

Η λίστα των παικτριών με τις κατακτήσεις Κυπέλλου έχει ως εξής:

8 ΤΙΤΛΟΙ: Ντουμιτρέσκου

7 ΤΙΤΛΟΙ: Χριστοδούλου Στ., Γκαραγκούνη Μ., Τέζα

6 ΤΙΤΛΟΙ: Κοκκινάκη, Κονόμι

5 ΤΙΤΛΟΙ: Γιώτα, Μυλωνά, Λαμπρούση, Χατζηνικολάου. 

4 ΤΙΤΛΟΙ: Βλαχάκη, Γκαραγκούνη N., Κουτουξίδου, Κωνσταντίνου, Μεμετζή, Μουρζάκου, Παπαγεωργίου, Σαπαρέφσκα, Τζανακάκη, Τένεβα.

3 ΤΙΤΛΟΙ: Γιακουμή, Καβαθά, Κοσμά, Ντάιμου, Φραγκιαδάκη 

2 ΤΙΤΛΟΙ: Χίπε, Παπαδοπούλου, Μιλεντίγιεβιτς, Κωνσταντινίδου Αλ., Γκάνια, Εμμανουηλίδου, Καρπουζά, Κρέσσου, Λαζάρεβιτς, Λιχολιέτοβα, Μαλασάι, Μετβέτεβα, Μητσέλου, Μπίλλια, Μπουζουνιεράκη, Σάκκουλα, Σιμάνκοβα, Τομάσεβιτς, Φεντότοβα, Χατζηνίκου, Χούντα 

1 ΤΙΤΛΟΣ: Νιέμερ, Πολ, Νομικού, Αγγελάκη, Ανσάλντι, Άνταμς, Βέσοβιτς, Βορονίνα, Γιαλένιου, Γκίμπσον, Δηλαβέρη, Θεοδώρου, Θεοχάρη, Ιλίνα, Ιορδανίδου, Καλλιγέρη, Καρακώστα, Κις, Κόλεβα, Κυριακίδου, Λισένκο, Λόζανσιτς, Λούκοβιτς, Μαγγίνα, Μάρκου, Μάσσου, Μονζόνι, Μόλναρ, Μουρατίδη, Μουστάκη, Μπλάμη,Μπούντιμιρ, Μπραμπόροβα, Νέσοβιτς, Νικολακοπούλου, Νικολαΐδου, Νικούλη, Νοσέκοβα, Ογκνιένοβιτς, Ουζούνοβα, Πανουτσοπούλου, Παπάζογλου, Ράλλη, Ρίμπας, Σαββίδου, Σαμοντάχοβα, Σίμανιτς, Σκλαβένα, Τότσκο, Τρατς, Τσβετάνοβα, Τσιαρτσιάνη, Τσίμα, Φερνάντεζ, Χαντάβα, Χριστοδούλου Ελ.

 

Οι ευχαριστίες από τον Δήμο Θήρας

Ο Δήμος Θήρας με επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε ευχαριστεί όλους όσους συνέβαλαν για την επιτυχή διεξαγωγή του final four Βόλεϊ γυναικών που διεξήχθη στο κλειστό της Σαντορίνης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη το Final 4 Κυπέλλου Γυναικών Βόλεϊ στη Σαντορίνη.

Ο Δήμος Θήρας και το ΔΑΠΠΟΣ σε συνεργασία με την Ε.Ο.ΠΕ (Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης) και τον Α.Ο. Θήρας διοργάνωσαν ένα από τα καλύτερα Final 4 των τελευταίων χρόνων, αν όχι το καλύτερο, σύμφωνα με τα λεγόμενα συμμετεχόντων και προσκεκλημένων.

Σε ένα κατάμεστο γήπεδο – και τις δύο μέρες – πραγματοποιήθηκαν οι αγώνες σε κλίμα ιδιαίτερα αθλητικό. Οι φίλαθλοι όλων των ομάδων υποστήριξαν τις αθλήτριες και τις δύο μέρες δημιουργώντας ένα κλίμα γιορτής.

Ο πρόεδρος κ. Λευτέρης Τζούρος και τα στελέχη του ΔΑΠΠΟΣ εργάστηκαν πυρετωδώς έτσι ώστε το Κλειστό Γήπεδο της Σαντορίνης να ανταποκριθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις ανάγκες μιας μεγάλης διοργάνωσης. Το φετινό Final 4 αποτελεί την τρίτη μεγάλη διοργάνωση που πραγματοποιείται στη Σαντορίνη τα τελευταία 8 χρόνια (Super Cup Ανδρών 2010, Final 4 Γυναικών 2013), γεγονός που ανοίγει το δρόμο και για διεθνείς διοργανώσεις. Ο Δήμαρχος Θήρας κ. Νίκος Ζώρζος ανέφερε χαρακτηριστικά «Στόχος δικός μου αλλά και του αθλητικού οργανισμού Σαντορίνης είναι ένας: να αναπτυχθεί ο αθλητισμός προς όφελος της νεολαίας. Είναι πολύ σημαντικό να ασχολούνται οι νέοι με τον αθλητισμό και όχι με δραστηριότητες που δεν είναι προς το συμφέρον τους».

Ο Δήμος Θήρας με την ολοκλήρωση της διοργάνωσης ευχαριστεί :

Το ΔΑΠΠΟΣ και τα στελέχη του για το συντονισμό της διοργάνωσης,

Την Ε.Ο.ΠΕ για την άψογη συνεργασία,

Τον Α.Ο Θήρας για την καθοριστική συμβολή του στη διοργάνωση,

Την Αστυνομία, την Πυροσβεστική, το ΕΚΑΒ Θήρας, το Λιμεναρχείο και την εταιρεία φύλαξης Μπαλόπητας Ιωάννης για τη διατήρηση της ασφάλειας στον χώρο,

Τους μεγάλους χορηγούς Blue Star – Drakoutros Travel & Aegean Airlines για την έμπρακτη υποστήριξή τους».