Το τμήματα των παγκορασίδων της ομάδας της Σύρου επικράτησε με 3-0 του Νηρέα Χίου στον τελικό του πρωταθλήματος Αιγαίου

Στην κορυφή του Αιγαίου ο ΑΣΕ Νεωρίου

Η χρονιά έκλεισε με τον ιδανικότερο τρόπο για το ΑΣΕ Νεωρίου που πριν από λίγες ώρες επικράτησε στον τελικό του πρωταθλήματος Αιγαίου του Νηρέα Καρδαμήλλων Χίου με 3-0 και κατέκτησε ένα ακόμη τίτλο. Οι συριανές αθλήτριες ήταν αποφασισμένες να πάρουν τον τίτλο και να κάνουν το… τρεμπλ μετά την ομάδα των Νεανίδων και των Εφήβων. Ο ΑΣΕ Νεωρίου συλλέγει τίτλους μπορεί κάλλιστα να πει κάποιος, αφού μέσα σε έναν χρόνο έχει καταφέρει να πάρει τα πρωταθλήματα τόσο σε επίπεδο Κυκλάδων όσο και Αιγαίου. Ο αγώνας από την αρχή μέχρι το τέλος ήταν συναρπαστικός και σε πολλά σημεία του ματς οι αθλήτριες της Βαρβάρας Κούτρα έδειχναν να το ελέγχουν. Ουσιαστικά έκαναν τα… δύσκολα εύκολα, αφού μόνο στο τρίτο σετ έδειξαν να πιέζονται από την ομάδα της Χίου. Η αρχή έγινε μετά την κατάκτηση του πρώτου σετ με 25-17, καθώς η ψυχολογία ανέβηκε και το 2-0 ήρθε εύκολα μετά το 25-12. Στο τρίτο σετ η ομάδα των Καρδαμήλλων προσπάθησε να αντιδράσει, πίεσε τον ΑΣΕ Νεωρίου, όμως οι αθλήτριες από την πρωτεύουσα των Κυκλάδων είχαν τις λύσεις σε όλα τα… δύσκολα προβλήματα που τους έβαζαν οι αντίπαλες παίκτριες. Το 3-0 ήρθε μετά το 25-21 και όλοι μαζί στη συνέχεια έγιναν ένα… κουβάρι πανηγυρίζοντας τον τίτλο Αιγαίου.

Η Βαρβάρα Κούτρα που κάθισε στην άκρη του πάγκου και οδήγησε τις αθλήτριές της στην κατάκτηση του πρωταθλήματος Αιγαίου μίλησε στην «Κοινή Γνώμη» για τη νέα μεγάλη επιτυχία του ΑΣΕ Νεωρίου.

«Ένας πολύ όμορφος αγώνας με διακυμάνσεις στο σκορ στο 1ο και στο 3ο σετ. Στο δεύτερο σετ τα κορίτσια μας ήταν πολύ δυνατές στο σερβίς καθώς επίσης και στο κομμάτι της επίθεσης και κατάφεραν να φτάσουν στην κατάκτηση του σετ πολύ εύκολα. Η εικόνα και των δυο ομάδων ήταν πολύ καλή. Τα κορίτσια μας ήταν πολύ συγκεντρωμένα σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και έδειξαν από την αρχή πόσο πολύ ήθελαν αυτό το παιχνίδι. Η αγωνιστική περίοδος έκλεισε και φέτος με τον καλύτερο τρόπο προσθέτοντας "τα μικρά" της ομάδας μας άλλο ένα Πρωτάθλημα Αιγαίου, ακλουθώντας τα βήματα των Νεανίδων και των Έφηβων. Ήταν μια συναρπαστική χρόνια όπου έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο για τα παιδιά αλλά και για εμάς τους προπονητές, οι κόποι όλων μας έπιασαν τόπο».