Ξεκίνησε τις προπονήσεις του ο Φοίνικας Σύρου – ONEX

Αρχή με όνειρα και φιλοδοξίες

Το απόγευμα της Τετάρτης στο γήπεδο της Ερμούπολης – ΕΠΣ Κυκλάδων πραγματοποιήθηκε η πρώτη επίσημη προπόνηση της ομάδας του Φοίνικα Σύρου – ONEX. Ο Γιάννης Ορφανός είχε στο… πλευρό του τον Δημήτρη Παλαιτσάκη, αφού μαζί και φέτος θα προσπαθήσουν να χτίσουν μία δυνατή και ανταγωνιστική ομάδα. Από εκεί και πέρα ο κ. Ορφανός είχε στη διάθεσή του, τους περισσότερους αθλητές, αφού από την… πρώτη απουσίαζαν οι Μπράουν, Ράντκε και Αλέξης Πρωτοψάλτης (δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη από τον Φοίνικα, αν και έχει συμφωνήσει). Οι αθλητές που απουσίαζαν θα ενσωματωθούν στην υπόλοιπη αποστολή τις επόμενες ημέρες. Από εκεί και πέρα στο ξεκίνημα των προπονήσεων οι παίκτες είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν και με τους ανθρώπους της διοίκησης, καθώς στο γήπεδο της Ερμούπολης – ΕΠΣ Κυκλάδων το παρών  έδωσε ο πρόεδρος του ΤΑΑ Φοίνικα κ. Χρήστος Καφτηράνης, ο πρόεδρος του ερασιτέχνη κ. Αντώνης Ρούσσος, o γενικός γραμματέας κ. Αντώνης Σολάρης και ο τιμ μάνατζερ κ. Μανώλης Βαμβακούσης . Από πλευράς Onex, για μια ακόμη φορά στο πλευρό της ομάδας βρέθηκε ο κ. Βασίλης Σαββίδης.

 Ο πρόεδρος του ΤΑΑ Φοίνικα Σύρου ONEX Χρήστος Καφτηράνης μίλησε για την πρώτη της ομάδας του νησιού, η οποία πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο της Ερμούπολης – ΕΠΣ Κυκλάδων. «Ξεκινάμε τις προπονήσεις ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου. Οι παίκτες μας έχουν ολοκληρώσει όλες τις ιατρικές εξετάσεις, είμαστε όλοι υγιείς και ξεκινάμε μία προσπάθεια για τη νέα χρονιά. Θεωρούμε πως η προσπάθειά μας αυτή είναι πολύ βελτιωμένη σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Σε πολλούς τομείς έχουμε δώσει μεγάλη βαρύτητα, όπως και στο λειτουργικό και τον οργανωτικό τομέα. Προσπαθήσαμε όλοι μαζί, αλλά και με την βοήθεια του προπονητή μας του κ. Ορφανού να φτιάξουμε μία πιο ανταγωνιστική ομάδα. Θεωρούμε πως έχουμε δημιουργήσει μία ομάδα η οποία θα έχει τη δυνατότητα να πρωταγωνιστήσει στο φετινό πρωτάθλημα. Θέλουμε κοντά μας όλους τους Συριανούς και να μας το επιτρέψουν οι καταστάσεις να χαρούμε πάρα πολλά και καλά παιχνίδια στο κλειστό του αθλητικού κέντρου».

Είδαμε με το… καλημέρα πως οι διοικήσεις Ερασιτέχνη και ΤΑΑ έχουν προχωρήσει σε σημαντικές κινήσεις, όπως τη δημιουργία γραφείου και γυμναστηρίου που θα μπορεί η ομάδα να προπονείται. Πείτε μας λίγο γι’ αυτές τις κινήσεις, αλλά και τον εκσυγχρονισμό ουσιαστικά όλη της ομάδας του Φοίνικα.

«Από την αρχή έχουμε τονίσει πως θα δώσουμε μεγάλη βαρύτητα και στον οργανωτικό τομέα. Φτιάξαμε το… σπίτι του Φοίνικα, με τη δημιουργία σύγχρονων γραφείων ώστε να μπορούμε να έχουμε και να έχουν επαφή όλοι οι Συριανοί επαφή με την ομάδα μας. Θα έχουμε συνεργάτη στα γραφεία μας που θα λειτουργούν καθημερινά. Προσπαθήσαμε και βελτιώσαμε τον χώρο της προπόνησης φτιάχνοντας ένα γυμναστήριο και βελτιώνοντας τα αποδυτήρια, το φυσικοθεραπευτήριο, αλλά και όλα όσα μπορούσαμε να επέμβουμε. Θεωρούμε ότι ξεκινάμε καλύτερα από πέρσι και σ’ αυτό τον τομέα. Είμαστε εδώ και θα είμαστε εδώ όλοι μαζί και θα προσπαθήσουμε να φτιάξουμε μία ομάδα ανταγωνιστική για φέτος, η οποία θα αγαπηθεί από όλους τους φιλάθλους. Πιστεύω τέλος ότι θα λυθούν κι άλλα προβλήματα στην πορεία.

Ο Φοίνικας χάρη στην βοήθεια της ONEX προχώρησε σε σπουδαίες μεταγραφικές κινήσεις. Πόσο σημαντική είναι αυτή η βοήθεια;

«Εγώ κλήθηκα σε μία δύσκολη συγκυρία να ηγηθώ μιας προσπάθειας η οποία έχει μία ιστορία πίσω της. Δεν μπορούσα να αρνηθώ σε όλους αυτούς γιατί πρόκειται για πολύ καλούς φίλους και τους ευχαριστώ πάρα πολύ για την συνεργασία τους, αλλά και γιατί θέλησαν να είμαι κι εγώ ένα μέρος της ομάδας. Πιστεύω όλοι μαζί και κυρίως με την βοήθεια του μεγάλου χορηγού μας που φυσικά είναι η ONEX, θα μπορέσουμε να δείξουμε φέτος μία καλύτερη ομάδα. Αυτή είναι η δική μας ελπίδα, αυτό είναι το δικό μας όνειρο και φυσικά θέλω να γίνει και όνειρο όλων των Συριανών. Η ομάδα έχει χορηγούς, αλλά θα πρέπει να γνωρίζουμε όλοι πως η ομάδα ανήκει στη Σύρο. Άρα καλούμε όλους τους Συριανούς και όλους τους φίλους να έρθουν δίπλα μας και να κάνουμε όσο μπορούμε καλύτερη την φετινή χρονιά, για να χαρούμε όλοι μαζί στο τέλος κάθε μεγάλη επιτυχία».

«Όλοι μαζί για έναν Φοίνικα με όραμα και προοπτική»

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη, Αντώνης Ρούσσος, ήταν παρών στην πρώτη της ανδρικής ομάδας στο γήπεδο της ΕΠΣ Κυκλάδων και μίλησε με τη σειρά του για την έναρξη της προετοιμασίας του Φοίνικα.

«Ο Φοίνικας όπως έχουμε πει πολλές φορές είναι ένας και δεν είναι μόνο το τμήμα των αδρών. Όλες αυτές οι κινήσεις που γίνονται, πραγματοποιούνται για να μας βοηθήσουν στο μέλλον, αλλά και στην καθημερινότητά μας. Βέβαια όλες αυτές οι κινήσεις που έγιναν κατά βάση έγιναν με την βοήθεια της ONEX. Αυτά όλα δεν έγιναν μόνο για την ομάδα των ανδρών, αλλά και για τα τμήματα υποδομής. Από την πλευρά μας θα προσπαθήσουμε στη συνέχεια να βελτιώσουμε ότι άλλο μπορούμε ώστε όλα τα τμήματα να έχουν την ευχέρεια να δουλέψουν ακόμη καλύτερα και να έχουν θετικά αποτελέσματα. Τώρα για να αναπτυχθούν ακόμη περισσότερα τα τμήματα υποδομών θα πρέπει τα παιδιά να αγαπήσουν το βόλεϊ και να έρθουν κοντά μας. Θέλουμε να έρθουν κοντά μας τα παιδιά, να μπορούμε να δουλέψουμε πάνω τους και να καταφέρουμε να δημιουργήσουμε αρχικά σωστούς ανθρώπους και στη συνέχεια καλούς αθλητές. Τα παιδιά θέλουμε να έχουν όλες τις κατάλληλες συνθήκες ώστε να μπορούν να δουλέψουν όσο πιο σωστά γίνεται, ώστε μέσα απ’ αυτήν την προσπάθεια να καταφέρουμε να βγάλουμε δικά μας παιδιά, ένα όνειρο το οποίο το έχουμε περισσότερο από δέκα χρόνια».