Η "Λαϊκή Συσπείρωση" Νοτίου Αιγαίου για την Εργατική Πρωτομαγιά

  • Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024 - 15:12

Το δικό της μήνυμα για τον σημερινό εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, έκανε γνωστό η περιφερειακή παράταξη του Νοτίου Αιγαίου "Λαϊκή Συσπείρωση", μέσω του επικεφαλής της, Γιάννη Αγγλελου.

Το μήνυμα

"138 χρόνια από την εξέγερση των εργατών στο Σικάγο το 1886, τιμάμε την Εργατική Πρωτομαγιά, πρωτοστατώντας στην οργάνωση του αγώνα των εργαζομένων για δουλειά και ζωή με δικαιώματα, για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας, με βάση τις δυνατότητες της εποχής μας.

138 χρόνια μετά την Πρωτομαγιά του 1886, με κύριο αίτημα τότε την καθιέρωση του 8ωρου, ο αγώνας για τη μείωση του εργάσιμου χρόνου, για δουλειά με σύγχρονα δικαιώματα, είναι πιο αναγκαίος από ποτέ. Στην "ΕΕ της ευημερίας", τον 21ο αιώνα, για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων κατεδαφίζονται εργατικά δικαιώματα, δυναμώνει η εκμετάλλευση και επιστρέφει ο "Μεσαίωνας" στις εργασιακές σχέσεις, στο ωράριο, στους μισθούς!

Ειναι ειρωνεία και προσβολή των αγώνων των εργαζομένων να γίνεται αναφορά στην Πρωτομαγιά του 1886, από αυτούς που υπερασπίζονται τα συμφέροντα των εργοδοτών, μεγαλοξενοδόχων και επιχειρηματιών και του μεγάλου κεφαλαίου γενικότερα, διαστρεβλώνοντας το νόημά της.

Η Λαϊκή Συσπείρωση, με την εργατική τάξη μπροστά, με κοινωνική - λαϊκή συμμαχία, προχωράμε με αισιοδοξία και το βλέμμα στο μέλλον, για τη μεγάλη υπόθεση της απελευθέρωσης των καταπιεσμένων από τις αλυσίδες της εκμετάλλευσης! Για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά".