Αναφορικά με το Πάσχα

Χρηστιάννα Πάπιτση: Αξίζουν συγχαρητήρια σε κατοίκους και επιχειρηματίες για την υποδοχή των επισκεπτών

  • Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024 - 18:14

Ανακοίνωση της αντιδημάρχου Τουρισμού, Χρηστιάννας Πάπιτση για την αποτίμηση της Πασχαλινής περιόδου. 

Η ανακοίνωση

Η Σύρος έχει καθιερωθεί στη συνείδηση των Ελλήνων αλλά και των ξένων επισκεπτών ως ο ιδανικός προορισμός για το Πάσχα και απεδείχθη για άλλη μια φορά, από την αυξημένη προσέλευση στο νησί μας τη Μεγάλη Εβδομάδα και τις επόμενες ημέρες. Έλληνες ταξιδιώτες αλλά και τουρίστες από όλο τον κόσμο επέλεξαν την «Αρχόντισσα του Αιγαίου» για να περάσουν τις γιορτές του Πάσχα, ένα μέρος με μοναδική ομορφιά όπου η μυρωδιά της άνοιξης μαζί με τη θάλασσα συναντάται με τη γνήσια φιλοξενία των κατοίκων και την πλούσια ιστορία της. 

 

Μοναδικό το Πάσχα της Σύρου καθώς είναι από τα ελάχιστα μέρη του κόσμου όπου οι ορθόδοξες και καθολικές κοινότητες γιορτάζουν ταυτόχρονα σε μια ξεχωριστή, αληθινά κατανυκτική ατμόσφαιρα. Οι επισκέπτες του νησιού μας βίωσαν την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα αυτής της συνύπαρξης καθώς και την τέλεση των παραδοσιακών εθίμων, τελετών και λειτουργιών στους ναούς. Αποκορύφωμα ήταν φυσικά οι Επιτάφιοι της Μεγάλης Παρασκευής που συνόδευε η φημισμένη φιλαρμονική του νησιού  αλλά και η Πρώτη Ανάσταση, το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου με τα ακούσματα από τους πρώτους αναστάσιμους ύμνους και τα αρώματα από τα φύλλα δάφνης και λεμονιάς. Η Ανάσταση γιορτάστηκε με μεγαλοπρέπεια και η λαμπρότητα των βεγγαλικών που εκτοξεύτηκαν από το λόφο της Ανάστασης έφτασε σε όλα τα γειτονικά νησιά δίνοντας τη συνέχεια στις τοπικές ταβέρνες με τα παραδοσιακά εδέσματα. Η Κυριακή του Πάσχα γιορτάστηκε στην πρωτεύουσα αλλά και σε όλα τα υπέροχα χωριά με το παραδοσιακό φαγοπότι και γλέντι και ακολούθησε το κάψιμο του Ιούδα στο Ναό της Κοίμησης της Θεοτόκου. 

 

Τα χρώματα και τα αρώματα της άνοιξης μαζί με τις μυρωδιές από τα παραδοσιακά γλυκά πλημμύρισαν τα δαιδαλώδη σοκάκια της Ερμούπολης που φωταγώγησε τα αρχοντικά της προσφέροντας μια αξέχαστη εμπειρία στους επισκέπτες. Η λαμπερή Ερμούπολη, με πολλά  αξιοθέατα και επιλογές διαμονής, φαγητού και διασκέδασης, καθώς και η Άνω Σύρα, με τη μοναδική μεσαιωνική-κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική, τους ναούς και τα σοκάκια της, ενθουσίασαν τους επισκέπτες.  
Mαζί με την Απάνω Μεριά, τις εξοχές και τις παραλίες του, το νησί προσφέρει έναν ολοκληρωμένο και ξεχωριστό προορισμό για όλο το χρόνο και πολλοί από τους επισκέπτες του Πάσχα έμειναν τόσο ενθουσιασμένοι που υποσχέθηκαν ότι θα την επισκεφθούν ξανά σύντομα.
 

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους κατοίκους του νησιού και τους επιχειρηματίες οι οποίοι με την ευγένεια, τη θερμή φιλοξενία και τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες που παρείχαν στους επισκέπτες μας, έκαναν τη διαμονή τους αξέχαστη.