Ο προπονητής του Φοίνικα Σύρου ONEX Γιάννης Ορφανός μιλά για την έναρξη της προετοιμασίας, αλλά και για τον σχεδιασμό που υπάρχει

«Θα είμαστε μία μαχητική ομάδα»

Ξεκινά σήμερα το απόγευμα στις 17:00 στο γήπεδο της Ερμούπολης – ΕΠΣ Κυκλάδων τις προπονήσεις του ο Φοίνικας Σύρου ONEX. Το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας θα γίνει στο γήπεδο της Ερμούπολης και στη συνέχεια το «Πειρατικό» θα μπει σιγά – σιγά στην φυσική του έδρα που δεν είναι άλλη από την Β’ κλειστή αίθουσα του αθλητικού κέντρου. Όπως έχουμε αναφέρει και σε προηγούμενο άρθρο με χορηγία της ONEX διαμορφώθηκε χώρος στο κλειστό του αθλητικού κέντρου όπου δίνει την δυνατότητα στον Φοίνικα να πραγματοποιήσει πλέον όλο του το βασικό στάδιο της προετοιμασίας.

Στη Σύρο βρίσκονται οι περισσότεροι παίκτες της ομάδας όπου θα ακολουθήσουν τις οδηγίες του Γιάννη Ορφανού και στη συνέχεια θα ενσωματωθούν με την υπόλοιπη αποστολή και οι παίκτες που απουσιάζουν λόγω των μέτρων που υπάρχουν.   

Για το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας αλλά και για την έναρξη των προπονήσεων ο τεχνικός του Φοίνικα Σύρου ONEX Γιάννης Ορφανός είπε: «Αρχικά θέλω να τονίσω ότι είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στο νησί της Σύρου για λογαριασμό του Φοίνικα. Από την αρχή ήθελα να συνεχίσω και ευχαριστώ τη διοίκηση που μου έδωσε την ευκαιρία να πορευθούμε μαζί και τη φετινή χρονιά. Τώρα όσον αφορά στην έναρξη της προετοιμασίας, ξεκινάμε με τους περισσότερους αθλητές μας, καθώς απουσιάζουν τρεις παίκτες, που θα βρίσκονται κοντά μας τις επόμενες ημέρες. Ξεκινάμε τις προπονήσεις μας για αρχή σε εξωτερικούς χώρους (οι προπονήσεις θα γίνουν στο γήπεδο της Ερμούπολης – ΕΠΣ Κυκλάδων), με στόχο την βελτίωση της φυσικής μας κατάστασης. Στη συνέχεια θα μπούμε και μέσα στο γήπεδο (Β’ κλειστή αίθουσα) για να προχωρήσουμε τις προπονήσεις μας με την μπάλα».

Ο Φοίνικας Σύρου χάρη και στον μεγάλο χορηγό την ONEX κινήθηκε κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου πολύ δυναμικά, καθώς αποκτήθηκαν αθλητές εγνωσμένης αξίας, οι οποίοι μπορούν να ανεβάσουν επίπεδο την ομάδα. Πόσο ευχαριστημένος είστε από τις κινήσεις που έγιναν και πως θα πρέπει ο κόσμος να περιμένει τον Φοίνικα Σύρου ONEX να εμφανιστεί στο πρωτάθλημα της Volley league;

«Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος με τις μεταγραφικές κινήσεις που έγιναν και με τους αθλητές που θα αγωνιστούν φέτος στην ομάδα μας. Όλες οι κινήσεις που έγιναν ήταν στοχευμένες, καθώς όλοι οι παίκτες είναι αξίας, έχουν ποιότητα και με μεγάλη εμπειρία. Έχουμε δημιουργήσει ένα δυνατό ρόστερ και το οποίο θα μπορούμε να πούμε ότι θα είναι ακόμη πιο ανταγωνιστικό. Έχουμε φτιάξει μία πολύ δυνατή ομάδα και θα δουλέψουμε σκληρά για να γινόμαστε μέρα με την ημέρα όλο και καλύτεροι. Βέβαια στο σημείο αυτό θα πρέπει να σημειώσω πως κρατήσαμε και αρκετούς παίκτες από τον περσινό κορμό και με τις νέες προσθήκες ο Φοίνικας Σύρου ONEX θα εμφανιστεί πιο δυνατός τη φετινή σεζόν».

Μπορεί να μην είχατε την ευκαιρία να δώσετε πολλά παιχνίδια με την ομάδα της Σύρου λόγω της πανδημίας, παρόλα αυτά είχατε μία σαφή εικόνα της δυνατότητας που είχε ο Φοίνικας. Φέτος θα υπάρχουν εμφανείς διαφορές μεταξύ των δύο ομάδων; Η ομάδα της Σύρου θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο φετινό πρωτάθλημα;

«Όταν είσαι από την αρχή και σου δίνεται η ευκαιρία να φτιάξεις εσύ την ομάδα, σίγουρα είναι πολύ διαφορετικό από το να βρεις κάτι έτοιμο. Τώρα είναι μία ομάδα που την επέλεξα εγώ, δηλαδή οι παίκτες ήταν δικής μου επιλογής. Ακόμη είναι πολύ σημαντικό πως θα ξεκινήσω από την αρχή στην ομάδα κι έτσι θα μπορώ να έχω την επίβλεψη και θα μπορώ να έχω ξεκάθαρη άποψη.  Η περσινή ομάδα έδειξε πως ήταν αρκετά ανταγωνιστική. Φέτος η ομάδα θα είναι ένα σκαλί καλύτερη από την προηγούμενη και θα δουλέψουμε σκληρά ώστε μέρα με την ημέρα να έχουμε καλύτερη αγωνιστική εικόνα».

Με τις κινήσεις που έχουν γίνει, κάποιοι έχουν τοποθετήσει τον Φοίνικα Σύρου ONEX εκ των φαβορί για το φετινό πρωτάθλημα, αλλά και τους υπόλοιπους τίτλους. Εσείς από την πλευρά σας πως πιστεύετε ότι θα κινηθεί η ομάδα;

«Νομίζω ότι είναι λάθος να συζητιέται κάτι τέτοιο και πως ο Φοίνικας Σύρου ONEX είναι φαβορί για το πρωτάθλημα. Αυτήν την στιγμή υπάρχουν πάρα πολλά αξιόλογα ρόστερ, όπως είναι αυτά των, Παναθηναϊκού, Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ. Οπότε πιστεύω πως ο τίτλος του φαβορί εμάς δεν μας ταιριάζει. Αυτό που όμως μας ταιριάζει είναι ο τίτλος του μαχητή. Θα είμαστε μία μαχητική ομάδα η οποία θα μπορεί να κοιτά στα μάτια τόσο τον περσινό πρωταθλητή Παναθηναϊκό, όσο και τους ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό».

Με τις μεταγραφές που έχουν γίνει έως τώρα από όλες τις ομάδες πως πιστεύεται πως θα είναι το πρωτάθλημα; Θα είναι ανταγωνιστικότερο από πέρσι; Θα δούμε κι άλλες ομάδες να μπαίνουν σφήνα;

«Βάση των ρόστερ αυτές οι τέσσερις ομάδες (Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ και Φοίνικας Σύρου ONEX) έχουν πολύ καλά σύνολα. Δεν θεωρώ πως υπάρχει κάποια ομάδα η οποία υπερτερεί από τις άλλες, όπως υπήρχε την περσινή σεζόν. Όλες οι ομάδες έχουν τα δικά τους δυνατά σημεία και φυσικά τις δικές τους αδυναμίες. Σχετικά αυτές οι τέσσερις ομάδες είναι κοντά η μία στην άλλη. Οπότε το πρωτάθλημα φέτος πιστεύω ότι θα είναι πιο ανταγωνιστικό, όσον αφορά στο κομμάτι του τίτλου. Το λέω αυτό γιατί τα προηγούμενα χρόνια υπήρχαν μία ή δύο ομάδες που ξεχώριζαν από τις άλλες και ο Παναθηναικός με τον Φοίνικα πάντα ήταν μέσα στην τετράδα και μάχονταν για ένα καλό πλασάρισμα. Φέτος έχουμε κλείσει την ψαλίδα από τις άλλες ομάδες κι αυτό έχει σαν αποτέλεσμα πλέον τα πάντα να έχουν τη δική τους σημασία. Η κάθε λεπτομέρεια θα έχει σημαντικό ρόλο στην έκβαση του φετινού πρωταθλήματος. Θα πρέπει να δουλέψουμε πολύ στην προετοιμασία ώστε να είμαστε έτοιμοι την κατάλληλη στιγμή, καθώς μεγάλο ρόλο θα παίξει το πώς θα εμφανιστούν οι ομάδες στα play off. Οι ομάδες πάντως, η μία με την άλλη πλέον είναι πολύ κοντά αγωνιστικά».

Λόγω της πανδημίας έχουν προγραμματίσει κάποια φιλικά παιχνίδι, εντός ή εκτός Σύρου;

«Εδώ υπάρχει πραγματικά ένα μεγάλο θέμα, όσον αφορά στα φιλικά παιχνίδια και τους αγώνες του πρωταθλήματος. Είναι κάποια υγειονομικά πρωτόκολλα τα οποία δεν έχουν καθοριστεί ακόμη και δεν ξέρω κατά πόσο θα είναι εύκολο να δοθούν φιλικοί αγώνες. Σε συνεργασία πάντα με την ΕΣΑΠ, η οποία θα μας δώσει τις οδηγίες στο πως θα μπορούμε να δώσουμε κάποια φιλικά παιχνίδια, θα κάνουμε τον προγραμματισμό μας. Από την πλευρά μας στόχος μας είναι να δώσουμε τόσο φιλικά παιχνίδια εντός κι εκτός νησιού, αν αυτό φυσικά μας επιτραπεί. Καταλαβαίνουμε πως η κατάσταση είναι δύσκολη αυτή τη στιγμή και θα πρέπει να ακολουθούμε κατά γράμμα τους κανονισμούς. Αν πάντως μας δοθεί η ευκαιρία, φυσικά και θα προγραμματίσουμε κάποια παιχνίδια. Κλείνοντας θέλω να τονίσω πως αυτήν την ομάδα εύχομαι  να μπορούν να τη ζήσουν από κοντά όλοι οι φίλοι μας. Θα έχουμε πραγματικά ένα πάρα πολύ καλό σύνολο και θα είναι κρίμα αυτήν την ομάδα να μην μπορεί ο κόσμος να τη δει από κοντά».