Ο Φοίνικας Σύρου ONEX επικράτησε με 3-2 σετ του Ολυμπιακού στο ντέρμπι της 3ης αγωνιστικής της Volley league

Το «Πειρατικό» νίκησε κι έδειξε έτοιμο για μεγάλα πράγματα

Ο Φοίνικας Σύρου ONEX μπήκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, τόσο μέσα στο 2021 όσο και στην επανέναρξη του πρωταθλήματος. Το «Πειρατικό» επικράτησε στο απόλυτο ντέρμπι της Volley league με 3-2 επί του Ολυμπιακού και διατήρησε το αήττητο σερί του. Από την άλλη πλευρά οι «ερυθρόλευκοι» γνωρίσαν την πρώτη τους ήττα στο πρωτάθλημα της σεζόν 2020-21.

Τώρα όσον αφορά το αγωνιστικό σκέλος της αναμέτρησης, η Volley league ξεκίνησε με τον ιδανικότερο τρόπο, με ένα ματς διαφήμιση του αθλήματος, αλλά και έδειξε πως οι δύο αυτές ομάδες θα είναι πρωταγωνίστριες μέχρι τέλους. Οι ομάδες μπορεί να προέρχονται από δυόμιση και πλέον μήνες διακοπής, αλλά και να αγωνίζονται χωρίς να έχουν δώσει κάποιο φιλικό ματς, παρόλα αυτά έδειξαν πολλά καλά στοιχεία. Ο Φοίνικας Σύρου ONEX απέναντι στον Ολυμπιακό είχε τους δικούς του πρωταγωνιστικές, αφού ο Ηλίας Θεοδόσης ήρθε από τον πάγκο στα μέσα του πρώτου σετ κι άλλαξε τη ροή του αγώνα. Στην προσπάθεια του είχε σύμμαχο τον Θανάση Πρωτοψάλτη, ο οποίος πήρε δύσκολους και σημαντικούς πόντους που βοήθησαν τον Φοίνικα να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση και να πάρει ένα σετ το οποίο έμοιαζε χαμένο.

Οι ερυθρόλευκοι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι καθώς εκμεταλλεύτηκαν το μουδιασμένο ξεκίνημα των παικτών του Ιγκόρ Γιούρισιτς. Ο Ολυμπιακός πήρε προβάδισμα ακόμη και έξι πόντων 2-8, αλλά και μέχρι τα μέσα του σετ διατηρούσε αυτή τη διαφορά. Ο Φοίνικας Σύρου ONEX, άρχισε να πατά γκάζι με την είσοδο του Ηλία και να ισοφαρίζει σε 22-22. Από εκεί και πέρα ο Μπράουν έκανε το 24-22 και ο Πρωτοψάλτης, μετά από μία περιπετειώδη φάση, πήρε τον πόντο κάνοντας το 1-0 για τους Συριανούς.

Στο δεύτερο σετ ο Φοίνικας Σύρου ONEX, με την ψυχολογία στα ύψη, είχε από την αρχή το προβάδισμα και ο Ολυμπιακός να κυνηγά συνεχώς στο σκορ. Το 25-20 ήρθε σχετικά εύκολα για τους Συριανούς, με το συγκρότημα του κ. Γιούρισιτς να κάνει το 2-0 στα σετ.

Από εκεί και πέρα ο Ολυμπιακός έπαιξε με την πλάτη στον τοίχο, δεν είχε κανένα περιθώριο και στα επόμενα δύο σετ έπαιξε με όλες του τις δυνάμεις. Αρχικά κατάφερε να μειώσει σε 2-1, έπειτα από ένα επιβλητικό σετ, όπου είχε συνεχώς το προβάδισμα και μάλιστα έχοντας μεγάλη διαφορά στο σκορ. Στη συνέχεια ο Φοίνικας προσπάθησε από την πλευρά του να πάρει το σετ και τη νίκη, όμως οι παίκτες του κ. Καζάζη κράτησαν την ψυχραιμία τους και σε κρίσιμα σημεία του ματς τη διαφορά. Έτσι, το ματς πήγε στο 2-2 και τα πάντα θα κρίνονταν στο πέμπτο και τελευταίο σετ.

Στο τάι μπρέικ το «Πειρατικό» έπαιξε ως πρωταθλητής. Έδειξε να μην επηρεάζεται από τα δύο χαμένα σετ και την αντίδραση που έβγαλε ο Ολυμπιακός. Κατάφερε ταυτόχρονα να στείλει και το δικό του μήνυμα πως πλέον έχει υψηλούς στόχους τη φετινή σεζόν και πως θα διεκδικήσει με αξιώσεις όλους τους εγχώριους τίτλους.

Οι παίκτες του Ιγκόρ Γιούρισιτς μπήκαν καλά στο πέμπτο και τελευταίο σετ, είχαν το προβάδισμα από την αρχή έχοντας διαφορά από έναν έως και τρεις πόντους και όποτε ο Ολυμπιακός έκανε τη δική του αντεπίθεση οι Συριανοί είχαν τις δικές τους απαντήσεις. Το 15-11 έδωσε το σετ στον Φοίνικα Σύρου ONEX και ταυτόχρονα τη νίκη απέναντι σε μία σπουδαία ομάδα όπως είναι ο Ολυμπιακός.

 

Η ροή του αγώνα

1ο σετ

Ο Έγκλεσκαλνς έσπασε το μπλοκ του Στερν κι έκανε το 0-1. Ο Φρόμ από τη κορυφή της επίθεσης το 0-3 με τους φιλοξενούμενους να μπαίνουν δυνατά στο παιχνίδι, προσπαθώντας να επιβάλουν το ρυθμό τους. Ο Μιγιαίλοβιτς στην κόντρα επίθεση έκανε το 0-5, αναγκάζοντας τον Κροάτη τεχνικό να καλέσει το πρώτο του τάιμ άουτ στο παιχνίδι, καθώς είχε τον Φοίνικα Σύρου Onex να μην έχει μπει καλά στην αναμέτρηση και τον Ολυμπιακό να παίρνει εύκολα πόντους. Ο Βράουν με μπλοκ έκανε το 1-5 παίρνοντας τον πρώτο πόντο του «Πειρατικού». Ο Έγκλεσκλανς πήρε ακόμη ένα πόντο 1-6 και στη συνέχεια ο Ράντκε δέχθηκε το μπλοκ του Βουλκίδη για το 1-7. Εκτός αγωνιστικού χώρου η επίθεση του Έγκλεσκαλνς 2-7. Στο φιλέ το σέρβις του Βουλκίδη 3-8. Αντίδραση από το… Πειρατικό με ωραίες άμυνες και λάθος του Ολυμπιακού μείωσε σε 4-8. Στο φιλέ το σέρβις του Μπράουν 4-9. Ο Πρωτοψάλτης στην πρώτη του προσπάθεια στο ματς πήρε τον πόντο κάνοντας το 5-9. Ωραία άμυνα από τους Συριανούς και με δύσκολη προσπάθεια ο Πρωτοψάλτης πήρε το μπλοκ άουτ για το 6-9, μειώνοντας ακόμη περισσότερο. Στην κόντρα επίθεση ο Παπαγγελόπουλος 7-11. Ο Στερν με μπλοκ μείωσε σε 9-13 για τον Φοίνικα Σύρου ONEX, όπου προσπαθεί να μπει και πάλι στο… ματς. Εκτός αγωνιστικού χώρου η μπάλα στην προσπάθεια του Στερν 9-15 και ο κ. Γιούρισιτς κάλεσε το δεύτερό του τάιμ άουτ σ’ αυτό το πρώτο σετ του αγώνα. Στη θέση του Ράντκε πέρασε ο Ηλίας. Λάθος από τον Φρομ 10-15. Ο πρώτος άσσος της αναμέτρησης ήρθε από τον Στερν και ο Φοίνικας Σύρου ONEX μείωσε σε 11-15 και ο κ. Καζάζης κάλεσε τάιμ άουτ. Ο Μπράουν με επίθεση πρώτου χρόνου έκανε το 12-15. Σε μία φάση που ο Ολυμπιακός μπορεί να πήρε τον πόντο, οι παίκτες της ομάδας της Σύρου έδειξαν μεγάλο πείσμα και δικαίως πήραν το χειροκρότημα των ανθρώπων που βρίσκονταν εντός της κλειστής αίθουσα του αθλητικού κέντρου. Ο Παπαγγελόπουλος με μπλοκ έκανε το 14-16. Νέο μπλοκ από τον Έλληνα Κεντρικό 15-16. Ο Ράιτς δέχθηκε μπλοκ και ο Ολυμπιακός σταμάτησε το σερί του Φοίνικα 15-17. Νέο μπλοκ από τους παίκτες της ομάδας του Πειραιά 15-18. Ο Πρωτοψάλτης με επίθεση στην μεγάλη διαγώνιο έκανε το 16-18. Ο Μιγιαίλοβιτς με μπλοκ στον Πρωτοψάλτη έδωσε αέρα τριών πόντων στον Ολυμπιακό 17-20. Ο Στερν νίκησε το διπλό μπλοκ του Ολυμπιακού 19-21. Ο Μπράουν με μπλοκ μείωσε σε 20-21. Νέος πόντος από τον Στερν 21-22. Εκτός αγωνιστικού χώρου η μπάλα σε επίθεση παίκτη του Ολυμπιακού και το ματς στα ίσα 22-22. Ο Μπράουν με μπλοκ πάνω στον Βουλκίδη έβαλε για πρώτη φορά στο ματς τον Φοίνικα Σύρου ONEX μπροστά στο σκορ με 23-22 και ο κ. Καζάζης κάλεσε τάιμ άουτ. Ο Στερν  πήρε τον πόντο στην κόντρα για το 24-22. Ο Μιγιαίλοβιτς μείωσε σε 24-23 για τους φιλοξενούμενους. Ο Πρωτοψάλτης πίσω από τη ζώνη των τριών μέτρων έκανε το 25-23 και ο Φοίνικας Σύρου ONEX άνοιξε το σκορ στο ματς κάνοντας το 1-0 στα σετ.

 

2ο σετ

Ο Μιγιαΐλοβιτς βρήκε φιλέ στην προσπάθειά του για μπλοκ 1-0. Στον φιλέ η μπάλα στο σέρβις του Στερν 2-2. Ο Έγκλεσκαλσνς ισοφάρισε σε 3-3. Ο Ραιτς με επίθεση στην ευθεία έκανε το 4-3. Ο Πρωτοψάλτης με ωραία επίθεση το 5-4. Ο Ράιτς με επίθεση στην κόντρα το 6-4, ενώ ο Πρωτοψάλτης είχε βγάλει αρχικά μία ωραία άμυνα. Ο Στερν έσπασε το διπλό μπλοκ του Ολυμπιακού για το 7-5. Νέος πόντος από τον διαγώνιο της Συριανής ομάδας 8-6. Ο Ράιτς πήρε το μπλοκ άουτ 9-7. Στο φιλέ το σέρβις του Στερν 9-8. Άσσος από τον Βουλκίδη 9-9. Ο Ένγκλεσκαλνς με ωραία επίθεση στην κόντρα έδωσε το προβάδισμα στον σκορ στον Ολυμπιακό 10-11 και ο κ. Γιούρισιτς κάλεσε τάιμ άουτ, καθώς είδε του παίκτες του να μην μπορούν να βρουν επιθετικές λύσεις. Νέο λάθος από τους Συριανούς με Ηλία και Παπαγγελόπουλο 10-12. Ο Όκολιτς πήρε το μπλοκ άουτ 11-13. Ο Πρωτοψάλτης μείωσε σε 12-13. Ο Στερν ισοφάρισε σε 13-13 νικώντας το τριπλό μπλοκ του Ολυμπιακού που είχε στηθεί κα τον… περίμενε. Ο Στερν έδειξε για ακόμη φορά την μεγάλη του ποιότητα ως παίκτης και σε μία δύσκολη ίσως και… χαμένη φάση πήρε τον πόντο 14-13. Ο Στερν μετά από φάση διαρκείας το 16-15. Ο Ηλίας πήρε έναν έξυπνο πόντο 17-16. Ο Έγκλεσκαλνς ισοφάρισε σε 17-17. Ο Πρωτοψάλτης πέρασε τη μπάλα ανάμεσα στο μπλοκ για το 19-18, σε ένα σετ όπου και οι δύο ομάδες πάνε πόντο – πόντο. Ο Ράιτς πήρε το μπλοκ άουτ έξυπνα 20-19. Άσσος από τον Πρωτοψάλτη 21-19 και τάιμ άουτ από τον κ. Καζάζη. Ο Παπαγγελόπουλος με μπλοκ έκανε το 22-19 δίνοντας ένα σοβαρό προβάδισμα στην ομάδα του.  Εκτός αγωνιστικού χώρου η μπάλα στην προσπάθεια του Έγκλεσκαλνς 24-20. Ο Στερν με μπλοκ έκανε το 25-20 δίνοντας και το δεύτερο σετ στον Φοίνικα Σύρου ONEX 2-0.

 

3ο σετ

Ο Φρομ πήρε τον πόντο ανοίγοντας το σκορ στο τρίτο σετ για τον Ολυμπιακό 0-1. Άσσος από τον Φρομ 1-3 για τους φιλοξενούμενους Στην κόντρα ο Μιγιαίλοβιτς το 1-5 με τους φιλοξενούμενους να μπαίνουν δυνατά σ’ αυτό το τρίτο σετ, καθώς δεν έχουν άλλα περιθώρια με το 2-0 σετ του Φοίνικα Σύρου ONEX. Ο Κροάτης τεχνικός μετά το 1-6 κάλεσε τάιμ άουτ καθώς είδε τον Ολυμπιακό να ξεφεύγει νωρίς – νωρίς στο σκορ. Εκτός αγωνιστικού χώρου η προσπάθεια του Μπράουν 2-8. Ο Πρωτοψάλτης έβγαλε… αντίδραση 3-8 με μία εξαιρετική επίθεση. Λάθος από πλευράς Φοίνικα Σύρου και ο Ολυμπιακός στο +7 (3-10). Ο Μιγιαίλοβιτς έχοντας την ψυχολογία πήρε ακόμη έναν πόντο 3-11. Ο Πρωτοψάλτης μείωσε σε 4-11, όμως οι φιλοξενούμενοι είναι ακόμη… μακριά. Νέος πόντος από τον Έλληνα Ακραίο 5-11. Άσσος από τον Μιγιαίλοβιτς 5-13 και νέο τάιμ άουτ από τον Τεχνικό του Φοίνικα Σύρου ONEX. Ο Παπαγγελόπουλος με επίθεση από το κέντρο το 6-13. Ο Παπαγγελόπουλος μετά την απόφαση του Διαιτητή και το τσεκ του βίντεο 7-14. Ο Στερν στην κόντρα 8-14. Εκτός αγωνιστικού χώρου η μπάλα στο σέρβις του Παπαγγελόπουλου 8-15. Άσσος από τον Έγκλεσκαλνς 8-16. Ο Στερν πήρε το μπλοκ άουτ 10-17, με τους φιλοξενούμενους να διατηρούν μία διαφορά πάνω από πέντε πόντους. Ο Ράντκε πήρε έναν έξυπνο πόντο 11-19. Ο Ράιτς πήρε το μπλοκ άουτ και μείωσε σε 14-20 και ο κ. Καζάζης κάλεσε τάιμ άουτ. Ο Πρωτοψάλτης πήρε το μπλοκ άουτ 15-22. Ο Ράιτς έκανε το 16-23. Από το κέντρο ο Όκολιτς έκανε το 16-24. Εκτός αγωνιστικού χώρου το σέρβις του Ράιτς 17-25 και ο Ολυμπιακός μείωσε σε 2-1 τα σετ.

4ο σετ

Με άσσο του Μιγιαίλοβιτς ξεκίνησε το τέταρτο σετ 0-1. Ο Ράιτς ισοφάρισε σε 1-1. Ο Στερν πήρε τον πόντο 2-2. Εκτός αγωνιστικού χώρου η προσπάθεια του Γερμανού κεντρικού 4-3. Ο Πρωτοψάλτης πήρε το μπλοκ άουτ και έδωσε και πάλι το προβάδισμα στην ομάδα του. Άσσος από τον Μπράουν 6-4. Ο Έγκλεσκαλνς ήρθε από πίσω και τελείωσε με επιτυχία την προσπάθειά του 6-6. Ψηλά ο Πρωτοψάλτης 7-6. Νέος πόντος στην κόντρα από τον Πρωτοψάλτη 8-6. Ο Παπαγγελόπουλος με επίθεση πρώτου χρόνου έκανε το 9-8. Με μπλοκ του Χαραλαμπίδη πάνω στον Στερν ο Ολυμπιακός πέρασε μπροστά σκορ 9-10. Ο Ράιτς με διπλή προσπάθεια το 10-11. Άσσος από τον Παπαγγελόπουλο 11-11. Ο Μπράουν με  μπλοκ έκανε το 12-12 σε ένα σετ όπου οι δύο ομάδες παραμένουν κοντά στο σκορ. Στην κόντρα ο Εγκλεσκαλνς πήρε το μπλοκ άουτ για το 13-15 και ο κ. Γιούρισιτς κάλεσε τάιμ άουτ. Ο Ράιτς πήρε το μπλοκ άουτ 14-15. Μπλοκ πάνω στον Πρωτοψάλτη 14-17 και ο Ολυμπιακός για πρώτη φορά σ’ αυτό το σετ στο +3. Μπλοκ του Χαραλαμπίδη 14-18. Ο Ράιτς πήρε το μπλοκ άουτ 15-18. Ο Μιγιαίλοβιτς πήρε το μπλοκ άουτ για το 15-20 και στο +5 ο Ολυμπιακός. Ο Λινάρδος μείωσε σε 16-20. Εκτός αγωνιστικού χώρου η προσπάθεια του Ράιτς 16-22. Ο Μπράουν μείωσε σε 18-23. Ο Έγκλεσκαλνς έκανε το 20-25 και ο Ολυμπιακός ισοφάρισε σε 2-2 τα σετ.

5ο σετ

Ο Στερν στην κόντρα επίθεση έκανε το 1-0. Ο Πρωτοψάλτης με επίθεση στην πίσω ζώνη το 2-0. Ο Στερν πήρε το μπλοκ άουτ 4-2. Άσσος από τον Στερν 6-3 σε ένα κρίσιμο σημείο του σετ και ο κ. Καζάζης κάλεσε τάιμ άουτ. Ο Έγκλεσκαλνς με επίθεση στην ευθεία 6-4. Εκτός αγωνιστικού χώρου το σέρβις του Φρομ 7-4. Ο Ράιτς επίθεση την πίσω ζώνη 8-5. Ο Πρωτοψάλτης πήρε το μπλοκ άουτ για το 9-6. Μπλοκ πάνω στον Στερν από τον Έγκλεσκαλνς 9-8 και ο κ. Γιούρισιτς κάλεσε τάιμ άουτ. Ο Ράιτς πήρε το μπλοκ άουτ 10-8. Στην κόντρα ο Ράιτς το 11-8 και ο Φοίνικας φέρνει και πάλι τη διαφορά στο +3. Μπλοκ του Όκολιτς πάνω στον Μπράουν 11-10. Ο Ράιτς πήρε τον πόντο κι έκανε το 12-10. Εκτός αγωνιστικού χώρου η επίθεση του Όκολιτς 13-10. Εκτός αγωνιστικού χώρου το σέρβις του Έγκλεσκαλνς 15-11 και ο Φοίνικας Σύρου έκανε το 3-2 σε μπήκε με το δεξί στην επανέναρξη του πρωταθλήματος.

 

 

Φοίνικας Σύρου – Ολυμπιακός 3-2 σετ

Τα σετ: (25-23, 25-20, 17-25, 20-25, 15-11) σε 136'

Διακύμανση:

1ο σετ: 2-8, 12-16, 18-21, 25-23

2ο σετ: 8-6, 16-15, 21-19, 25-20

3ο σετ: 2-8, 8-16, 14-21, 17-25

4ο σετ: 8-6, 14-16, 16-21, 20-25

5ο σετ: 5-3, 10-8, 12-10, 15-11

Διαιτητές: Μυλωνάκης, Κουτσούλας, Παρατηρητής: Πέρρος, Επόπτες: Συρίγος, Παπαδημητρίου, Γραμματεία: Πιρπινιά.

Α.Ο. ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΟΝΕΧ (Ιγκόρ Γιούρισιτς): Μπράουν 9 (4/12 επ., 1 άσσος, 4 μπλοκ), Ράιτς 17 (17/38 επ.), Πρωτοψάλτης Θ. 18 (17/31 επ., 1 άσσος, 68% υπ. - 45% άριστες), Παπαγγελόπουλος 8 (4/8 επ., 1 άσσος, 3 μπλοκ), Ράντκε 2 (2/2 επ.), Στερν 20 (15/40 επ., 2 άσσοι, 3 μπλοκ, 33% υπ. - 13% άριστες) / Γκαράς (λ, 37% υπ. - 26% άριστες), Καρασαββίδης (λ, 80% υπ. - 50% άριστες), Ηλίας 1 (1/1 επ.), Λινάρδος 1 (1/1 επ.), Κωστόπουλος, Μήλης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. (Δημήτρης Καζάζης): Φρομ 9 (7/22 επ., 2 άσσοι, 43% υπ. - 22% άριστες), Στιβαχτής, Μιγιαήλοβιτς 20 (15/39 επ., 3 άσσοι, 2 μπλοκ, 38% υπ. - 21% άριστες), Έγκλεσκανς 31 (29/56 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ), Βουλκίδης 4 (1/6 επ., 1 άσσος, 2 μπλοκ), Όκολιτς 9 (4/8 επ., 5 μπλοκ) / Ζήσης (λ, 59% υπ. - 32% άριστες), Χαραλαμπίδης 6 (1/1 επ., 5 μπλοκ), Κασαμπαλής, Ριζόπουλος, Εφραιμίδης.

*Οι πόντοι του Φοίνικα ΟΝΕΧ προήλθαν από 5 άσσους, 61 επιθέσεις, 10 μπλοκ και 26 λάθη αντιπάλων και του Ολυμπιακού προήλθαν από 7 άσσους, 57 επιθέσεις, 15 μπλοκ και 25 λάθη αντιπάλων.