Ο Φοίνικας ONEX επικράτησε με 3-2 του Ολυμπιακού σε ένα παιχνίδι διαφήμιση για το άθλημα

Νίκη στα… σημεία το «Πειρατικό»

  • Πέμπτη, 30 Σεπτεμβρίου, 2021 - 19:52
  • /   Eνημέρωση: 1 Οκτ. 2021 - 20:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Ο Φοίνικας Σύρου επικράτησε με 3-2 του Ολυμπιακού στο κλειστό του αθλητικού κέντρου, σε ένα ματς διαφήμιση για το βόλεϊ. Το παιχνίδι κρίθηκε στις λεπτομέρειες καθώς τόσο ο Φοίνικας  ONEX, όσο και ο Ολυμπιακός ήθελαν τη νίκη στο μεταξύ τους παιχνίδι. Μην ξεχνάμε πως σε λίγες εβδομάδες οι δύο ομάδες θα βρεθούν αντίπαλες στην Ρόδο για το σούπερ καπ, αλλά και την 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Volley league. Η ομάδα της Σύρου κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης έβγαλε αρκετά απ’ αυτά που ήθελε να δει ο προπονητής και που δουλεύονται στις προπονήσεις. Γ’ αυτό άλλωστε ο κ. Μπερτίνο έδειχνε ικανοποιημένος από την εικόνα της ομάδας του.

 

Ο αγώνας

1ο σετ

Ο Έγκλεσκαλνς με ωραία επίθεση στην πίσω ζώνη έκανε το 0-1 για τον Ολυμπιακό. Ο Τζούριτς με άσσο έβαλε τον Φοίνικα ONEX μπροστά στο σκορ. Ο Παπαδόπουλς με ωραίο πλασέ έδωσε αέρα δύο πόντων (4-2) στην ομάδα του Φοίνικα ONEX. Ο Παγένκ ισοφάρισε για τον Ολυμπιακό σε 6-6, με επίθεση στην πίσω ζώνη. Με ωραίο τελείωμα από τον Ανδρέα Φράγκο το «Πειρατικό» έκανε το 7-6. Στο πρώτο κομμάτι του σετ οι δύο ομάδες πηγαίνουν πόντο – πόντο δείχνοντας πολύ καλά στοιχεία στο παιχνίδι του. Φυσικά και οι δύο ομάδες έχουν ακόμη μέλλον μπροστά τους, όμως τα πρώτα δείγματα γραφής είναι πάρα πολύ καλά. Ο Φράγκος πήρε το μπλοκ άουτ και έφερε το σετ στα ίσα 13-13.  Ο διαγώνιος της ομάδας της Σύρου νίκησε το διπλό μπλοκ του Ολυμπιακού κάνοντας το 17-16. Ο Φράγκος ήρθε από τη πίσω ζώνη κι έκανε το 20-16. Το «πειρατικό» τρέχει ένα σερί 4-0 και ο κ. Καζάζης κάλεσε time out καθώς είδε την ομάδα του να μην μπορεί να ακολουθήσει σε ρυθμό τον Φοίνικα. Ο Φράγκος με επίθεση στη διαγώνιο έκανε το 24-22 και έφερε τον Φοίνικα κοντά στην κατάκτηση του πρώτου σετ. Λάθος από τον Μιχαίλοβιτς και ο Ολυμπιακός ισοφάρισε σε 24-24 δίνοντας συνέχεια στο σετ. Η ομάδα της Σύρου έχασε μεγάλη ευκαιρία να πάρει το σετ όταν και προηγήθηκε με 24-22 και τα πάντα κρίθηκαν στις λεπτομέρειες κι έπειτα από ένα καλό σέρβις του Φράγκου το «Πειρατικό» έκανε το 27-25 και το 1-0 σετ.

2ο σετ

Ο Μιγιαίλοβιτς πήρε τον πόντο για τον Ολυμπιακό κάνοντας το 3-5 στο δεύτερο σετ. Ο Ιερεζουέλο με μπλοκ έκανε το 5-6 έπειτα από φάση διαρκείας και στη συνέχεια ο Τζούριτς το 6-7. Ο Ολυμπιακός σ’ αυτό το πρώτο κομμάτι του σετ είναι διαρκώς μπροστά στο σκορ με 1 ή 2 πόντους. Το «Πειρατικό» περνά μετά το λάθος των φιλοξενουμένων μπροστά στο σκορ για πρώτο φορά στο δεύτερο σετ με 9-8.  Ο Τζούριτς με πρώτο χρόνο και πιο ψηλά από όλους έκανε το 13-11. Ο Φράγκος με μπλοκ έκανε το 14-11 μετά από φάση διαρκείας κι εντυπωσιακές άμυνες. Ο κ. Καζάζης κάλεσε τάιμ άουτ αφού είδε την ομάδα του να μένει πίσω στο σκορ με τρεις πόντους 14-11. Ο Ολυμπιακός με σερί 0-3 ισοφάρισε σε 14-14 χάρη στο μπλοκ άουτ που πήρε ο Μιγιαίλοβιτς. Ο Φράγκος με ωραίο πλασέ έκανε το 15-14 για τους Συριανούς. Εκτός αγωνιστικού χώρου η προσπάθεια του Μιγιαίλοβιτς 16-14. Ο Φράγκος με ωραίο πλασέ έπειτα την πολύ ωραία πάσα του Ιερεζουέλο για το 17-15. Ο Παπαδόπουλος με  μπλοκ το 18-15 και η διαφορά και πάλι στο +3. Νέο τάιμ άουτ από πλευράς Ολυμπιακού.  Οι φιλοξενούμενοι με σερί 0-3 ισοφάρισαν σε 18-18. Ο Φράγκος εντυπωσιακά για το 19-18. Ο Έγκλεσκαλνς με δύο προσπάθειες έβαλε τον Ολυμπιακό μπροστά στο σκορ κάνοντας το 20-21 και ο κ. Μπερτίνι κάλεσε τάιμ άουτ. Λάθος από τον κεντρικό του Φοίνικα 20-22, στη συνέχεια ο Μιχαϊλοβιτς μείωε σε 21-22. Ο Έγκλεσκαλνς με μπλοκ πάνω στον Παπαδόπουλο έκανε το 21-24 και ο Ολυμπιακός κοντά στην ισοφάριση. Οι Ερυθρόλευκοι με επίθεση του Δαλακούρα έκανε το 21-25 και ισοφάρισαν σε 1-1 τα σετ. Οι φιλοξενούμενοι είχαν τις λύσεις στο τέλος, εκμεταλλευόμενοι όλα τα λάθη των αντιπάλων του.  

3ο σετ

Οι δύο ομάδες μπήκαν και πάλι δυνατά στο σετ, καθώς πήγαιναν πόντο – πόντο καθώς δεν μπορούν να ξεφύγουν η μία από την άλλη. Ο Τζούριτς με μπλοκ ισοφάρισε σε 6-6 και μετά από λάθος επίθεση του Ολυμπιακού το «Πειρατικό» πέρασε μπροστά με 7-6. Έξυπνα ο Ιερεζουέλο γύρισε και πήρε έναν πολύ ωραίο πόντο 10-9. Οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν στροφές και με τον Έγκλεσκαλνς έκαναν το 10-12. Ο Μιγιαίλοβιτς με άσσο έκανε το 10-13 δίνοντας τρεις πόντους… αέρα στον Ολυμπιακό, αναγκάζοντας τον κ. Μπερτίνι να καλέσει τάιμ άουτ. Ο Φράγκος με μπλοκ μείωσε για τους γηπεδούχους σε 12-15. Στη συνέχεια ο Τζούριτς εκμεταλλεύτηκε το πολύ καλό σέρβις του Φράγκου και σαν σε προπόνηση έκανε το 13-15. Ο Φράγκος πίεσε από τη γραμμή του σέρβις και οι γηπεδούχοι έκαναν σερί 3-0.  Ο Ζουπάνης με πρώτο χρόνο έκανε το 19-19. Ο Ιερεζουέλο με μπλοκ έπειτα από φάση διαρκείας ισοφάρισε σε 21-21.  Το παιχνίδι σε καμιά στιγμή δεν θυμίζει φιλική αναμέτρηση, καθώς οι παίκτες έχουν μεγάλο πάθος. Κάθε πόντος πανηγυρίζεται έξαλα και η καλέ φάσεις διαδέχονται η μία την άλλη. Ο Τζούριτς τελείωσε με ωραίο τρόπο τη φάση κάνοντας το 23-22. Ο Μιχάϊλοβιτς πήρε το μπλοκ άουτ και το «Πειρατικό» έκανε το 25-23 και το 2-1 στα σετ.  

4ο σετ

 Πολύ δυνατά στο σετ μπήκε ο Φοίνικας ONEX ο οποίος προηγήθηκε με 4-1 στο σκορ και ο κ. Καζάζης κάλεσε τάιμ άουτ. Ο Τζούριτς έκανε το 6-3 με επίθεση από το κέντρο. Οι δύο ομάδες συνέχισαν να προσφέρουν πλούσιο θέαμα στους φίλους του αθλήματος. Ο Ζουπάνης με άσσο έφερε το ματς στα ίσα κάνοντας το 11-11. Ο Δαλακούρας πήρε το μπλοκ άουτ κι ανέβασε ακόμη περισσότερο τη διαφορά για τη ομάδα του κάνοντας το 13-16.  Ο Ιερεζουέλο πήρε ουσιαστικά έναν… χαμένο πόντο για την ομάδα του μειώνοντας σε 15-17.  Ο Ολυμπιακός ελέγχει τον ρυθμό σ’ αυτό το σετ, αφού οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να ακολουθήσουν σε ρυθμό, μένοντας πίσω σε τέσσερις πόντους 16-20. Ο κ. Μπερτίνι κάλεσε τάιμ άουτ για να δώσει τις δικές του οδηγίες στους παίκτες του. Λάθος από τον Φράγκο στο σέρβις, πάτησε γραμμή και το σκορ έγινε 18-24.  Ο Παγέν με πόντο από το κέντρο έκανε το 19-25 και οι ερυθρόλευκοι ισοφάρισαν σε 2-2.

5ο σετ

Στο πέμπτο και τελευταίο σετ οι δύο ομάδες μπήκαν με στόχο να πάρουν τη νίκη, αφού οι εντυπώσεις σίγουρα ήταν θετικές, καθώς τόσο ο Φοίνικας, όσο και ο Ολυμπιακός είχαν σπουδαία απόδοση και όπως αναφέρουμε και παραπάνω το ματς μόνο φιλικό δεν θύμιζε. Ο Τζούριζτς με πόντο από το κέντρο έκανε το 4-2 και στη συνέχεια ο Έγκλεσκαλνς έκανε λάθος εκτίμηση της φάσης και το σκορ έγινε 5-3.   Ο Μιχαίλοβιτς τελείωσε μία μεγάλη φάση διάρκεια για το 6-4.   Ο Τζούριτς με άσσο έδωσε… αέρα τριών πόντων στον Φοίνικα ONEX καθώς το σκορ έγινε 8-5 σε ένα κρίσιμο σημείο του σετ.  Ο Ιερεζούλεο με μπλοκ έκανε το 10-6, δείχνοντας ταυτόχρονα τις αρετές του και στην… άμυνα. Ο Μιχαίλοβιτς με επίθεση στην ευθεία έκανε το 11-7, βάζοντας γερές βάσεις για νίκη της ομάδας του στο φιλικό με τον Ολυμπιακό.  Ο Κόστα με μπλοκ έκανε το 12-7 για το «Πειρατικό».  Ο Ολυμπιακός με ένα σερί 0-3 μείωσε σε 12-7 και ο κ, Μπερτίνι κάλεσε τάιμ άουτ. Ο Ιερεζουέλο έδωσε πόντο νίκης για την ομάδα του καθώς έκανε το 13-10 σε μία φάση που έδειχνε… χαμένη. Νέος πόντος από τον Ιερεζουέλο 14-11 και ο Φράγκος με ένα πανέμορφο πλασέ έκανε το 15-11 και το 3-2.