Η του κ. Μάλλιου αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 3-0 από την Κύθνο, πήρε την πρόκριση μετά από μία… μυθική ανατροπή στα πέναλτι

Πολύ σκληρή για να πέσει η…. Τήνος

Η Τήνος αν και βρέθηκε να χάνει 3-0 μέχρι το 83’ κατάφερε να πάρει την πρόκριση από την Κύθνο στη διαδικασία των πέναλτι. Πολύ σκληρή για να… πέσει ήταν η ομάδα του Γιώργου Μάλλιου, καθώς έδειξε χαρακτήρα και μετέτρεψε το 3-0 σε διάστημα μόλις έξι λεπτών σε 3-3.

Τώρα όσον αφορά το αγωνιστικό σκέλος της αναμέτρησης, το πρώτο ημίχρονο η ποιότητα του αγώνα ήταν μέτρα, με τις δύο ομάδες να έχουν αμυντικούς προσανατολισμούς. Η ομάδα του Δημήτρη Λυριτζή κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 21’, με το τέρμα που σημείωσε ο Ψαρράς από το ύψος της μεγάλης περιοχής. Ο παίκτης της Κύθνο πήρε το… ριμπάουντ σε διώξιμο των παικτών της Τήνου έπειτα από εκτέλεση κόρνερ και με δυνατό σουτ έκανε το 1-0.

Το τέλος του πρώτου ημιχρόνου βρήκε τους τυπικά γηπεδούχους να είναι μπροστά με 1-0 και να έχουν αποκτήσει ένα μικρό πλεονέκτημα.

Η εικόνα του αγώνα στο δεύτερο ημίχρονο άλλαξε προς το καλύτερο, καθώς ανέβασαν την απόδοσή τους τόσο η Κύθνος όσο και η Τήνος. Ο ρυθμός έγινε πιο γρήγορος και σε σαράντα πέντε λεπτά σημειώθηκαν συνολικά πέντε γκολ.

Αρχικά η ομάδα της Κύθνου εκμεταλλεύτηκε τα αμυντικά κενά των Τηνιακών και σημείωσε ακόμη δύο τέρματα. Πρώτα, ο Γράψας έφυγε στην κόντρα επίθεση και με ωραίο πλασέ έπειτα την πάσα – ασίστ του Δανιήλ έκανε το 2-0. Ο Γονίδης στο 73’ με ωραίο πλασέ έκανε το 3-0, δίνοντας μεγάλο προβάδισμα για την πρόκριση στην ομάδα του.

Τα πάντα άλλαξαν όμως στα τελευταία δέκα λεπτά της αναμέτρησης, από το σημείο δηλαδή που η Τήνος πίστεψε πως μπορεί να γυρίσει της εις βάρος της κατάσταση.

Αρχικά ο Ζαλώνης μείωσε με ωραία απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 84’ και τρία λεπτά αργότερα ο Φώσκολος έκανε το 3-2.

Με την συμπλήρωση των ενενήντα ο Ζαλώνης με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι έκανε το 3-3, στέλνοντας το παιχνίδι στην παράταση.

Οι δύο ομάδες στον εξτρά χρόνο της παράτασης δεν κατάφεραν να βάλουν το γκολ που θα τους έδινε την πρόκριση κι αυτό είχε σαν αποτέλεσμα το παιχνίδι να πάει στα πέναλτι. Στη διαδικασία της «ρωσικής ρουλέτας» η Τήνος είχε ως μεγάλο πρωταγωνιστή τον Χύσα που με τις επεμβάσεις του, έστειλε την ομάδα του κ. Μάλλιου στην επόμενη φάση.

 

Οι καλύτερες στιγμές

11’ χωρίς πρόβλημα ο Χύσα στο σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής του Μπακογιάννη.

21’ ο Ψαρράς με δυνατό σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή νίκησε τον Χύσα κι άνοιξε το σκορ για την Κύθνο (1-0).

25’ ο Ζαλώνης έφερε ωραία μπροστά του τη μπάλα όμως το σουτ που επιχείρησε στη συνέχεια ήταν αδύναμο και ο Βλαστάρης απέκρουσε εύκολα.

31’ άουτ πέρασε το σουτ του Αρμακόλα.

55’ ο Γράψας έφυγε στην κόντρα και με ωραίο πλασέ έπειτα την πάσα – ασίστ του Δανιήλ έκανε το 2-0 για τους τυπικά γηπεδούχους.

72’ ο Γονίδης λίγα λεπτά από την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο, έφυγε στην κόντρα και με ωραίο πλασέ έκανε το 3-0 για το συγκρότημα του κ. Λυριτζή.

78’ ο Ζαλώνης με απευθείας εκτέλεση φάουλ έστειλε τη μπάλα πάνω στο τοίχος που έστησαν οι παίκτες της Κύθνου.

80’ ο Γράψας βγήκε τετ α τετ με τον Χύσα, όμως ο γκολκίπερ της Τήνου με υπερένταση έβγαλε τη μπάλα σε κόρνερ. Μία φάση που στη συνέχεια της αναμέτρησης έπαιξε καθοριστικό ρόλο για την έκβαση του αγώνα.

84’ ο Ζαλώνης με ωραία απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ από τα αριστερά της μεγάλης περιοχής, νίκησε τον Βλαστάρη και μείωσε για τον ΠΑΣ Τήνου σε 3-1.

86’ ο Γονίδης με σουτ από πλεονεκτική θέση έστειλε τη μπάλα εκτός αγωνιστικού χώρου

87’ ο Φώσκολος από το ύψος της μεγάλης περιοχής με σουτ δεν κατάφερε να νικήσει τον Βλαστάσρη.

88’ ο Φώσκολος εκμεταλλεύτηκε την αδρανή απόκρουση του Βλαστάρη και με κοντινό πλασέ έκανε το 3-2 για τους φιλοξενούμενους.

89’ παίκτης της Τήνου βρέθηκε στο έδαφος μετά από απρόσεκτο μαρκάρισμα μέσα στην περιοχή και ο Αντώνης Καλόγερας έδειξε αμέσως το σημείο του πέναλτι.

90’ ο Ζαλώνης ευστόχησε από τα… έντεκα βήμα και ισοφάρισε σε 3-3, στέλνοντας ταυτόχρονα το ματς στην παράταση.

Στον εξτρά χρόνο τις παράτασης οι δύο ομάδες δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν κάποια ευκαιρία, έτσι το ματς οδηγήθηκε στα πέναλτι.

Η Τήνος ήταν πιο εύστοχη και πήρε την πρόκριση επικρατώντας στα πέναλτι με 3-4.

Η σειρά των πέναλτι ήταν

Κύθνος Τήνος

               Κελαδίτης 0-0 (απέκρουσε ο Βλαστάρης)

Γονίδης 1-0

               Πλητάς 1-1

Γράψας 2-1

               Φώσκολος 2-2

Παπαθανάσης 2-2 (δοκάρι)

               Ζαλώνης 2-3

Γονίδης Ν. 2-3 (απέκρουσε ο Χύσα)

               Μουσάι 2-3 (απέκρουσε ο Βλαστάρης)

Ψαρράς 3-3

               Αρμακόλας 3-4

Γαρδεράκης 3-4 (απέκρουσε ο Χύσα)

 

ΠΑΣ Κύθνου – ΠΑΣ Τήνου 3-3 (3-4 πεν.)

ΑΠΣ Κύθνου (Δ. Λυριτζής): Βλαστάρης, Λαρετζάκης, Γαρδεράκης, Γονιδάκης, Ψαρράς, Φιλιππαίος (63’ Χ. Βλαστάρης), Δανιήλ (Ν. Γονίδης), Παπαθανάσης, Γράψας, Ψαρράς (69’ Θ. Γονίδης), Μπακογιάννης.

ΠΑΣ Τήνου (Γ. Μάλιος): Χύσα, Γιαννόπουλος, Θεοδώρου (73’ Κομεσσάριος), Κελαδίτης, Αρμακόλας, Μουσάι, Ι. Φώσκολος, Πλυτάς, Καρδαμίτσης (59’ Βελαλόπουλος), Ζαλώνης, Ψάλτης (51’ Kaca).