Το «Πειρατικό» επικράτησε με 3-1 του Πήγασου Πολίχνης στην πρεμιέρα της Volley League

Με εντυπωσιακό τρόπο μπήκε στο πρωτάθλημα ο Φοίνικας Σύρου

Με νίκη άρχισε τη φετινή Volley League ο Φοίνικας Σύρου, ο οποίος επικράτησε με 3-1 του Πήγασου Πολίχνης.

Οι Συριανοί έπειτα από ένα εξαιρετικό παιχνίδι κατάφεραν να εξασφαλίσουν ένα σημαντικό τρίποντο, απέναντι σε ένα σωματείο που έχουν πλέον τους ίδιους στόχους.

Στο πρώτο σετ οι Συριανοί μπήκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, καθώς δεν έδωσαν κανένα περιθώριο αντίδρασης στους φιλοξενούμενους και με το εντυπωσιακό 25-17, έκαναν το 1-0.

Οι φιλοξενούμενοι βέβαια προσπάθησαν να αντιδράσουν στο τέλος, όμως ο κ. Ίλιτς έσπασε με τάιμ άουτ τον ρυθμό της ομάδας της Πολίχνης και η ομάδα του μπήκε με το δεξί στο παιχνίδι.

Στο δεύτερο σετ οι ομάδες μπήκαν πηγαίνοντας πόντο – πόντο στο πρώτο κομμάτι του, με τον Φοίνικα μετά τη λάθος επίθεση από πλευράς Πήγασου να κάνει το 4-2. Ο Καπετανίδης από την πλευρά του μείωσε σε 4-3 για τους φιλοξενούμενους. Άσσος από τον Μποχάνη και οι γηπεδούχοι έκαναν το 6-3. Ο Μπαρμπούνης σταμάτησε τον Τζουμάκα και ο κ. Ορφανός κάλεσε αμέσως τάιμ άουτ.

Το «Πειρατικό» με εμφάνιση από τα… παλιά έκανε ότι ήθελε στο πρώτο κομμάτι του σετ με άμυνα και επίθεση για σεμινάριο, έφερε τη διαφορά στο +8 (11-3). Ο Μπένζαμιν με μπλοκ έκανε το 16-7 και ο κ. Ορφανός κάλεσε το δεύτερό του τάιμ άουτ.

Ο Φοίνικας είχε στήσει… τοίχος πάνω στο φιλέ και δυσκόλευε τους φιλοξενούμενους να εκδηλώσουν επίθεση. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα, οι γηπεδούχοι να ανεβάσουν τη διαφορά στο +11 (18-7). Ο Μήλης τελείωσε μία φάση που έδειχνε χαμένη για την ομάδα του και μείωσε σε 18-8.

Ο Λεόν με άσσο μείωσε για τους φιλοξενούμενους με 22-12 και στη συνέχεια ο Φοίνικας πήρε τη αλλαγή κάνοντας το 23-12. Ο Μποχάνης με επίθεση στην μεγάλη διαγώνιο πήρε τον πόντο κι έκανε το 25-13 κι έκανε το 2-0 στα σετ. Μάλιστα, οι γηπεδούχοι εξασφάλισαν με την κατάκτηση αυτού του σετ τον έναν από τους τρεις πόντους του παιχνιδιού.

Ο Πήγασος στο τρίτο σετ μπήκε καλύτερα, μιας και στο πρώτο του κομμάτι κατάφερε να προηγηθεί με το +2 (4-6). Ο Μήλης αστόχησε στην προσπάθειά του και ισοφάρισε σε 6-6. Ο Μπαρμούνης ισοφάρισε και πάλι για τους Συριανούς μετά από επίθεση στην κόντρα. Ο κ. Ίλιτς κάλεσε τάιμ άουτ, αφού είδε την ομάδα της Πολίχνης να έχει διαφορά τριών πόντων, μετά το μπλοκ του Κανέλου 8-11. Οι φιλοξενούμενοι μάλιστα ήταν σε καλύτερη κατάσταση σ’ αυτό το σετ, καθώς μπήκαν με άσσο του Μαυροβουνιώτη για το 8-12. Οι Συριανοί από την πλευρά τους έκαναν το ένα λάθος μετά το άλλο, καθώς ο Πήγασος μετά το τάιμ άουτ έκανε σερί 0-3 ανεβάζοντας τη διαφορά στο +6 (8-15). Το μπλοκ του Πήγασου σταμάτησε τον Μποχάνη για το 12-20 και οι φιλοξενούμενοι κοντά στη μείωση των σετ. Με λάθος από πλευράς Γκόμεζ, ο Πήγασος έκανε το 15-25 και μείωσε σε 1-2 σετ.

Δυνατό το ξεκίνημα και στο τέταρτο σετ από πλευράς Πήγασου, καθώς είχε εξασφαλίσει ήδη διαφορά τριών πόντων 1-4. Ο Μποχάνης μείωσε σε 4-9 για τους Συριανούς που προσπαθούσαν να βρουν… αντίδραση ώστε να μπουν και πάλι στο παιχνίδι. Ο Μπράιν σταμάτησε τον Μαυροβουνιώτη και οι γηπεδούχοι μείωσαν σε 7-9 και ο τεχνικός της Πολίχνης κάλεσε τάιμ άουτ. Με εντυπωσιακό σερί 6-0 οι γηπεδούχοι έφεραν το σετ στα ίσα 9-9. Ο Μαυροβουνιώτης δεν τελείωσε όπως θα ήθελε την φάση και ο Φοίνικας έκανε το 12-10. Ο Λεόν εκμεταλλεύτηκε την άσχημη υποδοχή και έκανε το 12-14, οι φιλοξενούμενοι έτρεξαν σερί 0-4. Ο Μήλης έκανε το 13-15 με επίθεση στην ευθεία. Ο Μπαρμπούνης πήρε το μπλοκ άουτ και μείωσε σε 17-20. Ο ίδιος παίκτης με άσσο μείωσε σε 19-21 για τους γηπεδούχους.  Ο Γκόμεζ πήρε το μπλοκ άουτ και έβαλε… φωτιά στο σετ μειώνοντας σε 22-23. Λάθος του Λεόν για το 23-23. Ο Μήλης μετά από μεγάλο ράλι έκανε το 24-25. Ο Μπαρμούνης στη μεγάλη διαγώνιο έκανε το 26-25. Κοντράστ συναισθημάτων,  ο Μήλης μετά από συνεχείς άμυνες του Φοίνικα έκανε το 26-27. Ο Μπαρμπούνης έκανε το 28-27 με επίθεση στη μεγάλη διαγώνιο. Ο Μανωλάκης με μπλοκ έκανε το 33-32 για τους γηπεδούχους. Ο Μήλης δεν κατάφερε να τελειώσει τη φάση και το σκορ έγινε 34-32 και οι Συριανοί έκαναν το 3-1. Το «πειρατικό» ξεκίνησε ιδανικά το πρωτάθλημα και μάλιστα έδειξε πολλά και καλά στοιχεία.

Ετικέτες: