Η ομάδα του κ. Ίλιτς επικράτησε με 3-0 της ομάδας των βορείων προαστίων, σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι

Νίκησε την Κηφισιά και βρέθηκε στη δεύτερη θέση ο Φοίνικας

Ο Φοίνικας ήταν ο μεγάλος νικητής του ντέρμπι της 3ης αγωνιστικής με την Κηφισιά και ανέβηκε στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα με επτά βαθμούς. Η ομάδα του κ. Ίλιτς έχει βαλθεί να… τρελάνει κόσμο, καθώς οι Συριανοί δείχνουν ένα πρόσωπο που κανείς δεν περίμενε. Να σημειώσουμε πως ο Φοίνικας Σύρου δήλωσε την τελευταία στιγμή συμμετοχή στην Volley league και κανείς δεν πίστευε πως θα έχει τέτοια πορεία. Στα τρία παιχνίδια του πρωταθλήματος η ομάδα μετρά επτά βαθμούς, με δύο νίκες και μία ήττα, όμως στην Ορεστιάδα το «πειρατικό» πήρε έναν βαθμό. Η νίκη όμως απέναντι στην Κηφισιά δίνει άλλον αέρα στους Συριανούς που πλέον κοιτούν το πρωτάθλημα με διαφορετικό μάτι. Η Κηφισιά είναι από τις ομάδες που θα διεκδικήσουν μία θέση μέσα στην πρώτη πεντάδα και η εμφάνιση του Φοίνικα έδειξε πως η σεζόν φέτος θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον. Τώρα, όσον αφορά στο αγωνιστικό σκέλος της αναμέτρησης, οι φιλοξενούμενοι μπήκαν καλύτερα στην αρχή του πρώτου σετ και κρατούσαν το προβάδισμα μέχρι το 20-21. Από εκεί και πέρα ο Φοίνικας πέρασε μπροστά και κατάφερε να πάρει το πρώτο σετ με 25-23. Στα δύο επόμενα σετ το «πειρατικό» ήταν καλύτερο και συνεχώς μπροστά στο σκορ και με το 25-22 και το 25-21 έκανε το 3-0.

Ο αγώνας

Η Κηφισιά άνοιξε το σκορ με τον Σπυριούνη, καθώς οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να βγάλουν την άμυνα και απάντησε άμεσα ο Ασπιώτης. Στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι πάτησαν γκάζι και ξέφυγαν στο σκορ με 4-8, 7-12. Ο Ασπιώτης με επίθεση στην ευθεία μείωσε για την ομάδα της Σύρου σε 14-17. Ο Έλληνας διαγώνιος με επίθεση στην κόντρα έκανε το 15-17 και ο κ. Χριστοφιδέλης κάλεσε τάιμ άουτ, καθώς είδε τον Φοίνικα να μειώνει στους δύο της διαφορά. Ο Ασπιώτης μετά από μεγάλο ράλι μείωσε ακόμη περισσότερο σε 17-18. Ο Μπαρμπούνης με επίθεση στη διαγώνιο έκανε το 19-20. Ο Σπυριούνης έβαλε και πάλι την ομάδα του μπροστά με δύο πόντους 19-21. Ο Γαλιώτος με έξυπνο τρόπο έκανε το 20-21. Ο Γκόμεζ με μπλοκ πάνω στον παίκτη της Κηφισιάς,  έφερε το ματς στα ίσα 21-21. Ο Μπράιαν με νέο μπλοκ έκανε το 22-21. Σε απίθανη φάση με διαδοχικά μπλοκ των Συριανών, ήρθε ο Μπόγιτς για να στείλει στο τέλος τη μπάλα εκτός αγωνιστικού χώρου. Ο Φοίνικας μετά την παράβαση της Κηφισιάς έκανε το 25-23 και άνοιξε το σκορ στα σετ 1-0.

Στο ξεκίνημα του δεύτερου σετ οι γηπεδούχοι μπήκαν με πολύ καλή ψυχολογία και κατάφεραν να πάρουν μία διαφορά τριών πόντων 6-3. Ο Σπηλιώτης μείωσε με ωραίο πλασέ σε 9-8. Ο Μπαρμπούνης έκανε το 11-10 και στη συνέχεια ο Ασπιώτης με άσσο έκανε το 12-10. Ο Άλβες με καλό σέρβις έβαλε δύσκολα στην άμυνα στην ομάδα της Σύρου, όπου το σκορ έγινε 15-15. Ο Ασπιώτης με επίθεση στην ευθεία έκανε το 16-16. Ο Γκόμεζ με νέο μπλοκ έβαλε τον Φοίνικα και πάλι μπροστά στο σκορ. ο Ασπιώτης μετά από φάση διαρκείας έκανε το 18-16. Ο Μπράιαν με ωραίο πλασέ έκανε το 22-20. Ο Μπράιαν σταμάτησε στα ίσια τον Μπόγιτς κι έφερε τη διαφορά στο +4 (24-20). Ο Σπυρνούνης μείωσε σε 24-22 και ο κ. Ίλιτς κάλεσε τάιμ άουτ, καθώς είδε την Κηφισιά να πλησιάζει στο σκορ. Ο Ασπιώτης με ωραία επίθεση στη μεγάλη διαγώνιο έκανε το 25-22 και το «πειρατικό» έκανε το 2-0, κατακτώντας ταυτόχρονα τον πρώτο από τους τρεις βαθμούς του αγώνα.

Το «πειρατικό» μπήκε στο τρίτο σετ με πατημένο το… γκάζι καθώς προηγήθηκε με 4-2 της Κηφισιάς. Ο Άλβες στη συνέχεια με μπλοκ ισοφάρισε για την Κηφισιά σε 4-4. Ο Γκόμεζ σε επίθεση στην κόντρα έκανε το 9-6 για τον Φοίνικα Σύρου. Οι φιλοξενούμενοι μετά από σερί 0-3 έπειτα και την λανθασμένη επίθεση του Ασπιώτη μείωσε σε 13-12. Ο νεαρός πασαδόρης της ομάδας της Κηφισιάς με άσσο ισοφάρισε σε 15-15 και ο κ. Ίλιτς κάλεσε τάιμ άουτ. Ο Ασπιώτης πήρε το μπλοκ άουτ για το 16-15. Ο Μπράιαν με άσσο έκανε το 18-15. Ο Άλβες σε κόντρα επίθεση και μετά από φάση διαρκείας μείωσε σε 20-19. Ο Γαλιώτος με μπλοκ έκανε το 23-20. Ο Γκόμεζ με μπλοκ έκανε το 25-21 και το «πειρατικό» έκανε το 3-0 και την καθαρή νίκη.