Ο Δημήτρης Μάρας για την απόφαση του Δ.Σ. του Νοσοκομείου περί ανέγερσης νέου στη Σύρο

  • Κυριακή, 25 Απριλίου, 2021 - 15:33

Σε αυτήν την ζωφερή περίοδο που διανύουμε, όπου όλα σχεδόν τα νέα είναι καταθλιπτικά διάβασα επιτέλους στον τοπικό τύπο και ενα άρθρο θετικό ! Αφορούσε την εκκίνηση διαδικασιών για την ανέγερση νέου νοσοκομείου στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων !
Δεν πίστευα στα μάτια μου ! Η είδηση έμοιαζε με πρωταπριλιάτικο αστείο. Κοίταξα το ημερολόγιο και με ικανοποίηση διαπίστωσα ότι δεν ήμασταν στην πρώτη Απριλίου ! 
Μετά απο την πρώτη συγκίνηση προσγειώθηκα λίγο. Γιατί δεν είναι η πρώτη φορά που γίνονται στην Σύρο μεγαλόστομες εξαγγελίες  και που στην συνέχεια διαψεύδονται παταγωδώς. 
Αναμφισβήτητα τα Κυκλαδονήσια είναι γνωστά ανά την υφήλιο και αξίζουν ενα νοσοκομείο ευρωπαικών προδιαγραφών. Κάτι που έπρεπε να έχει γίνει ήδη εδώ και χρόνια.
Ζούμε όμως στην Ελλάδα, την φτωχοκώσταινα. Αντίθετα με την πασίγνωστη φράση ενός πρώην πρωθυπουργού, λεφτά δεν υπάρχουν. Οτι αξιέπαινο έχει γίνει σ’αυτή την χώρα πραγματοποιήθηκε χάρη στους δωρητές.
Βέβαια σε κανέναν δεν περισσεύουν χρήματα. Ειδικά στην τωρινή περίοδο. Υπάρχουν όμως προτεραιότητες. Ας ανοίξουμε ενα τραπεζικό λογαριασμό γι’ αυτό τον σκοπό και ο καθένας μας θα μπορούσε να κάνει μια προσπάθεια, έστω και μικρή. Και για μην κάνουμε αόριστες υποσχέσεις ο υποφαινόμενος θα καταθέσει τα πρώτα 100 ευρώ. Και που ξέρεις η σπίθα μπορεί να γίνει πυρκαγιά ! 
Δημήτρης Μάρας