Ο δικηγορίσκος έγινε δικαστής και εισαγγελέας…

  • Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου, 2013 - 06:10

Οι δικηγορίσκοι έγιναν δικαστές και εισαγγελείς σήμερα, δικάζουν χωρίς απολογία, χωρίς ανάκριση, χωρίς αναφορές στα ονόματα, γιατί; Για να αποκρύψουν ευθύνες ανθρώπων που υποστηρίζουν, από το οικογενειακό περιβάλλον τους, οι οποίοι μένουν απέξω από τις ενοχές που έχουν και πετούν στους άλλους τις ευθύνες τους ;

Χτυπούν με το ένα χέρι την πλάτη, φιλικά δήθεν και από την άλλη κόπτονται για το δημόσιο συμφέρον και όλα τα σφάζουν χωρίς οίκτο. Μετατράπηκαν σε δημόσιους κατήγορους; Αλήθεια, μονόπλευρα όμως χωρίς στοιχεία και αποδείξεις, με δικηγορίστικα άρθρα και δικονομικά νούμερα στην προσπάθεια να εντυπωσιάσουν.

Ο εντυπωσιασμός είναι το στοιχείο σας, αλλά πάντα κούφιος, χωρίς αποτέλεσμα, όπως οι σφαίρες στα γουέστερν, είχατε πει κάποτε, δεν αφήνουν νεκρούς, είναι εικονικές.

Είναι σίγουρο ότι δεν μπορείς να αποκαλέσεις, φίλο η κύριο έναν ο οποίος δεν είναι, ειδικά όταν είναι εκπρόσωπος εργαζομένων που τους χρησιμοποιεί, έστω και ανώνυμα, για να στηρίξει την προεκλογική καμπάνια άλλου συνδυασμού και μόνο, αν αξιοποιείς τις επαγγελματικές σχέσεις για αναρρίχηση στην Πολιτική Ζωή του τόπου. Αυτό είναι αθέμιτο και θα αποδειχθεί σύντομα.

Οι δημότες και ο τόπος θέλουν ιδέες και όραμα για να πάνε μπροστά και όχι υποκρισία, κρυψίνους και ψεύδη. Για ποια εποχή και ποιες χρονολογίες μιλάτε; Που είναι αυτοί όλοι που τους χρωστάω τόσα πολλά και δεν το ξέρω, δεν έχουν δε το θάρρος οι ίδιοι να μιλήσουν;

Ποιοι ήταν υπεύθυνοι για όλα όσα ανώνυμα, χωρίς ημερομηνίες και ευθύνες αναφέρεστε; Όλα τα λεγόμενα σας στηρίζονται, στο άρθρο μου, καλά κάνετε να υποκρύπτετε την αλήθεια, εμείς ψηφίσαμε θαρρετά να πάει η υπόθεση στον εισαγγελέα, γιατί πρέπει να λάμψει το φως.

Μέχρι σήμερα κανένας φορέας η ιδιώτης δεν με έχει ενοχλήσει εγγράφως η προφορικά για τα ψεύδη σας, γιατί δεν με αφορούν, γιατί αφορούν την μετά από εμένα εποχή και όσους ηθελημένα υποστηρίζεται, οι οποίοι είχαν ευθύνες.

Η θητεία μου στο Δήμο επί είκοσι χρόνια, ανέδειξε μια χρηστή διοίκηση και οι τότε αντίπαλοι μου, αν όσα τώρα μετά από δεκαπέντε χρόνια ανασύρετε και επικαλείστε, θα τα είχαν αξιοποιήσει.

Οι φωτοβολίδες δεν κρατούν παρά μόνο δευτερόλεπτα και με τέτοιες δεν μπορεί να στηριχτεί η όποια Δημοτική κίνηση, είναι τραγικό λάθος εκ μέρους σας και θα αποδειχθεί σύντομα.

Είμαστε στη διάθεση των αρχών να συμβάλουμε με την γνώση μας στις νόμιμες διαδικασίες. Δεν είμαστε εισαγγελείς, όπως εσείς αυτοδιορίζεστε και προλαμβάνετε τις αποφάσεις. Δηλώνουμε ξανά και ευτυχώς γνωρίζουν την ιστορία μας σ αυτόν τον τόπο,

«Καθαρός Ουρανός Αστραπές δεν φοβάται».

Όσο για τα έργα και την προσφορά μας στον τόπο και το νησί είναι γνωστά, γιατί δουλέψαμε σκληρά για να έχουμε αυτά τα αποτελέσματα, όπως δουλεύουμε ακόμη και σήμερα για να ανταπεξέλθουμε, στις δύσκολες συνθήκες της σημερινής κατάστασης και της ζωής.

Στη Δημοτική μας θητεία, το ΚΕΚ ΦΕΡΕΚΥΔΗΣ και μετά έξι μήνες ακόμη, είχε οργανωμένο λογιστήριο και διάφανη διαχείριση. Μετά από εκεί είναι γνωστά τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν και παρά τις δικές μας υποδείξεις και προτάσεις οι οποίες δεν εισακούστηκαν, είχαμε τις γνωστές εξελίξεις και αποτελέσματα.

Γιατί δεν υπάρχει αναφορά στους επόμενους, τυχαίο; Δήμαρχο και διευθυντή του ΚΕΚ, ποιες οι ευθύνες τους μέχρι την ανάληψη των καθηκόντων από το Φώτη Ξαγοράρη, μήπως σκόπιμα αποκρύπτονται, μήπως και κάποιος εκ των δύο είναι ο πελάτης σας;

Οι δικές μας θέσεις είναι καταγεγραμμένες στα τότε Δημοτικά συμβούλια, που αρκετοί σήμερα ξέχασαν, έχοντας και ευθύνες σοβαρές, είχαμε σημάνει πολλές φορές το καμπανάκι, είχαμε δώσει λύσεις και προτάσεις, ως οφείλαμε υπεύθυνα και σοβαρά, οι οποίες δυστυχώς δεν εισακούσθηκαν.

Εμείς δημιουργήσαμε το ΚΕΚ ΦΕΡΕΚΥΔΗΣ το οποίο έδωσε στον τόπο, προγράμματα κατάρτισης, διακρατικά προγράμματα εμπειρίας, τεχνικά δελτία, δράσεις και έργα στο Δήμο μας, το νησί μας και τις Κυκλάδες, αξιοποιήσαμε το αξιόλογο επιστημονικό και βοηθητικό προσωπικό, το οποίο απορροφήθηκε στη συνέχεια, στο ΚΕΠ, στον Δήμο και σε άλλους Οργανισμούς.

Είμαστε περήφανοι και θα συνεχίσουμε να είμαστε, όσο εσείς με ψεύδη θα προσπαθείτε να σπιλώσετε πρόσωπα και συνειδήσεις, αποπροσανατολίζοντας τα βέλη σας προς λάθος στόχους, σκόπιμα η μη, γνωρίζοντας την αλήθεια την οποία αποκρύπτεται.

Στα ερωτήματα σας δε θα απαντήσω, γιατί απλά σας απάντησε η ίδια η δικαιοσύνη με τις αποφάσεις της, που υπηρετείται αν την υπηρετείται σωστά, όσο για τα δεδουλευμένα πελάτη σας, μήπως σκόπιμα αποκρύπτεται το όνομα του, τον οποίον και υπηρετείται για να μην τον κάψετε με τις ανούσιες πράξεις σας;

Γιώργος Πάπιτσης

Επικεφαλής δημοτικής παράταξης “Σύρος – Δύναμη Ανάπτυξης”

Διαβάστε ακόμα