Παραμονή Χριστουγέννων στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων

H Ερμούπολη επιτέλους "χαμογέλασε"

Μύρισαν Χριστούγεννα και η Ερμούπολη πλημμύρισε από κόσμο, χαμόγελα και ευχές όσων εκμεταλλεύτηκαν την ηλιόλουστη μέρα, για να περιπλανηθούν στο στολισμένο κέντρο, να συμμετέχουν σε δράσεις με φαντασία και δημιουργικό αέρα στους εμπορικούς δρόμους της πόλης, να στείλουν το γράμμα τους στον Άγιο Βασίλη και φυσικά να αγοράσουν τα δώρα τους.

Μικροί και μεγάλοι κατέκλυσαν το πρωί της Πέμπτης τον πεζόδρομο των οδών Θυμάτων Σπερχειού και Πρωτοπαπαδάκη, αλλά και την πεζοδρομημένη -λόγω της ημέρας- Σταματίου Πρωίου, η οποία φόρεσε τα γιορτινά της για να υποδεχτεί κι αυτή με τη σειρά της την πιο όμορφη γιορτή του χρόνου.

Στοιβάζοντας στην άκρη έγνοιες και σκέψεις, που ξαποσταίνουν για λίγο και ξανά προς τη δόξα τραβούν μετά το πέρας των εορτών, οι πολίτες της Σύρου ξεχύθηκαν στους δρόμους, φέρνοντας στη μνήμη μας εικόνες από το παρελθόν, όπου η πρωτεύουσα των Κυκλάδων έσφυζε από ζωή όχι μόνο την Παραμονή των Χριστουγέννων, αλλά επί καθημερινής βάσεως.

Την ευκαιρία να ξεδιπλώσουν το καλλιτεχνικό τους ταλέντο, να παίξουν με τον Ρούντολφ, να ζωγραφίσουν το πρόσωπό τους στο πνεύμα των ημερών, αλλά και να φτιάξουν μια πρωτότυπη χρωματιστή λιχουδιά είχαν όσα παιδιά επισκέφτηκαν σήμερα το πρωί την οδό Θυμάτων Σπερχειού, η οποία σε συνεργασία με το Kid's Time μετατράπηκε σε ένα απέραντο εργαστήρι ξωτικών.

Νόστιμα γλυκά και πολλά ακόμη καλούδια μας περίμεναν στα παζάρια σχολείων του νησιού, τα οποία είχαν στηθεί κατά μήκος του πεζόδρομου, συμβάλλοντας ακόμη περισσότερο στο εορταστικό κλίμα.

Τέλος, οι Αγιοβασιλίτσες του ΕΛΤΑ Σύρου βοήθησαν και τους τελευταίους να στείλουν το γράμμα τους στον αγαπημένο τους Άγιο, ο οποίος όπως κάθε χρόνο, συγκέντρωσε τους φίλους του στον πεζόδρομο της Οδού Πρωτοπαπαδάκη για να μοιράσει δώρα και τετράδια, ενώ για πρώτη φορά φέτος το Ταχυδρομείο κλήρωσε ένα ποδήλατο.