Νέες εργασίες κλαδονομής στην περιοχή της πλ. Ηρώων, της οδού Ν. Μανδηλαρά και στο ύψος του Βιομηχανικού Μουσείου και του Γ. Νοσοκομείου Σύρου

Συνεχής φροντίδα του πρασίνου

Στην αισθητική αναβάθμιση κεντρικών οδών της Ερμούπολης προχώρησαν συνεργεία του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, πραγματοποιώντας νέες εργασίες κλαδονομής σε συγκεκριμένα σημεία, που απαιτούνταν συνολικότερη φροντίδα του πρασίνου.

Δεδομένου ότι διανύουμε την περίοδο της άνοιξης και οι καιρικές συνθήκες σε γενικότερο επίπεδο επιτρέπουν τις σχετικές εργασίες εκ μέρους των εργατών του Δήμου, οι ίδιοι βάσει του προγραμματισμού της αρμόδιας Υπηρεσίας προέβησαν σε νέο κύκλο κλαδονομής, με σκοπό και την ασφάλεια των πεζών, αλλά και των διερχόμενων μεγάλων οχημάτων ή φορτηγών.

Ειδικότερα, προ ημερών ολοκληρώθηκαν οι προγραμματισμένες παρεμβάσεις στα δέντρα κατά μήκος της οδού Ν. Μανδηλαρά που οδηγεί προς την πλ. Ηρώων, ενώ στη συνέχεια, ακολούθησαν ανάλογες εργασίες στα δέντρα που βρίσκονται επί των πεζοδρομίων, τόσο στο ύψος του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου, όσο και στο ύψος του Βιομηχανικού Μουσείου. Η αφαίρεση μεγάλων κλαδιών, αφενός δίνει τη δυνατότητα στα φυτά να αναπτυχθούν ακόμη καλύτερα, ωστόσο, στα δύο προαναφερόμενα σημεία και ειδικότερα στο Μουσείο, οι ενέργειες φροντίδας έρχονται να αναδείξουν και την είσοδο του κτιρίου.

Επιπλέον, εξίσου σημαντικές είναι και οι εργασίες κλαδονομής που ολοκληρώθηκαν στο ύψος της πλ. Ηρώων και συγκεκριμένα στην οδό που εξυπηρετεί τους εισερχόμενους στον κόμβο από την Άνω Σύρο, αφού αποτελούσε κοινή παρατήρηση πως, τα δέντρα και αρκετά κλαδιά είχαν αποκτήσει επικίνδυνη κλίση προς τον δρόμο.

 

 

 

Ετικέτες: