Εορτασμός της 25ης Μαρτίου στη Σύρο

"Αλώβητοι" από τον καιρό οι μαθητές στη στεφάνωση

  • Σάββατο, 24 Μαρτίου, 2018 - 17:56

Τυχερά στάθηκαν τα τμήματα μαθητών, σπουδαστών και προσκόπων της Σύρου, τα οποία κατάφεραν να ολοκληρώσουν πριν από λίγα λεπτά την καθιερωμένη στεφάνωση στα μνημεία της Ερμούπολης, πριν από την ακραία επιδείνωση του καιρού και την έναρξη της ισχυρής βροχόπτωσης.

Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, κατατέθηκαν στεφάνια σε έξι συνολικά μνημεία της πόλης.

Συγκεκριμένα, στο Μνημείο Μικρασιατικής Μνήμης από τους μαθητές του 6ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης και το Σύλλογο Μικρασιατών Ερμούπολης Σύρου, στην προτομή του Ταγματάρχη Γεωργίου Δουράτσου από μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης και στο Ηρώο των Πεσόντων από μαθητές του ΕΠΑΛ Σύρου, του 3ου Γυμνασίου Σύρου, του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης, του Εσπερινού ΕΠΑΛ Σύρου και από σπουδάστριες του ΔΙΕΚ του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου.

Στη συνέχεια, ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων Ιερολοχιτών από μαθητές του 1ου Γυμνασίου Σύρου, στο Μνημείο Εθνικής Αντίστασης από μαθητές του 2ου και 3ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης και στην προτομή του Πυροπολητή Κανάρη από σπουδαστές της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Σύρου, μαθητές του 2ου Γυμνασίου Σύρου, του Εσπερινού Γυμνασίου (με τάξεις Λυκείου) Σύρου και από το Ναυτικό Όμιλο Σύρου.

Η στεφάνωση ολοκληρώθηκε, όπως κάθε χρόνο, στον Αδριάντα του Ναυάρχου Μιαούλη από μαθητές του Γενικού Λυκείου Σύρου, του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης και από το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν αύριο με την Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Ερμούπολης και την παρέλαση στην Πλατεία Μιαούλη.

Ακολουθεί σχετικό βίντεο.