Επικινδυνότητα για οχήματα και πεζούς

Σε άθλια κατάσταση παραμένει η κατάσταση του οδοστρώματος στην οδό Πλατείας Μάρκου Δουράτσου, καθώς και του χώρου στάθμευσης στη θέση Ζυγοπλάστιγγα, στην περιοχή του Καρνάγιου της Σύρου.

Τόσο ο δρόμος, όσο και ο χώρος στάθμευσης, παρουσιάζουν εικόνα καταστροφής, με το οδόστρωμα να έχει αποκολληθεί σε πολλά σημεία, ρωγμές και λακκούβες να συγκεντρώνουν τα όμβρια ύδατα, με αποτέλεσμα, ακόμη και η βάδιση επί του δρόμου να καθίσταται επικίνδυνη.

Μάλιστα, από το ύψος του πάρκινγκ, έως και το τέλος της οδού, στο ύψος του περιπτέρου, το 1/2 του δρόμου, λόγω των φθορών, γίνεται σχεδόν απροσπέλαστο από τα οχήματα, με αποτέλεσμα να χρησιμοποιείται μόνο το ένα ρεύμα κυκλοφορίας, από την πλευρά της θάλασσας, όπου ακόμη και τα κολονάκια σήμανσης, είτε έχουν αποσπαστεί πλήρως, είτε βρίσκονται επίσης σε κακή κατάσταση.

Η μέριμνα για την αποκατάσταση, έστω και με εμβαλωματικό τρόπο, του οδοστρώματος, στην οδό Πλ. Μάρκου Δουράτσου, αλλά και στο χώρο στάθμευσης, με στόχο τη διατήρηση της ασφάλειας πεζών και οδηγών, κρίνεται επιτακτικής σημασίας, καθώς πρόκειται για σημείο πολυσύχναστο, ιδιαίτερα κατά τις πρωινές ώρες.

Σημειώνεται, πως το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σύρου έχει ανακοινώσει την υλοποίηση του έργου κατασκευής νέου εμπορικού λιμένα στο σημείο όπισθεν της ζυγοπλάστιγγας, στο πλαίσιο του οποίου προβλέπεται και η διαμόρφωση της χερσαίας ζώνης, ωστόσο αυτή δεν πρόκειται να ξεκινήσει νωρίτερα από τον Ιούνιο του 2019.

 

Ετικέτες: