Η Σύρος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της προς τα μέλη της «Κατ’ Οίκον Νοσηλείας» για το σπουδαίο κοινωνικό έργο τους

Ένας σύλλογος με μεγάλο περίσσευμα αγάπης και ανθρωπιάς

Πλήθος μελών και φίλων του Συλλόγου Παροχής Φροντίδας και Κατ’ Οίκον Νοσηλείας Σύρου παρευρέθηκαν στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του δραστήριου φορέα στο Ξενοδοχείο «Ερμής», εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη τους για το πολύτιμο έργο που συνεχίζει ακούραστα να προσφέρει στην τοπική κοινωνία.

Τον Σύλλογο τίμησαν, μεταξύ άλλων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β, ο Καθολικός Επίσκοπος Σύρου Σεβ. π. Πέτρος Στεφάνου, η εντεταλμένη σύμβουλος Κοινωνικής Μέριμνας Αγγελική Πρίντεζη, δημοτικοί σύμβουλοι, καθώς και εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων του νησιού.

Η εκδήλωση άνοιξε με κάλαντα από την παιδική χορωδία «Κουκουλόπετρα», αποτελούμενη από μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης (γνωστού και ως «Κουκουλά») και του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης το οποίο βρίσκεται στη συνοικία της «Πέτρας». Η χορωδία, υπό τη διεύθυνση του μουσικού Νίκου Ρούσσου, εμφανίστηκε για πρώτη φορά τον Ιούνιο του 2018 στη γιορτή των Κατηχητικών Σχολείων της Ιεράς Μητρόπολης Σύρου στην Αληθινή.

Ανάγκη ενίσχυσης των εθελοντικών ομάδων

Το μήνυμα και τις ευχές του προέδρου της «Κατ’ Οίκον Νοσηλείας» Αντώνη Μαυρομουστάκη, ο οποίος απουσίαζε λόγω εποχιακής ίωσης, ανέγνωσε ο Γραμματέας του Συλλόγου Κώστας Κορρές. Στον χαιρετισμό του, ο πρόεδρος δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει την τεράστια συμβολή των εθελοντών, προτρέποντας μάλιστα όσους επιθυμούν να νιώσουν τη χαρά της βοήθειας προς τους συνανθρώπους μας, λαμβάνοντας την ευγνωμοσύνη και την αγάπη τους να ενταχθούν στις ομάδες εθελοντών γραφείου, γηροκομείου και νοσοκομείου του Συλλόγου, ο οποίος μεταξύ άλλων, συνεχίζει να συγκεντρώνει φάρμακα για το κοινωνικό φαρμακείο του νησιού.

Την πίτα του Συλλόγου ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος κ. Δωροθέος Β’, ο οποίος συνεχάρη τη Διοίκηση και τα μέλη του Συλλόγου για την φιλανθρωπική και κοινωφελή δραστηριότητά τους με την ευχή να έχουν υγεία και δύναμη, αλλά και πολλούς συνεχιστές του έργου τους.

Κατά τη διάρκεια της βραδιάς τιμήθηκαν με ομόφωνη απόφαση του ΔΣ, οι κυρίες Μαρία Ρώτα, Μαρία Καβαλάρη και Βιργινία Νομικού για την προσφορά τους στον Σύλλογο.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την απονομή του δώρου στην τυχερή του φλουριού της πρωτοχρονιάτικης πίτας και την κλήρωση δώρων – προσφορά τοπικών επιχειρήσεων και φίλων του Συλλόγου.