H +πλευση μετέφερε τον ΕΟΔΥ σε τέσσερα νησιά των Κυκλάδων

  • Πέμπτη, 4 Ιουνίου, 2020 - 14:06

Τα φουσκωτά και οι εθελοντές της +πλευσης διένυσαν σε 31 ώρες πάνω από 200 ναυτικά μίλια για να φέρουν το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ σε Μήλο, Κίμωλο, Φολέγανδρο και Σίκινο. Οι λήψεις δειγμάτων για διαγνωστικές εξετάσεις COVID-19 που πραγματοποιήσαμε μαζί για πρώτη φορά στις 25 και 26 Μαΐου σε απομονωμένα, μικρά νησιά της Ελλάδας, έδωσαν στους γιατρούς και νοσηλευτές μας τεχνογνωσία COVID-19.

Παράλληλα, έφεραν στο προσκήνιο την ανάγκη αυτοί οι τόσο σημαντικοί για την πατρίδα μας τόποι να νιώσουν ότι απολαμβάνουν την ίδια φροντίδα της Πολιτείας, όπως η υπόλοιπη Ελλάδα. Θελήσαμε να βρεθούμε δίπλα τους αμέσως μετά την λήξη των περιοριστικών μέτρων. Και το πετύχαμε, φέρνοντάς τα στο επίκεντρο της προσοχής όλων, ακόμη και διεθνώς!

Στις δεκάδες τηλεοπτικές συνδέσεις σε ελληνικά κανάλια, τις εκατοντάδες αναφορές σε δημοσιεύματα όλου του εύρους του παραδοσιακού και ηλεκτρονικού Τύπου, προστέθηκαν τα επιτόπια ρεπορτάζ διεθνών ΜΜΕ, όπως το Associated Press, το Bloomberg, το BBC και το ITV, που επίσης βρέθηκαν δίπλα μας και κατέγραψαν την κοινή δράση +πλευσης και ΕΟΔΥ.

Tους ευχαριστούμε, καθώς έκαναν για τα μικρά και απομονωμένα νησιά μας την καλύτερη διαφήμιση, ακριβώς την στιγμή που ξεκινά μία τουριστική περίοδος πολύ διαφορετική από ό,τι γνωρίζαμε μέχρι σήμερα, απολύτως καθοριστική για την επιβίωση των μικρών οικονομιών τους. Είναι ένα ακόμη σημαντικό κέρδος για τα νησιά μας!

Η +πλευση είναι ήδη στη διαδικασία προσδιορισμού των επόμενων προορισμών που θα περιλάβει μία νέα κοινή δράση με τον ΕΟΔΥ για την θωράκιση των νησιών μας από την πανδημία. Καλύψαμε τη Μήλο, την Κίμωλο, την Φολέγανδρο, την Σίκινο, αλλά στις θάλασσές μας υπάρχουν δεκάδες ακόμη μικρά και απομονωμένα νησιά με στοιχειώδεις μόνο υποδομές Υγείας, που επιβάλλεται να τα αντιμετωπίσουμε ισότιμα με την ηπειρωτική Ελλάδα και χρειάζονται άμεσα ενίσχυση της τουριστικής τους εικόνας μέσα στην πανδημία, πριν ξεκινήσει η περίοδος αιχμής των αφίξεων.Ο εθελοντισμός στις ελληνικές θάλασσες, με το πλούσιο παρελθόν του και το πολυπληθές παρόν του, μπορεί να συμβάλει καθοριστικά σε αυτήν την προσπάθεια. Η +πλευση περιμένει με χαρά να δει και άλλες εθελοντικές ομάδες και πρωτοβουλίες να εντάσσονται στην προσπάθεια που ξεκίνησε στις 25 Μαΐου, ώστε το συντομότερο δυνατόν ο μεγαλύτερος δυνατός αριθμός μικρών και απομονωμένων ελληνικών νησιών να μπορεί να δηλώσει ξεκάθαρα ότι είναι θωρακισμένος από COVID-19, όπως τα μεγάλα νησιά μας και η ηπειρωτική Ελλάδα.

Εμείς ετοιμαζόμαστε ήδη για την επόμενη αποστολή, πάντα απολύτως εθελοντικά και με ίδια μέσα, προσφέροντας χωρίς να επιβαρύνουμε ούτε στο ελάχιστο το κεντρικό κράτος και τις τοπικές κοινωνίες. Θα είναι η σειρά μας να χειροκροτήσουμε άλλους που μπαίνουν στη μάχη του #eimaste_dipla_sas με τον ΕΟΔΥ, ενώ συνεχίζουμε μεθοδικά να αναζητούμε και νέες πρωτοβουλίες και δράσεις, για το αμέσως επόμενο διάστημα, πάντα με αποκλειστικό στόχο το καλύτερο δυνατό για τους νησιώτες μας…

Ετικέτες: