Διατάραξη και κατακερματισμός του οδοστρώματος των εργατικών κατοικιών στα Τάλαντα

Υψηλή επικινδυνότητα για ατυχήματα

  • Δευτέρα, 29 Μαρτίου, 2021 - 06:14

Στην ασφαλτόστρωση του 3ου δρόμου των εργατικών κατοικιών Μεσσαριάς Πάγου, καθώς και στην εγγραφή του έργου στο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης για το τρέχον έτος γνωμοδότησε θετικά το Διοικητικό Συμβούλιο της Κοινότητας Πάγου.

Με έγγραφό τους προς την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, τον Νοέμβριο του 2020, οι κάτοικοι της περιοχής είχαν ζητήσει την επισκευή του συγκεκριμένου δρόμου, που περιλαμβάνει τα σπίτια με αριθμούς 11 έως 28, επισημαίνοντας τα προβλήματα που έχουν προκληθεί λόγω φθοράς του μπετόν.

Σημειώνεται μάλιστα πως οι ανωμαλίες του δαπέδου και τα σίδερα που εμφανίζονται σε διάφορα σημεία στο έδαφος δεν δημιουργούν ένα απολύτως ασφαλές περιβάλλον για τα παιδιά της περιοχής που βγαίνουν στο δρόμο για να απολαύσουν το παιχνίδι τους.

Κατόπιν αυτοψίας που διενεργήθηκε από το Τμήμα Έργων Οδοποιίας, παρατηρήθηκε διατάραξη και κατακερματισμός της επιφάνειας της οδού εκ σκυροδέματος καθώς και τοπικές αστοχίες από υλοποίηση έργων κοινής ωφελείας (ύδρευσης – αποχέτευσης) μιας και δεν αποκαταστάθηκε ολικά η επιφάνεια αλλά κατά τόπους του έργου.

Βάσει των παραπάνω, κρίθηκε απαραίτητη η ασφαλτόστρωση της οδού, συνολικού κόστους 5.500 ευρώ.

Μεταξύ των αιτημάτων που κατά καιρούς έχουν υποβληθεί από τους κατοίκους της περιοχής περιλαμβάνονται η αντικατάσταση των φωτιστικών σωμάτων και η δημιουργία ενός χώρου στάθμευσης.