Αποκόλληση ολόκληρων τμημάτων πεζοδρομίου επί της Γ. Παπανδρέου στην Ερμούπολη

«Ρίζωσε» το πρόβλημα

  • Παρασκευή, 2 Απριλίου, 2021 - 06:14

Το φαινόμενο της αποκόλλησης πλακών σε τμήματα διαφόρων πεζοδρομίων της Ερμούπολης, που έχει προκληθεί από τις ρίζες των δέντρων, έχει πολλάκις αναδειχθεί μέσα από τη συγκεκριμένη στήλη της «Κοινής Γνώμης», καθώς ο βαθμός επικινδυνότητας για τους πεζούς είναι ιδιαίτερα αυξημένος.

Εμφανές είναι, εδώ και χρόνια, το πρόβλημα επί του μεγάλου πεζοδρομίου στην οδό Γεωργίου Παπανδρέου, που συνδέει την περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα με την πλατεία Ηρώων χωρίς να έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι τώρα ουσιαστικές παρεμβάσεις για την αποκατάστασή του.

Η σποραδική και επιδερμική –έως τώρα- αντιμετώπιση του προβλήματος είχε ως αποτέλεσμα τη δραματική επιδείνωσή του, δεδομένου ότι σήμερα δεν παρατηρούνται απλά «ξηλωμένες» πλάκες περιμετρικά των δέντρων, αλλά ολόκληρα τμήματα του πεζοδρομίου σηκωμένα και σπασμένα, κάτι το οποίο θα είχε αποφευχθεί εάν δινόταν η ανάλογη προσοχή και στο συγκεκριμένο σημείο, όπως σε άλλα πιο κεντρικά σημεία της Ερμούπολης.

Η διαιώνιση αυτής της κατάστασης μπορεί να καταστεί μοιραία για πρόκληση πιθανών ατυχημάτων, κυρίως κατά τις βραδινές ώρες, που δεν είναι ορατή η θέση των πλακών, λόγω του χαμηλού φωτισμού. Για μία ακόμη φορά η μέριμνα των αρμοδίων κρίνεται επιβεβλημένη καθώς η ανάπτυξη των δέντρων είναι τέτοια που πολλές φορές αυτά αποκτούν επικίνδυνη κλίση τόσο προς την εσωτερική πλευρά του πεζοδρομίου, όσο προς την πλευρά του δρόμου.