Cyclades Preservation Fund και Βρετανική Πρεσβεία υποστηρίζουν το νέο εγχείρημα για την ενίσχυση της ελληνοβρετανικής συνεργασίας και στον τομέα του περιβάλλοντος

«Πράσινοι εθελοντές» για τις Κυκλάδες

  • Τρίτη, 17 Αυγούστου, 2021 - 06:12

Μία νέα πρωτοβουλία και δράση, ξεκινά με την υποστήριξη του Cyclades Preservation Fund, για την ενίσχυση της αντιμετώπισης των περιβαλλοντικών ζητημάτων στα νησιά των Κυκλάδων, μέσω του εθελοντισμού.

Το «Green Volunteers», είναι ένα πρόγραμμα που επιτρέπει στους ενδιαφερόμενους ενεργούς πολίτες και τη νεολαία να αλληλεπιδρούν με τις τοπικές κοινότητες, σχετικά με τις περιβαλλοντικές προκλήσεις στα νησιά των Κυκλάδων στην Ελλάδα.

Ειδικά φέτος (2021) το πρόγραμμα δίνει προτεραιότητα σε Βρετανούς και Έλληνες (ιδανικά συνδεδεμένους με το Ηνωμένο Βασίλειο) εθελοντές, καθώς εορτάζονται τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης, σηματοδοτώντας τη συμβολή της Βρετανίας στον Ελληνικό Αγώνα.

Μέσω του προγράμματος, οι εθελοντές καλούνται να προσφέρουν περιβαλλοντική εργασία σε συνεργασία με ντόπιους περιβαλλοντικούς οργανισμούς στα νησιά Άνδρο, Νάξο και Σύρο, και ταυτόχρονα να εξοικειωθούν με τον κυκλαδίτικο τρόπο ζωής και τα μοναδικά χαρακτηριστικά του.

Το πρόγραμμα θα επικεντρωθεί σε δύο τομείς προτεραιότητας:

  • Προστασία & Διατήρηση Άγριας Ζωής
  • Βιώσιμη Διαχείριση Αποβλήτων

Σύμφωνα με το μήνυμα του CPF στην επίσημη ιστοσελίδα του ‘Green Volunteers’:

«η ιδέα της δημιουργίας και του συντονισμού ενός μακροπρόθεσμου εθελοντικού προγράμματος για την προστασία και τη βιώσιμη διαχείριση του φυσικού περιβάλλοντος στις Κυκλάδες ήταν το όραμα Cyclades Preservation Fund από την αρχή της δράσης του. Με περισσότερη εμπειρία και κατανόηση των αναγκών των συνεργαζόμενων οργανώσεών μας, έγινε σαφές ότι υπάρχει ανάγκη για εθελοντές να κάνουν τα οράματά τους πραγματικότητα και στη συνέχεια να τους επιτρέψουν να αναπτυχθούν.

Ο κύριος στόχος του Προγράμματος «Κυκλάδες Πράσινοι Εθελοντές», το οποίο υποστηρίζεται οικονομικά από τη Βρετανική Πρεσβεία στην Αθήνα, είναι η παροχή πόρων και βοήθειας για την κάλυψη των πραγματικών αναγκών που έχουν οι νησιώτες των Κυκλάδων.

Ένα εξατομικευμένο εθελοντικό πρόγραμμα, συντονισμένο από το CPF, θα συνεχίσει να υποστηρίζει και να ενδυναμώνει τις τοπικές κοινότητες με περισσότερους πόρους, ενώ θα προσφέρει ευκαιρίες σε πρόθυμους εθελοντές να συμβάλουν για ένα σκοπό ζωτικής σημασίας.

Τέλος, είμαστε πιο χαρούμενοι από ποτέ, που ενθαρρύνουμε το ελληνοβρετανικό εθελοντικό πνεύμα και γιορτάζουμε τα 200 χρόνια από την ελληνοβρετανική αλληλεγγύη. Κλείνοντας, λοιπόν, θα θέλαμε για μια ακόμη φορά να ευχαριστήσουμε τους τοπικούς μας συνεργάτες για την εμπιστοσύνη και την άριστη συνεργασία. Είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές για αυτό που μπορεί να επιτευχθεί με ενέργεια, πάθος και δυναμισμό».

Ετικέτες: