“Η ΡΟΔΙΑΚΗ”

Στο εδώλιο ζευγάρι από τη Λέρο για σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών τους

  • Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου, 2021 - 06:22

Στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Δωδεκανήσου θα αναβιώσει στις αρχές Νοεμβρίου η υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης τριών παιδιών από τους ίδιους τους γονείς τους!

Πρόκειται για μία υπόθεση, η οποία είχε προκαλέσει σοκ και φρίκη στο πανελλήνιο και άρχισε να ξετυλίγεται μετά από καταγγελία που είχε κάνει συγγενικό πρόσωπο στο Αστυνομικό Τμήμα Λέρου το μεσημέρι της Κυριακής 27 Μαΐου 2018.

Η καταγγελία αυτή είχε ως αποτέλεσμα λίγες ώρες αργότερα οι δύο γονείς, ηλικίας σήμερα 55 ετών ο πατέρας και 48 η μητέρα, να συλληφθούν και να παραπεμφθούν στη δικαιοσύνη κατηγορούμενοι για αποπλάνηση ανηλίκου, κατάχρηση σε ασέλγεια, ασέλγεια μεταξύ συγγενών και κατ’ εξακολούθηση ασέλγεια.

Μετά από κάποιες ώρες προανάκρισης ο 55χρονος φέρεται όχι μόνο να παραδέχτηκε τις αισχρές και αδιανόητες πράξεις που έκανε στα τρία από τα τέσσερα στα παιδιά του, αλλά και να τις περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 55χρονος και η σύζυγός του φέρονται να διέπραξαν όλα τα παραπάνω αδικήματα (και σεξουαλικά), το χρονικό διάστημα από την 1η Ιανουαρίου 2015 έως και το τέλος Μαΐου 2018, οπότε και έγιναν όλα γνωστά.

Οι αποτρόπαιες πράξεις τους γίνονταν στην ανήλικη κόρη τους (γεν. στις 17.10.2004) και στον ανήλικο γιο τους (γεν. στις 24.12.2008), καθώς και τον ενήλικο γιο του, ο οποίος πάσχει από ψυχωσική συνδρομή και ήπια προς μέτρια νοητική υστέρηση. Ο μεγαλύτερος γιος, δεν άντεξε την κακοποίηση και είχε φύγει από το σπίτι, ενώ το μικρότερο αγόρι όσο και η αδελφή του είχαν νοσηλευθεί το 2017 σε νοσοκομείο Παίδων με εισαγγελική εντολή.

Παράλληλα την ίδια χρονιά είχαν γίνει δύο καταγγελίες και στο «Χαμόγελο του Παιδιού», όπως ανέφερε σε σχετική ανακοίνωσή του, γεγονότα που αποδεικνύουν ότι υπήρξε ενημέρωση όχι όμως και η αναμενόμενη ευαισθητοποίηση των αρμόδιων υπηρεσιών.

Η προφυλάκιση και η καταδίκη από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου

Την τελευταία μέρα του Μαΐου του 2018 η 48χρονη μητέρα απολογήθηκε στην ανακρίτρια Κω όπου και «έσπασε» τελικά και ομολόγησε τις αποτρόπαιες πράξεις που μαζί με τον 55χρονο σύζυγό της, έκαναν στα παιδιά τους!

Και οι δύο δράστες μετά τις απολογίες τους κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι και πήραν τον δρόμο για τις φυλακές.

Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι παρά τη σοβαρότητα της υπόθεσης, υπήρξε μεγάλη δυσκολία εύρεσης συνηγόρου υπεράσπισης για τους δύο γονείς – δράστες αφού ουδείς από τα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Κω είχε δεχτεί να τους εκπροσωπήσει και να τους υπερασπιστεί.

Έτσι με παρέμβαση της ίδιας της ανακρίτριας Κω για τις απολογίες είχε διοριστεί ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κω κ. Εμμανουήλ Χατζηάμαλλος συνήγορος υπεράσπισης της 48χρονης μητέρας και ο δικηγόρος κ. Αντώνης Ζαμάγιας συνήγορος υπεράσπισης του 55χρονου πατέρα, προκειμένου έτσι να αρθεί το αδιέξοδο στο οποίο είχαν βρεθεί οι διωκτικές αρχές του νησιού.

Ετικέτες: