Έρευνα για την πεζοπορία στην Άνδρο

  • Παρασκευή, 6 Μαΐου, 2022 - 06:13

Οι φίλοι και πεζοπόροι της Άνδρου καλούνται να απαντήσουν σε σχετικό ερωτηματολόγιο, σχετικά με την πεζοπορία στο πιστοποιημένο δίκτυο του νησιού, Andros Routes.

Στο πλαίσιο μεταπτυχιακής έρευνας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, η οποία ήλθε ως συνέχεια διάλεξης που δόθηκε τον περασμένο Απρίλιο για το εγχείρημα Andros Routes και τα μονοπάτια της Άνδρου, στο πλαίσιο του μαθήματος “Ανάπτυξη και Διοίκηση Ειδικών και Εναλλακτικών Μορφών Τουρισμού” του Πανεπιστημίου Αιγαίου, ύστερα από πρόσκληση της υπεύθυνης καθηγήτριας κυρίας Άννας Κυριακάκη, δημιουργήθηκε σχετικό ερωτηματολόγιο, το οποίο διατίθεται στη σελίδα του Andros Routes στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η πεζοπορία ως εναλλακτική  μορφή τουρισμού

Σε όλο το κόσμο οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού κερδίζουν συνεχώς έδαφος. Η πρόταση της πεζοπορίας, ως μορφής εναλλακτικού τουρισμού,  νοηματοδοτεί με ξεχωριστό τρόπο την περιήγηση σ’ ένα τόπο, μιας και τον μαθαίνεις πραγματικά, μόνο όταν τον περπατάς.

Δεν είναι όμως μόνο αυτό, η πεζοπορία ευεργετεί πολλαπλά τα σώματα και τις ψυχές… φαίνεται πως όσο πληθαίνουν τα βήματα οι ψυχές ηρεμούν, σα να είναι τα χαλίκια που κλωτσούν τα παπούτσια μας οι έννοιες που φεύγουν μακριά.

Η πεζοπορία τα τελευταία χρόνια στην Άνδρο αποτελεί μια από τις πιο δημοφιλείς δραστηριότητες για τους επισκέπτες και σιγά σιγά και τον ντόπιο πληθυσμό.

Μια έρευνα για την πεζοπορία στην Άνδρο

Σύμφωνα με τη σχετική αναφορά του Andros Routes, «πολύ θα θέλαμε να μάθουμε περισσότερα για τους ανθρώπους που επέλεξαν να βαδίσουν την Άνδρο. Τους άρεσε; Τι ίχνη άφησαν πίσω τους στο νησί μας; Τι εντυπώσεις μετέφεραν στον περίγυρο τους; Ξαναέρχονται; Τι τους κάνει εντύπωση, θετική ή αρνητική;».

Το ερωτηματολόγιο που προτείνεται να συμπληρωθεί απευθύνεται σε όσους έχουν επισκεφτεί την Άνδρο και έχουν συμμετάσχει σε δραστηριότητες πεζοπορίας, είτε διαθέτουν εξοχικές κατοικίες στο νησί, είτε είναι αμιγώς επισκέπτες.

Πάρτε μέρος στην έρευνα ΕΔΩ (πάνω δεξιά μπορείτε να επιλέξτε γλώσσα ΕΝ ΕΛ)

Η ταυτότητα της έρευνας που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του  του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Στρατηγική Διοίκηση Τουριστικών Προορισμών και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας» του Πανεπιστημίου Αιγαίου, από την κυρία Κορνηλία Καψύλη, έχει ως στόχο τη διερεύνηση των διαρθρωτικών σχέσεων μεταξύ των εκτιμήσεων των πεζοπόρων για τους παράγοντες έλξης, την ικανοποίηση και την αφοσίωση στον προορισμό για την περίπτωση του πεζοπορικού τουρισμού στην Άνδρο.

Η συμπλήρωση του σχετικού ερωτηματολογίου διαρκεί λιγότερο από 10 λεπτά. Η ομάδα του Andros Routes σημειώνει κλείνοντας, πως «Η γνώμη σας είναι εξαιρετικά σημαντική και θα συμβάλλει στην αναγνώριση των αναγκών, των αναζητήσεων, της ικανοποίησης των πεζοπόρων αλλά και της αξιολόγησης του πεζοπορικού τουρισμού στο νησί της Άνδρου με απώτερο σκοπό τη βελτίωση των πεζοπορικών διαδρομών και των τουριστικών δραστηριοτήτων που παρέχονται».

Η συμπλήρωση των ερωτήσεων είναι ανώνυμη και τα αποτελέσματα της έρευνας θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για ερευνητικούς σκοπούς.

Ετικέτες: