Η Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ. για την πανελλαδική απεργία της 9ης Νοεμβρίου

  • Τρίτη, 8 Νοεμβρίου, 2022 - 13:02

Oι εργαζόμενοι στο δημόσιο βιώνουμε καθημερινά μαζί με τον λαό της χώρας, την λεηλάτηση των υπηρεσιών που παρέχονταν από το δημόσιο από τις πολιτικές του «επιτελικού κράτους», που τις προσφέρουν βορά στο ιδιωτικό κεφάλαιο, την διάλυση του κοινωνικού κράτους, την άλωση των εργασιακών σχέσεων (με ένα τεράστιο ποσοστό των εργαζόμενων στο δημόσιο τομέα αυτή την στιγμή να εργάζεται με ελαστικές σχέσεις εργασίας), την διάλυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, της Δημόσιας Εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων, το ξεπούλημα των βασικών υποδομών της χώρας σε ιδιώτες, την πλήρη εμπορευματοποίηση των δημόσιων κοινωνικών αγαθών της υγείας, της παιδείας, της κοινωνικής ασφάλισης, της ενέργειας, των μεταφορών, του νερού.

Ως μηχανικοί του δημοσίου, 12 χρόνια τώρα, όχι μόνο δεν είχαμε καμιά αύξηση στον μισθό μας, αλλά μόνο περικοπές που έφτασαν στο 40%, στα χρόνια των μνημονίων, ιδιαίτερα για τους νέους συναδέλφους. Ζούμε τα αποτελέσματα του χρηματιστηρίου και της «απελευθέρωση» της αγοράς ενέργειας, της πολιτικής της πανάκριβης πράσινης μετάβασης και της απαξίωσης των εγχώριων πηγών, τα αποτελέσματα της Ρωσικής εισβολής και του πολέμου στην Ουκρανία που πέρα από την περαιτέρω εκτόξευση της τιμής του φυσικού αερίου, τώρα  μπαίνει σε νέα φάση ακόμα πιο επικίνδυνης εξέλιξης, ακόμα και πυρηνικού ολέθρου, της ενεργής εμπλοκής της χώρας μας και των ανταγωνισμών για το μοίρασμα των αγορών ΗΠΑ-ΕΕ απ’ την μια και Ρωσίας και Κίνας απ’ την άλλη.

Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί. Δεν θα δεχτούμε να συνεχίσουμε να πληρώνουμε εμείς τις τεράστιες αυξήσεις στο ρεύμα, στο πετρέλαιο, στο φυσικό αέριο, στο ψωμί και σε όλα τα είδη λαϊκής ανάγκης.

Καλούμε τους συναδέλφους/ ισσες να συμμετέχουν μαζικά στη ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ της 9ης του Νοέμβρη που γίνεται από το σύνολο των εργαζομένων σε Δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, που έχει ως στόχο να θέσει τέρμα σε αυτή την πολιτική.

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

 Αυξήσεις στους μισθούς μας, άμεσα, τουλάχιστον ίσες με την αύξηση του πληθωρισμού και σύμφωνα με τις διεκδικήσεις μας (5ετία σπουδών, integrated master κλπ)

 Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης από 01/01/21 όπως έγινε και στον ιδιωτικό τομέα

 Ξεπάγωμα της διετίας 2016 – 17

 Αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ, με προσαύξηση 3.000 € για κάθε τέκνο

 Επαναφορά 13ου – 14ου μισθού

 Αύξηση και επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας. Καμία περικοπή του.

Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ. Αττικής

Τμήμα Κυκλάδων

ΕΝΩΣΕΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ

 Τροποποίηση του θεσμικού πλαισίου για τις μετακινήσεις των υπαλλήλων – αναπροσαρμογή χιλιομετρικής αποζημίωσης, αύξηση των ημερών μετακίνησης εκτός έδρας

 Αλλαγή του άρθρου 32 του ν. 4483/17 «παροχή κινήτρων σε εργαζόμενους από ΟΤΑ ορεινών και νησιωτικών περιοχών» ώστε να γίνει υποχρεωτική και όχι να είναι προαιρετική η παροχή κινήτρων παραμονής στις νησιωτικές περιοχές και αποδέσμευση από τα πληθυσμιακά όρια.

 Διπλασιασμό του επιδόματος των απομακρυσμένων – παραμεθορίων περιοχών, όπως ορίζεται στην παρ. 1 του άρθρου 19 του ν. 4354/2015.

 Υπογραφή Ειδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (Ε.Σ.Σ.Ε.)

 Άμεση υλοποίηση προσλήψεων μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν τα χιλιάδες κενά που υπάρχουν στο Δημόσιο.

 Στήριξη του ΕΣΥ με γενναία χρηματοδότηση. Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας και στα σχολεία. Μείωση του αριθμού των μαθητών στο 1:15. Όχι στις απολύσεις και στις αναστολέςεργασίας του προσωπικού

 Κατάργηση του Νόμου Χατζηδάκη (Ν4808/21) για τα εργασιακά, καθώς και κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων

 Γενναία μείωση και πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, του φυσικού αερίου, πετρελαίου και βενζίνης.

Για τη Σύρο συγκέντρωση στις 10:30 π.μ. στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου.