Ρέντη: Σε εξωνεφρική αιμοκάθαρση υποβάλλεται ο 31χρονος αστυνομικός

  • Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου, 2023 - 09:15

Μάχη για τη ζωή του εξακολουθεί να δίνει ο 31χρονος αστυνομικός που τραυματίστηκε από ναυτική φωτοβολίδα στα επεισόδια της περασμένης Πέμπτης στον Ρέντη.

Ο αστυνομικός είναι διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του Γενικού Κρατικού Νίκαιας και η κατάσταση της υγείας του παραμένει πολύ κρίσιμη.

Εκτός από τον ακρωτηριασμό του τραυματισμένου ποδιού του, οι γιατροί στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, προχώρησαν, σύμφωνα με το Mega, σε εξωνεφρική αιμοκάθαρση.

Ο 31χρονος παραμένει σε φαρμακευτική καταστολή, και οι γιατροί δεν έχουν δώσει ακόμα την εντολή να αρχίσει η σταδιακή αφύπνισή του από το κώμα στο οποίο βρίσκεται.

Συγκλονιστική είναι η περιγραφή διμοιρίτη για τον τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού.

Περιγράφει λεπτό προς λεπτό πώς συνέβησαν τα γεγονότα, πώς έσωσαν τον άτυχο αστυνομικό από το «πεδίο των μαχών» παρέχοντάς του τις πρώτες βοήθειες, καθώς η περιοχή είχε μετατραπεί σε εμπόλεμη ζώνη, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην δεύτερη επίθεση που ακολούθησε, μετά τη ναυτική φωτοβολίδα, η οποία επιδείνωσε την κατάσταση.

Ο διμοιρίτης παρομοιάζει το κλίμα που υπήρχε στα επεισόδια της νύχτας της 7ης Δεκεμβρίου με πολεμικό σκηνικό και σημειώνει πως είναι η πρώτη φορά που αντικρίζει κάτι τέτοιο.

«Βλέπαμε την ανάφλεξη στο πόδι του, της ναυτικής φωτοβολίδας, πώς τη ζούσε. Ήταν αξιοπρεπέστατος, ούτε ούρλιαζε, ούτε φώναζε, ούτε τίποτα μόνο παρακαλούσε να βγάλουμε από πάνω του αυτό το υλικό. Ήρθε πιο ψύχραιμος συνάδελφος, αμέσως με το γάντι που είχε το αντίστοιχο, τράβηξε τα 3/4 της φωτοβολίδας. Έμεινε όμως ένα μέρος μέσα. Αμέσως προσπάθησα με το γάντι το δικό μου να το βγάλω αλλά έβγαζα μόνο αίμα πάνω στην πληγή» ανέφερε αρχικά.

«Αφού είχε δεχθεί την φωτοβολίδα τη ναυτική, προτιμήσαμε να τον βάλουμε στο έδαφος για να παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Αφού τον βάζουμε ήρθε και η εκρηκτική μολότοφ στο δεξί πόδι όπου αυτή μας έλουσε όλους όσοι ήμασταν εκεί. Και εκεί, λοιπόν, ο συνάδελφος έπαθε εσωτερική αιμορραγία. Έχουμε 2 εγκληματικές πράξεις εδώ. Η μία είναι η φωτοβολίδα και η δεύτερη, έχουμε μια εκρηκτική μολότοφ» καταγγέλλει ο διμοιρίτης.