Εισροή υδάτων σε Ι/Φ-ΚΑΤ σκάφος στη Σίφνο

  • Τρίτη, 1 Σεπτεμβρίου, 2020 - 13:51

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Σίφνου, για εισροή υδάτων στο Ι/Φ-ΚΑΤ σκάφος ''ΚΟΡΑΝΑ'' σημαίας Γαλλίας, με δύο (02) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, καλά στην υγεία τους, στη θαλάσσια περιοχή 09ν.μ βόρεια ν. Σίφνου.

Άμεσα στην περιοχή μετέβη το Ε/Π-Α/Κ σκάφος ''ΚΑΠΕΤΑΝ ΑΝΤΩΝΗΣ'' Ν.Μ. 17, με επιβαίνοντες στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, καθώς και περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς. Το εν λόγω σκάφος εντοπίστηκε στον όρμο ''ΧΕΡΡΟΝΗΣΟΥ'' ν. Σίφνου, όπου είχε προσορμίσει με ιδία μέσα και διαπιστώθηκε ότι είχε προσαράξει στην ανωτέρω περιοχή.

Από το περιστατικό διαπιστώθηκε ρήγμα στο μπροστινό τμήμα του δεξιού πλωτήρα και του δεξιού άξονα του τιμονιού στο πίσω μέρος του σκάφους, με αποτέλεσμα την εισροή υδάτων, ενώ δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Λιμενικό Σταθμό Σίφνου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΚΟΡΑΝΑ'', μέχρι την αποκατάσταση των ζημιών και την προσκόμιση πιστοποιητικών αξιοπλοΐας. από τον αναγνωρισμένο οργανισμό που το παρακολουθεί, ενώ από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σίφνου ποντίστηκε, προληπτικά, πλωτό φράγμα περιμετρικά του σκάφους.