«ΠΑΤΡΙΣ» ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Έσφαξε τη μάνα του και μαχαίρωσε την αδερφή του

  • Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου, 2020 - 06:31

Τα ουρλιαχτά και οι εκκλήσεις για βοήθεια που ακούστηκαν χθες το μεσημέρι από το διαμέρισμα του  δευτέρου ορόφου  στο Ατσαλένιο αποκάλυψαν την οικογενειακή τραγωδία που από χθες συγκλονίζει το Ηράκλειο.

Δύο γυναίκες μαχαιρωμένες καλούσαν σε βοήθεια, προκειμένου να γλιτώσουν από τις μαχαιριές που τους κατάφερε ο δράστης. Ο άνθρωπος αυτός έστρεψε το μαχαίρι και το κάρφωσε πολλές φορές στη μάνα και στη δίδυμη αδερφή του, υπάλληλο του ΙΚΑ.

Η 85χρονη γυναίκα είχε δεχτεί, σύμφωνα με πληροφορίες από το Βενιζέλειο νοσοκομείο, περίπου 20 μαχαιριές και τελικώς υπέκυψε στα πολλά τραύματά της χθες το απόγευμα. Στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε έγινε μία πρώτη προσπάθεια στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών να αντιμετωπιστούν τα τραύματά της μέχρι να μεταφερθεί στο χειρουργείο.

Δυστυχώς, όμως, ήταν τόσο σοβαρά (είχε δεχτεί μαχαιριά και στο μάτι) που δεν πρόλαβε καν να μπει στο χειρουργείο.

Άλλες τόσες μαχαιριές έχει δεχτεί και η κόρη της, η οποία νοσηλεύεται στη χειρουργική κλινική του νοσοκομείου.

Στη ΜΕΘ του νοσοκομείου νοσηλεύεται και ο 51χρονος δράστης, ο οποίος κατανάλωσε μεγάλη ποσότητα ψυχοφαρμάκων, ενώ φέρεται να προσπάθησε και να αυτομαχαιρωθεί, έχοντας σημάδια στην αριστερή πλευρά του σώματός του, κάτω από το στήθος.

«Τι έκανες ρε Μάνο, τι έκανες ρε μ…»

Η φασαρία που ακούστηκε από τον δεύτερο όροφο του κτηρίου- το διαμέρισμα που μένει η υπάλληλος του ΙΚΑ –  δεν ανησύχησε αρχικά τους κατοίκους της οδού Μπετεινάκη, οι οποίοι κατάλαβαν ότι κάτι σοβαρό συμβαίνει μόνο όταν άκουσαν την 51χρονη να φωνάζει «τι έκανες ρε Μάνο, τι έκανες ρε μ…». Λίγα λεπτά μετά ακούστηκε και η φωνή της άτυχης ηλικιωμένης να λέει «αίματα».

 

Η Αστυνομία ενημερώθηκε από τους αυτήκοους μάρτυρες, έφτασε λίγα λεπτά μετά και βρήκε την πόρτα κλειδωμένη. Σύμφωνα με περιγραφές αυτοπτών μαρτύρων, ένας αστυνομικός πάτησε το κουδούνι και από το θυροτηλέφωνο, όπως εκτιμάται, η αδερφή του δράστη άνοιξε την πόρτα στους αστυνομικούς.

Άνδρες της ΕΛΑΣ ανέβηκαν στο διαμέρισμα του β’ ορόφου  και είδαν τις δύο γυναίκες μέσα σε μία λίμνη αίματος.

Η 85χρονη Μαρία Γ. κατέβηκε με τη βοήθεια ενός καροτσιού και μετά σε ένα φορείο επιβιβάστηκε στο ασθενοφόρο. Ήταν ζωντανή όταν παραλήφθηκε από το πλήρωμα του ΕΚΑΒ.

Η κόρη της, πνιγμένη όπως και η μάνα μέσα στα αίματα, κατέβηκε με τη βοήθεια των διασωστών που τη βοήθησαν να περπατήσει και επιβιβαστεί στο ασθενοφόρο που τη μετέφερε στο εφημερεύον νοσοκομείο.

Ο 51χρονος μητροκτόνος όταν αστυνομικοί τον κατέβασαν από το διαμέρισμα φαινόταν χαμένος.

Ενδεχομένως από τα χάπια που είχε καταναλώσει. Είχε κι εκείνος αίματα στα ρούχα και αρχικά έγινε προσπάθεια να επιβιβαστεί σε ένα περιπολικό, όμως τελικώς μεταφέρθηκε κι εκείνος με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο.

Ήταν ήσυχος

Ο 51χρονος Μανόλης,  σύμφωνα με πληροφορίες, είναι ένας άνθρωπος που όπως περιέγραφαν γείτονές του δεν δημιουργούσε προβλήματα. Πήγαινε τα σκουπίδια, καλημέριζε τους γείτονές του και συνήθιζε κάποιες φορές να ακούει δυνατά μουσική ακατάλληλες ώρες.

Όμως όλοι όσοι τον ήξεραν έλεγαν ότι πρόκειται για έναν άνθρωπο που δεν ενοχλεί σε γενικές γραμμές. Εξαίρεση το τελευταίο διάστημα που οι φωνές του ακούγονταν όλο και περισσότερο, σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής.

Ζούσε με τη μητέρα του στο διαμέρισμα του πρώτου ορόφου της οικογενειακής πολυκατοικίας.

Τον φρόντιζε όσο μπορούσε, αν και η ίδια αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας.

Θάνος Περβολαράκης