«ΠΑΤΡΙΣ» ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Όπλα έψαχναν, 720.000 ευρώ βρήκαν στο λεβητοστάσιο 55χρονου

  • Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου, 2020 - 06:24

Με την συνδρομή των αρμόδιων ελεγκτικών μηχανισμών η ΕΛΑΣ θα αναζητήσει την άκρη του νήματος ως προς τη νομιμότητα του  χρηματικού ποσού των 720.000 ευρώ που βρέθηκαν  στο χώρο του λεβητοστασίου, στην οικία 55χρονου ελεύθερου επαγγελματία, στο Ηράκλειο. Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν πως με εισαγγελική εντολή θα συνεχιστεί η προανάκριση της υπόθεσης από την Ασφάλεια Ηρακλείου.

Προφανώς και ο ίδιος ο ιδιοκτήτης στο πλαίσιο του διενεργούμενου ελέγχου θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις αλλά και να προσκομίσει παραστατικά  σχετικά με τη νομιμότητα των χρημάτων, η αλήθεια όμως είναι ότι αστυνομικοί του ΤΑΕ Ηρακλείου  που συμμετείχαν στην επιχείρηση δεν πίστευαν στα μάτια τους.

Η αστυνομική επιχείρηση έγινε μετά από πληροφορίες για την κατοχή παράνομου οπλισμού. Αστυνομικοί βρήκαν κάποια όπλα, όμως δεν περίμεναν να …ανακαλύψουν τόσες εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Ο 55χρονος, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος, φέρεται να υποστηρίζει ότι διαθέτει τα παραστατικά εκείνα που αποδεικνύουν τη νομιμότητα των χρημάτων.

Μεταξύ αυτών υπάρχει και παραστατικό για την ανάληψη ενός πολύ μεγάλου ποσού από τράπεζα την περίοδο της κρίσης. Επιπρόσθετα αναφέρεται ότι η επαγγελματική δραστηριότητα του 55χρονου και της οικογένειας του επίσης δικαιολογεί την «εισροή» τόσων χρημάτων σε βάθος χρόνου.