Σύρος: Διαμαρτυρία για τον βαρύ τραυματισμό αστυνομικού στα επεισόδια στου Ρέντη

  • Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου, 2023 - 14:33

Συμβολική συγκέντρωση διαμαρτυρίας με φόντο τον βαρύτατο τραυματισμό αστυνομικού στα επεισόδια στου Ρέντη, πραγματοποίησαν σήμερα τα μέλη της Ένωσης Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου στη Σύρο, ενώνοντας τη “φωνή” τους με την αγανάκτηση χιλιάδων αστυνομικών πανελλαδικά που παραμένουν σοκαρισμένοι από τη δολοφονική επίθεση.

“Η σκληρή πραγματικότητα όπως διαμορφώθηκε με τον βαρύτατο τραυματισμό του συναδέλφου Γεωργίου Λυγγερίδη κατόπιν της δολοφονικής επίθεσης την οποία δέχθηκε την ώρα του καθήκοντος, μας αναγκάζει να προβούμε σε κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας”, ανέφεραν στη σχετική ανακοίνωσή τους, αλλά και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν σήμερα το μεσημέρι (14.00) στα γραφεία της Αστυνομίας στη Σύρο.

Φωνάζοντας “Ως εδώ”, οι αστυνομικοί εξέφρασαν σε κάθε τόνο την ανάγκη να σταματήσει να μολύνει τον αθλητισμό και την κοινωνία ο χουλιγκανισμός οπαδών ομάδων, οι οποίοι δυστυχώς, δεν διστάζουν να προβούν σε ακραίες επιθέσεις κατά αστυνομικών.

Σημειώνεται πως, παρόμοια κινητοποίηση έγινε σήμερα και στις άλλες δύο έδρες των Διευθύνσεων Αστυνομίας του Νοτίου Αιγαίου, στους ανοικτούς χώρους των Αστυνομικών Μεγάρων και συγκεκριμένα στη Ρόδο (12.00) και στην Κω (14.00).

Αναλυτικά τα αιτήματα και οι δηλώσεις του εκπροσώπου της Ένωσης, στην έντυπη έκδοση της "Κοινής Γνώμης".