Μήνυμα Καθολικού Επισκόπου Σύρου για τις σχολικές εξετάσεις 2018

"Η τοπική μας Εκκλησία προσεύχεται για όλους σας"

  • Δευτέρα, 21 Μαΐου, 2018 - 13:39

Καλή επιτυχία εύχεται ο Καθολικός Επίσκοπος Σύρου Σεβ. π. Πέτρος Στεφάνου, στους μαθητές και τις μαθήτριες οι οποίοι θα εξεταστούν τόσο σε τοπικό, όσο και σε πανελλαδικό επίπεδο, προκειμένου να καταφέρουν να υλοποιήσουν τους μελλοντικούς στόχους τους.

"Αγαπητοί μου μαθητές και μαθήτριες,

Πλησιάζει η περίοδος των εξετάσεων, αποφασιστική και κοπιαστική για όλους σας, αφού  κατ΄ αυτήν αντιμετωπίζετε την αξιολόγηση της προσπάθειας που καταβάλατε  στη διάρκεια ολόκληρης της σχολικής χρονιάς.

Σ΄ αυτή την ιδιαίτερη στιγμή του σχολικού σας προγράμματος, επιθυμώ να βρίσκομαι κοντά σας με τη σκέψη μου, αλλά κυρίως με την προσευχή μου, για να στηριχτεί ευεργετικά η φιλότιμη προσπάθεια όλων σας.

Με το   αγαθό της γνώσης και της αγωγής που έχετε το προνόμιο να διαχειρίζεσθε, αλλά και  την επιμέλεια  και την υπευθυνότητα που ο καθένας και η καθεμιά σας καλείστε να επιδεικνύετε, μπορείτε να πετύχετε τους στόχους σας,  που από  την αρχή του σχολικού έτους εσείς οι ίδιοι θέσατε για τον εαυτό σας.

Αγαπητοί μου τελειόφοιτοι,

Εσείς δεχθείτε μια ξεχωριστή σκέψη, με όλη τη θέρμη του πατρικού ενδιαφέροντός μου, για την ιδιαίτερα απαιτητική δοκιμασία των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Εύχομαι στον καθένα σας να είναι καρποφόρα η προσπάθειά σας, αντάξια του κόπου, της επιμονής, της προσήλωσης και της επιμέλειας που επιδείξατε σε όλη τη διάρκεια της σχολικής προετοιμασίας.

Αγαπητοί μου γονείς,

Είμαι βέβαιος για τη συμπαράστασή σας στον «καλό αγώνα» των παιδιών σας! Στηρίξτε τα και καθοδηγείστε τα να κάνουν σωστές επιλογές και σταθείτε δίπλα τους σ΄αυτή τη σημαντική περίοδο για τη ζωή τους, όχι όμως απαραίτητα καθοριστική για το μέλλον τους… Αυτό που καθορίζει το μέλλον είναι η προσήλωση σε υψηλούς στόχους οι οποίοι,  εφόσον τους υπηρετούμε με συνέπεια, θα μας οδηγήσουν στο αποτέλεσμα που προσδοκούμε και οι εξετάσεις είναι μόνο ένα μικρό μέρος αυτής  της προσπάθειας, που συνεχίζεται  «δια βίου».

Η τοπική μας Εκκλησία προσεύχεται για όλους αυτούς τους σκοπούς και εγώ ο ίδιος, προσωπικά, απευθύνω ιδιαίτερα  τη θερμή ικεσία  μου στην Παναγία, μητέρα της Καλής Ελπίδας, να μεσιτεύει στο Μονογενή Γιο της και κύριό μας Ιησού Χριστό, να ευλογήσει την προσπάθεια όλων σας ,αλλά και  όσων κοπιάζουν για τη γνώση και τη μόρφωση των νέων παιδιών".