Ο Λόγος του Κυρίου από την Καθολική Εκκλησία Σύρου

“Είμαστε φως”

  • Σάββατο, 8 Φεβρουαρίου, 2020 - 12:08

Την ευαγγελική περικοπή που αποτελεί συνέχεια των Μακαρισμών και της “επί του Όρους ομιλίας του Κυρίου” αναλύει στη σημερινή διαδικτυακή εκπομπή “Ο Λόγος του Κυρίου” ο π. Γιάννης Μαραγκός.

Στην πρώτη του επιστολή, ο απόστολος Ιωάννης διακηρύττει ότι ο Θεός είναι φως. Στο σημερινό ευαγγέλιο θα ακούσουμε τον Ιησού, ολοκληρώνοντας την ομιλία του στο όρος (Μακαρισμοί) να λέει στους μαθητές του, “εσείς είστε το φως του κόσμου”. Ας ακούσουμε πώς μας μεταφέρει τα λόγια του Ιησού ο ευαγγελιστής Ματθαίος.

“Τον καιρό εκείνο είπε ο Ιησούς στους μαθητές του: Εσείς είστε το αλάτι της γης. Αλλά αν το αλάτι χάσει τη γεύση του, με τι θα αλατιστεί; Δεν χρησιμεύει πια σε τίποτα, παρά μόνον να πεταχτεί έξω και να καταπατηθεί από τους ανθρώπους. Εσείς είστε το φως του κόσμου. Δεν μπορεί μία πόλη να κρυφτεί όταν βρίσκεται πάνω σε βουνό. Ούτε ανάβουν ένα λυχνάρι και το τοποθετούν κάτω από το μόδιο. Αλλά το θέτουν πάνω στον λυχνοστάτη και λάμπει σε όσους βρίσκονται στο σπίτι. Έτσι να λάμψει και το δικό σας φως ενώπιον των ανθρώπων. (...)”.