Μήνυμα του συνδυασμού "Αναγέννησί μας" για τον θάνατο του Μακαριστού Καθολικού Επισκόπου πρώην Σύρου, Φραγκίσκου Παπαμανώλη

"Υπήρξε εξόχως χαρισματική προσωπικότητα που διακόνησε την τοπική Καθολική Εκκλησία"

  • Τρίτη, 3 Οκτωβρίου, 2023 - 08:35

Μήνυμα του συνδυασμού "Αναγέννησί μας" για τον θάνατο του Μακαριστού Καθολικού Επισκόπου πρώην Σύρου, Φραγκίσκου Παπαμανώλη. 

"Με οδύνη πληροφορηθήκαμε πως σήμερα, Δευτέρα 2/10/2023, πέρασε στην αιωνιότητα ο Μακαριστός Καθολικός Επίσκοπος  πρώην Σύρου, Θήρας και Αποστολικός Τοποτηρητής Κρήτης, Φραγκίσκος Παπαμανώλης, ένας σπουδαίος Ιεράρχης της Καθολικής Εκκλησίας.   

Μια εξόχως χαρισματική προσωπικότητα, η οποία διακόνησε την Τοπική Καθολική Εκκλησία με αγάπη, πραότητα, ενωτική διάθεση, συνεχές ενδιαφέρον, έργο και φροντίδα για όλο τον κόσμο. Η απλότητά και η γαλήνια προσέγγισή του, άγγιζε πάντα τις καρδιές όλων μας, ενώ ο λόγος του για όλα τα θέματα, μας επιβεβαίωνε αδιαλείπτως, πως ήταν πραγματικά  ένας χαρισματικός «εργάτης» στον Αμπελώνα του Κυρίου.

Ο κ. Αλέξανδρος Αθανασίου,  επικεφαλής και υποψήφιος Δήμαρχος Σύρου- Ερμούπολης,  το σύνολο των υποψηφίων δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων, όπως επίσης και όλα τα μέλη και υποστηρικτές του συνδυασμού «Αναγέννησί μας», εκφράζουν τα ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους του.

Από σήμερα, ο Παράδεισος είναι πλουσιότερος και η Προσευχή όλων μας, συνοδεύει και συντροφεύει τον αγαπητό μας Πατέρα στην ανάπαυση της ψυχής του". 

Φωτογραφία: Ο Μακαριστός Καθολικός Επίσκοπος πρώην Σύρου, Φραγκίσκος Παπαμανώλης, στη φετινή Ευλογία των Αγίων Ελαίων στον Ιερό Ναό Ευαγγελίστριας Ερμουπόλεως, τη Μεγάλη Τετάρτη, 12/04/2023.