Ανακοίνωση Σ.Β.Ε.Ν.Ν.Α.Μι.Κ

Αντιδρούν στην αξιολόγηση

  • Τρίτη, 27 Μαΐου, 2014 - 06:10

Το Σωματείο βάσης εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου και Κέντρου Υγείας Νάξου, Αμοργού και Μικρών Κυκλάδων επαναφέρει το θέμα αξιολόγησης του προσωπικού.

Με ανακοίνωσή του, το Σωματείο τονίζει ότι η παράταση που δόθηκε από τη Κεντρική Εξουσία έγινε σκόπιμα λόγω της εκλογικής διαδικασίας καθώς βοηθήθηκε ότι η εφαρμογή της αξιολόγησης θα επέφερε αρνητικές συνέπειες στα εκλογικά αποτελέσματα. Παράλληλα η παράταση αποφασίστηκε, λόγω των καθολικών αντιδράσεων των εργαζομένων που καταδίκαζαν το συγκεκριμένο μέτρο μέσα από τις γενικές συνελεύσεις των σωματείων. Άλλωστε η πάγια άποψη των εργαζομένων είναι ότι η αξιολόγηση οδηγεί ξεκάθαρα στην κατάργηση μονιμότητας στον δημόσιο τομέα.

Στη συνέχεια το σωματείο αναφέρει ότι η ΑΔΕΔΥ και η ΠΟΕΔΗΝ με τη σειρά τους έχουν πράξει επανειλημμένα τα άκρως απαραίτητα για το μείζον θέμα, καταδικάζοντας το μέτρο είτε μέσα από τη συλλογή υπογραφών, είτε μέσα από εξώδικα και κινητοποιήσεις χωρίς κανένα αποτέλεσμα καθώς τη λύση δεν θα δώσει η συλλογή υπογραφών αλλά η μάχη από τη βάση των εργαζομένων, μια μάχη ανατροπής και κατάργησης του μέτρου ''έκτρωμα''.

Παράλληλα, επισήμαναν ότι στο σημείο που έχουν οδηγηθεί τα πράγματα θα πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα και με συνείδηση να αντιμετωπιστεί ένα ''αδίστακτο και αδηφάγο'' κράτος που λειτουργεί υποτακτικά στους δανειστές και εφαρμόζει κάθε νόμο που του επιβάλλουν Τρόικα και Ευρωπαϊκή ¨Ενωση, αδιαφορώντας για το αντίκτυπο που έχει στην κοινωνία και το ανθρώπινο δυναμικό.

Οι εργαζόμενοι του Σ.Β.Ε.Ν.Ν.Μι.Κ θα πρέπει να παραδειγματιστούν από τις καθαρίστριες του υπουργείου οικονομικών, οι οποίες μετά από οκτώ μήνες συνεχόμενου αγώνα στο δρόμο δικαιώθηκαν δια της νόμιμου οδού με αποτέλεσμα να αποφασισθεί από τις δικαστικές αρχές η επαναπρόσληψη τους. Αν και το κράτος απαξίωσε την απόφαση αυτή, σημαντικό είναι το γεγονός ότι ο αγώνας των καθαριστριών δίνει το έναυσμα να αγωνιστούν όλοι οι εργαζόμενοι και να ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο.

Μεταξύ άλλων, το σωματείο κατά την ανακοίνωση του κάνει γνωστό ότι σκοπεύει να αγωνιστεί αποφασιστικά προκειμένου να καταργηθούν οι διατάξεις του νόμου περί αξιολόγησης, να μην συμμετάσχει στη διαδικασία αξιολόγησης κανένας εργαζόμενος καθώς και ότι συμφωνεί με τις αποφάσεις της ΑΔΕΔΥ. Για το λόγο αυτό, υπογράφει το κείμενο της περί αντίστασης στο ''κοινωνικό εργασιακό κανιβαλισμό''.

Τέλος στη περίπτωση που εφαρμοσθεί η διαδικασία αξιολόγησης καλεί την ΑΔΕΔΥ να κηρύξει απεργία διαρκείας και ζητάει από όλους τους θιγόμενους από την αξιολόγηση φορείς να συμμετάσχουν σε ένα μαζικό κίνημα αντίδρασης.

 

Ετικέτες: