Σωματείο Ατόμων με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες Πειραιά "Μα...ζει"

"Δεν περισσεύει κανείς στη ζωή"

Περίπτερο του Σωματείου ΑμεΑ και πρώτου Κοινωνικού Συνεταιρισμού Ένταξης Νέων με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στον Πειραιά “Μα...Ζει” λειτουργεί τις τελευταίες ημέρες στην πλατεία Μιαούλη στην Ερμούπολη, με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του συριανού κοινού. Αξιοποιώντας τις γνώσεις που τους προσέφερε το Ειδικό Επαγγελματικό Εκπαιδευτήριο Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Πειραιά, νέοι άνθρωποι, ηλικίας 19 έως 30 ετών προσπαθούν μέσα από στο σωματείο να γίνουν ουσιαστικοί και ενεργοί πολίτες, με “όπλα” την αυτοεκτίμηση και τον αυτοσεβασμό.

Μετά την ολοκλήρωση της ειδικής αγωγής έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε ειδικά εργαστήρια, διάρκειας πέντε χρόνων, μέσα από τα οποία μαθαίνουν να δουλεύουν το ξύλο, τον πηλό και το σίδερο. “Δημιουργήσαμε το σωματείο, διότι μετά το σχολείο, το κράτος δεν έχει προβλέψει τίποτα για αυτή την ευπαθή κοινωνική ομάδα”, δηλώνει στην “Κοινή Γνώμη” η πρόεδρος του “Μα...ζει” και μέλος της διοικούσας επιτροπής της Κοιν.Σ.Επ. Μαρία Καραναστάση.

“Εκεί που σταματάει το κράτος.... συνεχίζουμε εμείς”

Όπως σημειώνει, τα μέλη του Συνεταιρισμού έχουν την ευκαιρία να πουλούν πλέον τα προϊόντα τους, προκειμένου μελλοντικά, πέρα από συνέταιροι, να γίνουν και εργαζόμενοι μέσα στον ίδιο τους τον φορέα. Με την έκθεση των έργων τους στο νησί της Σύρου, η οποία θα διαρκέσει δέκα ημέρες, τα μέλη επιθυμούν να μεταδώσουν τα δικά τους μηνύματα για τη ζωή.

“Όλοι είμαστε εν δυνάμει άνθρωποι που κάποια στιγμή μπορεί να έχουμε ιδιαίτερες ανάγκες. Δεν τα παρατάμε, δεν το βάζουμε κάτω. Συνεχίζουμε γιατί κανείς δεν περισσεύει σε αυτή τη ζωή, κανείς δεν είναι υπόλειμμα και σκουπίδι” υπογραμμίζει η κ. Καραναστάση, προτρέποντας τους γονείς που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα, να μην τα καλύπτουν, αλλά να τα εξωτερικεύουν φτιάχνοντας ομάδες, όπου θα τα μοιράζονται όλοι μαζί.

Καταλήγοντας, τονίζει τη σημασία της σωστής πληροφόρησης της κοινωνίας γύρω από τα προβλήματα ανθρώπων με ιδιαιτερότητες, προκειμένου να μην τα περιθωριοποιεί και να μην τα εξοστρακίζει ως κάτι άγνωστο και διαφορετικό. Παράλληλα, απευθύνει ιδιαίτερες ευχαριστίες προς τη Δημοτική Κοινότητα Ερμούπολης για την πολύτιμη στήριξη της στο έργο του Σωματείου.

Ετικέτες: