«Καλάθι αγάπης» από τους Προσκόπους της Σύρου

«Κάθε προσφορά είναι και ένα κομμάτι από την καρδιά μας»

Με τρόφιμα, ρούχα και παιχνίδια για εκείνους που μας χρειάζονται ακόμη περισσότερο αυτές τις γιορτινές ημέρες, γεμίζουν και φέτος οι Πρόσκοποι της Σύρου, έχοντας φυσικά στο πλευρό της την τοπική κοινωνία του νησιού, η οποία ανταποκρίνεται θερμά σε κάθε κάλεσμά της για προσφορά και αλληλεγγύη.

Σημειώνεται ότι σε συνεργασία με το Τάγμα Εθνοφυλακής Ερμούπολης στήθηκαν χθες ειδικές σκηνές στην Πλατεία Μιαούλη, όπου οι κάτοικοι του νησιού έχουν τη δυνατότητα να καταθέσουν μέχρι και απόψε το βράδυ ό,τι τους περισσεύει στο δικό τους σπίτι και μπορεί να δώσει χαρά σε οικογένειες που έχουν ανάγκη τη βοήθειά μας.

Εκεί θα βρουν ειδικά καλάθια για κάθε κατηγορία τροφίμων, όπως ζυμαρικά, όσπρια, κονσέρβες, γάλα, λάδι κ.α.

Τα είδη που θα συγκεντρωθούν θα διανεμηθούν σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Σύρου, συλλόγου και τοπικών φορέων που διακρίνονται για το κοινωνικό έργο τους. Η Εφορεία Κυκλάδων θα περιμένει από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ όσους θέλουν να στηρίξουν την αξιόλογη αυτή δράση, η οποία επαναλαμβάνεται στο νησί τα τελευταία 20 χρόνια.

«Η Συριανή κοινωνία εμπιστεύεται τους προσκόπους και είμαστε σίγουροι πως για μία ακόμη φορά θα εκδηλώσει ανάλογο ενδιαφέρον» δήλωσε στην «Κοινή Γνώμη» ο Περιφερειακός Έφορος Κυκλάδων κ. Σωτήρης Φραγκίδης, ευχαριστώντας θερμά τόσο το Τάγμα Εθνοφυλακής Ερμούπολης για το στήσιμο των σκηνών, όσο και τον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης για την παραχώρηση της Πλατείας Μιαούλη.

«Ευχόμαστε σε όλους καλές γιορτές και ας μην ξεχνάμε πως κάθε προσφορά είναι ένα μικρό λιθαράκι για να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας».