Εγκαίνια του «Σταθμού Αλληλεγγύης» του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Κυκλάδων

«Η Σύρος αλλάζει πρόσωπο»

Χαρά και ανακούφιση σε αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας, που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα διαβίωσης, εξαιτίας της επιδείνωσης της οικονομικής και κοινωνικής συγκυρίας της χώρας μας, θα προσφέρει από το επόμενο σαββατοκύριακο ο «Σταθμός Αλληλεγγύης» στην οδό Κ. Μαρούλη στην Ερμούπολη.

Η πρωτοβουλία του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Κυκλάδων για την υποστήριξη ανέργων, αστέγων, χαμηλόμισθων, ασθενών, πολυτέκνων, χαμηλοσυνταξιούχων και λοιπών συνανθρώπων μας που χρήζουν βοήθειας, πήρε σάρκα και οστά, σε συνεργασία με την Επιτροπή Κοινωνικών Θεμάτων του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης.

Τα εγκαίνια του «Σταθμού Αλληλεγγύης», που αποτελεί παράδειγμα καλής πρακτικής για όσους επιθυμούν να ενισχύσουν την προσπάθεια, προσθέτοντας ανιδιοτελώς το δικό τους λιθαράκι, πραγματοποιήθηκαν το περασμένο Σάββατο, παρουσία του Δημάρχου Σύρου – Ερμούπολης Γιώργου Μαραγκού, καθώς και εκπροσώπων του Δήμου και της Περιφέρειας.

Όλοι μαζί για έναν κοινό στόχο

Στους στόχους της νέας αυτής δομής, αναφέρθηκε στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Κυκλάδων, και της Επιτροπής Κοινωνικών Θεμάτων Γιάννης Χαρίτος, υπογραμμίζοντας πως η συλλογικότητα, η συνεργασία και η συνεισφορά όλων δύναται να επιφέρει σημαντικά αποτελέσματα. Στον χώρο θα συγκεντρώνονται είδη πρώτης ανάγκης, όπως τρόφιμα, φάρμακα, ρούχα γυναικεία, αντρικά και παιδικά, σχολικά και παιχνίδια, τα οποία, εν συνεχεία θα διανέμονται σε εκείνους που τα χρειάζονται πραγματικά.

Επιθυμία του Σωματείου είναι η βελτίωση της καθημερινότητας οικονομικά ασθενών συμπολιτών μας, σε συνέχεια της μεγάλης προσπάθειας που καταβάλλεται ήδη από την τοπική εκκλησία, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης. Ο Σταθμός θα λειτουργήσει για πρώτη φορά το Σάββατο 26 και την Κυριακή 27 Μαρτίου από 10:00 έως 13:00. Τα μέλη του Σωματείου θα δεχτούν τις προσφορές των δημοτών και παράλληλα, θα αγκαλιάσουν όσους επισκεφτούν το δημοτικό ακίνητο της Κ. Μαρούλη για να προμηθευτούν είδη τα οποία χρειάζονται.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες προς το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Κυκλάδων, απηύθυνε ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για τα κοινωνικά θέματα, Απόστολος Ρουσσουνέλος, χαρακτηρίζοντας πολύτιμη τη στήριξη που παρέχει μέσω της αξιόλογης δράσης του στις υπάρχουσες κοινωνικές δομές του δήμου. Όπως τόνισε, ο «Σταθμός Αλληλεγγύης» θα δώσει το κίνητρο στους συνανθρώπους μας που χρήζουν βοήθειας, αλλά διστάζουν να απευθυνθούν στο δήμο, να κάνουν το βήμα και να πάρουν αυτό που χρειάζονται για την οικογένεια και το σπίτι τους. «Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου, όλοι μαζί να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για να επιτύχει αυτή η προσπάθεια», κατέληξε.

Γ. Μαραγκός: «Το ανθρώπινο και κοινωνικό πρόσωπο της Σύρου»

Τη συγκίνησή του εξέφρασε ο Δήμαρχος Σύρου - Ερμούπολης Γιώργος Μαραγκός, ο οποίος αναφέρθηκε με εγκωμιαστικά λόγια στη ζεστή, φιλόξενη και οικογενειακή ατμόσφαιρα της πρώην αποθήκης του Δήμου, η οποία μετατράπηκε σε χώρο προσφοράς και αρωγής, χάρη στο μεράκι, την αγάπη και τη θέληση του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Κυκλάδων.

Όπως σημείωσε, πρόκειται για ένα δραστήριο σωματείο, που εδώ και πολλά χρόνια έχει δώσει τα διαπιστευτήριά του στην παροχή κοινωνικών υπηρεσιών στο νησί μας και όχι μόνο. «Μπορεί να γίνονται έργα σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του νησιού μας, έργα που βελτιώνουν την εικόνα και το πρόσωπο η Σύρου, όμως το όμορφο πρόσωπο της Σύρο δεν είναι αυτό, αλλά το ανθρώπινο, κοινωνικό πρόσωπο που όλοι μας πρεσβεύουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά. Κρίνοντας ότι η εποχή επιβάλλει τη συνεργασία μεταξύ των φορέων που δραστηριοποιούνται στον τομέα της κοινωνικής αλληλεγγύης, ο κ. Μαραγκός υποστήριξε ότι «η ισχύς εν τη ενώσει» μπορεί να δώσει καλύτερα αποτελέσματα. Επιπλέον, υπενθύμισε πως, ο δήμος διαθέτει δομές και εργαλεία για να υποβοηθά συμπολίτες μας, παρέχει προνοιακά επιδόματα, λειτουργεί το πρόγραμμα του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, συμμετέχει μαζί με την Περιφέρεια στο Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για απόρους και προσφέρει βοήθεια σε αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας, επιθυμώντας να αμβλύνει τα προβλήματά τους και να τους κάνει να νιώσουν αισιοδοξία και ελπίδα.

Πρωτοποριακές ιδέες με κοινωνικό όφελος

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο περιφερειακός σύμβουλος Μάρκος Δαδάος, δηλώνοντας εντυπωσιασμένος από τις πρωτοποριακές και έξυπνες ιδέες που εφαρμόζει το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Κυκλάδων, διαμέσου του προέδρου του, Γιάννη Χαρίτου. Τέλος, ευχήθηκε δύναμη και κουράγιο στα μέλη του, τα οποία συνεχίζουν να αγωνίζονται καθημερινά για το καλό των συνανθρώπων τους.