Τέλος της εβδομάδας τα εγκαίνια της νέας λειτουργίας του χώρου διάθεσης ειδών πρώτης ανάγκης προς τους άπορους συμπολίτες μας στην οδό Κ. Μαρούλη στην Ερμούπολη

Κατοχυρώθηκε επισήμως...

Κατοχυρώθηκε κι επίσημα στο Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Κυκλάδων η δωρεάν παραχώρηση του τμήματος δημοτικού ακινήτου στην οδό Κ. Μαρούλη στην Ερμούπολη με τη σχετική επιγραφή να έχει αναρτηθεί εδώ και λίγες ημέρες, προκειμένου άμεσα να σημάνει η λειτουργία του ως χώρου προσφοράς κι αρωγής προς του αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας.

Πέραν της διάθεσης των πακέτων από τον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας Απόρων (ΤΕΒΑ) μέσω της Κοινωνικής Υπηρεσίας, ο εν λόγω χώρος μετά από σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου θα χρησιμοποιείται για συγκέντρωση και διάθεση ειδών πρώτης ανάγκης με την ευθύνη του Σωματείου, με σκοπό τη στήριξη άπορων συμπολιτών μας.

Σημειώνεται πως, πρόκειται επί της ουσίας για μία συστέγαση κοινωνικής προσφοράς από τον Δήμο και το Σωματείο, για την οποία άναψε το πράσινο φως μετά από μακρά συζήτηση, καθώς ο χώρος αποθήκευσης και διάθεσης των ειδών πρώτης ανάγκης, γειτνιάζει με τον παιδικό σταθμό της Ερμούπολης και δίκαιο αίτημα του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων ήταν ο χώρος που φιλοξενεί τα παιδιά τους να μην επηρεαστεί επ΄ ουδενί από τη διαφορετική λειτουργία που επιδιώκει ο Δήμος.

Θα πρέπει να αναφερθεί, πως σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Κυκλάδων και πρόεδρο της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου, Γιάννη Χαρίτο γνωστοποιήθηκε πως λιτή γιορτή εγκαινίων στον χώρο προγραμματίζεται για το προσεχές Σάββατο.