Κτιριακές εγκαταστάσεις Νηπιαγωγείου Φοίνικα Σύρου

Παρεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης

Γεγονός αποτελεί η αναβάθμιση των κτιριακών εγκαταστάσεων του Νηπιαγωγείου του Φοίνικα, μετά και την υλοποίηση παρεμβάσεων ενεργειακής βελτίωσης, οι οποίες προχώρησαν στο πλαίσιο του σχετικού ευρωπαϊκού προγράμματος που αξιοποίησε ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης.

Πέραν της αλλαγής κι αντικατάστασης κουφωμάτων, τοποθετήθηκαν νέες πόρτες ενώ προωθήθηκαν εργασίες υγρομόνωσης, θερμομόνωσης και αλλαγής συστήματος θέρμανσης και ψύξης, ώστε τα μικρά παιδιά να βρίσκονται και να απολαμβάνουν ένα κατάλληλο σχολικό περιβάλλον. Τα πλείστα προβλήματα που αντιμετώπιζαν νήπια κι εκπαιδευτικό προσωπικό, ιδιαιτέρως κατά τη διάρκεια ακραίων κι έντονων καιρικών φαινομένων, έλαβαν τέλος, με το βασικό κορμό των εργασιών να έχει ολοκληρωθεί εδώ και αρκετό καιρό, αλλά και τις εκκρεμότητες που διαπιστώθηκαν σε έλεγχο των αρμοδίων της τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, να δρομολογούνται.

Αξίζει να υπενθυμιστεί, πως το συγκεκριμένο πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης είχε αξιοποιηθεί για τη βελτίωση τριών σχολείων της Σύρου, ανάμεσα στα οποία και το Νηπιαγωγείο του Φοίνικα, με τον ανάδοχο ωστόσο, να είχε κηρυχθεί έκπτωτος εξαιτίας “αναπάντητων” επανειλημμένων οχλήσεων εκ μέρους του Δήμου σχετικά με σοβαρά ανοικτά ζητήματα.

Αν και προς το παρόν δεν είναι γνωστό πώς θα εξελιχθεί η συγκεκριμένη υπόθεση, ωστόσο, πρώτες πληροφορίες θέλουν να επιχειρείται η κάλυψη των διαπιστωθεισών εκκρεμοτήτων.