Εικόνες της παλαιάς Σύρου “κοσμούν” τις στάσεις των mini bus στην Ερμούπολη

“Ντύθηκαν” με ιστορία οι στάσεις αναμονής

Αισθητικά αναβαθμίστηκαν οι στάσεις αναμονής των επιβατών των mini bus στην Ερμούπολη, μετά κι από την προσθήκη εικόνων της παλαιάς Σύρου με πρωτοβουλία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου του νησιού.

Συγκεκριμένα, στις επιφάνειες της πλάτης των καθισμάτων οι αρμόδιοι προχώρησαν στην τοποθέτηση μεγάλων παλαιών εικόνων που δείχνουν το νησί κατά τα παλαιότερα έτη. Ενδεικτικά μπορούν να αναφερθούν οι απόψεις του παλαιού λιμένα της ιστορικής Ερμούπολης, η άποψη του λόφου της Ανάστασης, η θέα προς τα Βαπόρια και τα Αστέρια, καθώς επίσης οι δύο λόφοι της Άνω Σύρου και της Ανάστασης από την πλευρά του πρώην εργοστασίου Λαδόπουλου.

Πρόκειται σαφώς για μία σημαντική πρωτοβουλία που δίνει την ευκαιρία στους επισκέπτες του νησιού να παίρνουν μία “γεύση” της παλαιάς Σύρου, που έρχεται να προστεθεί στο σύνολο των ενεργειών που έχει πραγματοποιήσει έως σήμερα το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σύρου και η διοίκησή του, στο πλαίσιο της γενικότερης – κατά το εφικτό – αναβάθμισης του παραλιακού μετώπου.

Δεν θα πρέπει να παραβλέπεται δε, η άξια λόγου αναβάθμιση του εσωτερικού χώρου του Επιβατικού Σταθμού της Ερμούπολης, ως συνέχεια της ιδέας που είχε καλλιεργηθεί από μέλος της προηγούμενης διοίκησης του Λιμενικού Ταμείου, να αποτελεί δηλαδή έναν προπομπό των πολιτιστικών εκδηλώσεων και του πολιτισμού της Σύρου.