Συγκινησιακά φορτισμένος ο αποχαιρετιστήριος λόγος του διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κυκλάδων, Ζ. Μπρούζα για την ολοκλήρωση της παρουσίας του στο νησιώτικο χώρο

“Αγάπη και προσφορά για τα νησιά”

Με βαθιά συγκίνηση απέναντι στους συναδέλφους του και συνολικά στο προσωπικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ερμούπολης αναφορικά με την αγαστή συνεργασία και τις ανθρώπινες και ζεστές σχέσεις που ανέπτυξε μαζί τους, ο μέχρι πρότινος διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κυκλάδων, Ζήσης Μπρούζας αποχαιρετά τους συνοδοιπόρους του στη Σύρο, συνεχίζοντας παρακάτω την προσφορά του στο Πυροσβεστικό Σώμα από την ιδιαίτερη πατρίδα του τη Λάρισα.

Στο πλαίσιο μίας λιτής, αλλά ιδιαιτέρως ξεχωριστής γιορτής που πραγματοποιήθηκε σε οικογενειακό κλίμα το πρωί της Παρασκευής, ο κ. Μπρούζας ευχαρίστησε το σύνολο των ανθρώπων που εργάζονται στην Πυροσβεστική Υπηρεσία της Ερμούπολης, αλλά και των Κυκλάδων, με τους οποίους συμπορεύθηκε για διάστημα οκτώ μηνών στη Σύρο, παράγοντας σημαντικό έργο και δη στην “καρδιά” της αντιπυρικής περιόδου στα νησιά.

Παρουσία εκπροσώπων των τοπικών Αρχών, της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, καθώς επίσης και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κυκλάδων, αλλά και του Λιμενικού Σώματος, ο ίδιος απέσπασε θετικά λόγια τόσο από τον Περιφερειακό Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ν. Αιγαίου, Άγγελο Τριπολιτσιώτη, όσο και από τον εκπρόσωπο του Σωματείου Πυροσβεστών Κυκλάδων αναφορικά με την πορεία του στη Σύρο και το έργο του από τη θέση του διοικητή.

Κλείνει ο “κύκλος” στις Κυκλάδες στις 15 Οκτωβρίου

Παρά το σύντομο χρονικό διάστημα που παρέμεινε στη Σύρο, ο Ζήσης Μπρούζας ανέπτυξε ιδιαίτερους δεσμούς με τα μέλη του Πυροσβεστικού Σώματος των Κυκλάδων, με σκοπό όπως σημείωσε στον σύντομο χαιρετισμό του, όχι μόνον το αποτελεσματικό επιχειρησιακό έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, αλλά και την ενδυνάμωση των ανθρώπινων σχέσεων των ατόμων που σε έκτακτες και επικίνδυνες ανάγκες, θέτουν τους εαυτούς τους στην υπηρεσία των πολιτών.

“15 Οκτωβρίου παίρνω φύλλο πορείας για τη Λάρισα” γνωστοποίησε ο ίδιος κατά την έναρξη του χαιρετισμού του προς τους παριστάμενους, εκφράζοντας παράλληλα τις σκέψεις του. “Ποικίλα συναισθήματα πλημμυρίζουν την ψυχή μου διότι σε λίγες ημέρες κλείνει ο κύκλος μου ως διοικητής στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Ερμούπολης εδώ στις Κυκλάδες που αγάπησα. Αποχαιρετώ όλους εσάς που μαζί και με αγάπη κάναμε ένα ταξίδι” σχολίασε ο διοικητής, επισημαίνοντας πως, όταν έφθασε στη Σύρο, κάλεσε το σύνολο των προσώπων με το οποίο θα συνεργαζόταν “να προσπαθήσουμε για την αύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας ώστε να μπορούμε με επιτυχία να αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις του σήμερα και να είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τις αποστολές του αύριο”. Υπενθύμισε μάλιστα προς τους ίδιους πως, “για την επίτευξη αυτού του στόχου, είχαμε θέσει ως προϋπόθεση τη σκληρή και μεθοδική εκπαίδευση, τη συνεχή αυτοβελτίωση καθώς και τη συλλογική και συντονισμένη προσπάθεια για ένα καλύτερο αποτέλεσμα” ενώ στην κατεύθυνση ενός απολογισμού και της δικής του πορείας, τόνισε πως, “όταν ανέλαβα τη διοίκηση υποσχέθηκα ότι θα διοικήσω με απόλυτη αφοσίωση, σωφροσύνη, συνέπεια, τιμιότητα και δικαιοσύνη. Πορεύτηκα ως διοικητής έχοντας πάντοτε οδηγό μου αυτές τις αρχές και γνώμονα το καλό και το συμφέρον της υπηρεσίας μας”. Ως εκ τούτου, αποτέλεσμα και βάσει στατιστικών στοιχείων, όπως υπογράμμισε ο ίδιος, καθ΄ όλη τη διάρκεια των τελευταίων μηνών και συγκριτικά με τα περυσινά δεδομένα “ήταν η μείωση ανεξέλεγκτων πυρκαγιών, κάτι που αποδεικνύεται από τα στοιχεία, ενώ παράλληλα δώσαμε μεγάλη έμφαση και προσοχή στις ελεγχόμενες καύσεις”.

Υπενθυμίζοντας προς τους συναδέλφους του πως, “Έχουμε ηθικό χρέος στον εαυτό μας, στην υπηρεσία μας και στην πατρίδα μας να προστατεύουμε τις ανθρώπινες ζωές και τις περιουσίες των πολιτών” απηύθυνε το μήνυμα της ανάπτυξης της εκπαίδευσης και της γνώσης προς εξυπηρέτηση του σκοπού του έργου τους, προσθέτοντας δε, πως, “αυτό επιτυγχάνεται με την εκπαίδευση. Κι εκπαίδευση σημαίνει γνώση, γνώση σημαίνει δύναμη, δύναμη σημαίνει ασφάλεια”.

Προτού να ευχαριστήσει το σύνολο των προσώπων με τα οποία συνεργάστηκε, όπως και συνολικά την τοπική κοινωνία, εξέφρασε πως, “Νιώθω ευτυχής αλλά και τυχερός που είχα υπό τη διοίκησή μου όλους εσάς και με περηφάνια θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια σε όλους και στον καθένα σας ξεχωριστά όσον αφορά την αφοσίωση και τους κόπους που καταβάλλατε για το καλό της Υπηρεσίας υπέρ της πατρίδος καθ΄ όλη την αντιπυρική περίοδο που σε λίγες μέρες τελειώνει”.

Κλείνοντας τον χαιρετισμό του κι εμφανώς συγκινημένος, ανέφερε πως, “Αγάπησα το Αιγαίο, αγάπησα τη Σύρο και τις Κυκλάδες και θα φύγω γεμάτος”.

Καλή τύχη στη νέα θέση”

Τον ίδιο αποχαιρέτησαν μεταξύ άλλων, ο Περιφερειακός Διοικητής του Πυροσβεστικού Σώματος, Άγγελος Τριπολιτσιώτης, προσφέροντάς του μάλιστα ως αναμνηστικό δώρο το έμβλημα του Πυροσβεστικού Σώματος. “Θέλω να σε ευχαριστήσω για την όμορφη συνεργασία που είχαμε τους οκτώ μήνες. Να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους και όλους τους φορείς για τα μηνύματα που παίρνω εντός κι εκτός Υπηρεσίας. Αισθάνομαι την ανάγκη να σου πω καλό ταξίδι και καλή επιστροφή στον χώρο σου, καλή τύχη στην καινούργια σου θέση” σημείωσε ο κ. Τριπολιτσιώτης, στα λόγια του οποίου προστέθηκαν οι λακωνικές αναφορές αναγνώρισης του έργου του από τον εκπρόσωπο του Σωματείου Πυροσβεστών Κυκλάδων.

“Εκ μέρους όλων των συναδέλφων θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον κ. διοικητή για τη συνεργασία που είχαμε αυτό το μίνι διάστημα που ήταν εδώ και να του προσφέρουμε δύο μικρά αναμνηστικά που θα τον ακολουθούν ως ανάμνηση του περάσματός του από την όμορφη Σύρο” υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του Σωματείου, ευχαριστώντας δημοσίως τον διοικητή.