Το Συμβούλιο της Κοινότητας Ερμούπολης έχει επισημάνει τους κινδύνους από την απουσία “χτενίσματος” των μαρμάρινων πλακών στο ιστορικό κέντρο

Ανησυχία για την ολισθηρότητα με τα πρωτοβρόχια

Αυξημένα αντανακλαστικά οφείλουν να έχουν οι πολίτες στο ιστορικό κέντρο όταν διέρχονται από συγκεκριμένα σημεία που παρουσιάζουν μεγάλη ολισθηρότητα στην επιφάνεια των μαρμάρων τους, αφού τα πρωτοβρόχια σε ετήσια βάση, φέρνουν στο προσκήνιο τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν από τους αρμοδίους.

Ειδικότερα, η ανησυχία και ο φόβος των πολιτών που περπατούν στα πεζοδρόμια πλησίον του Ι.Ν. του Αγίου Νικολάου, του θεάτρου “Απόλλων”, καθώς και στην οδό Σταματίου Πρωίου, αυξάνεται σημαντικά το φθινόπωρο και τον χειμώνα, αφού η λεία επιφάνειά τους, δυσχεραίνει κατά πολύ το ασφαλές βάδισμα, εξαιτίας του νερού της βροχής.

Μάλιστα, το πρόβλημα παρουσιάζεται εντονότερο σε πεζοδρόμια που έχουν ανηφορικές ή κατηφορικές κλίσεις, όπου οι πολίτες παλεύουν... να διατηρήσουν την ισορροπία τους.

Εκτός των ανωτέρω, αξίζει να υπενθυμιστεί και ο κίνδυνος που παρουσιάζεται για τα mini bus κατά τη διέλευσή τους από τον Ι.Ν. του Αγίου Νικολάου, αφού οι μαρμάρινες πλάκες “κρύβουν” αυξημένο κίνδυνο ολισθηρότητας, όπως άλλωστε έχει παρατηρηθεί και στο παρελθόν.

Με φόντο τα παραπάνω, το Συμβούλιο της Κοινότητας Ερμούπολης έχει προτείνει την ανάπτυξη εργασιών χτενίσματος των μαρμάρινων πλακών για την ασφάλεια πεζών και οδηγών, αίτημα που χρήσιμο είναι να ικανοποιηθεί άμεσα δεδομένων των καιρικών συνθηκών.